CSDD testēšanai nodod modernizēto C kategorijas teorijas eksāmenu; jaunā kārtība stājas spēkā februāra vidū 3

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 17.janvāris 2020 10:31

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) visiem interesentiem testēšanai nodod modernizēto C kategorijas teorijas eksāmenu, kas būs papildināts ar video jautājumiem.

Šie jautājumi atbilst autoskolu apmācības programmām un tajos aptvertās tēmas tiek apgūtas jau apmācības laikā. Ar C kategorijas teorijas eksāmena modernizēšanu tam tiks piešķirts jauns un moderns vizuālais izskats.

Video jautājumi veicinās autovadītāju izpratni par drošu rīcību uz ceļa, kā arī sekmēs pieklājību starp satiksmes dalībniekiem. Tajos attēlotās situācijas ir reālistiskas, ar kurām ikdienā var sastapties jebkurš autovadītājs un tie aicinās autovadītājus domāt, analizēt un pieņemt pareizo, satiksmes drošībai atbilstošāko lēmumu.

Modernizētais C kategorijas teorijas eksāmens būs pieejams vietnē http://csnt2.csdd.lv/ un tas paredzēts testēšanai mēnesi. Savukārt no 15. februāra tas tiks iekļauts reālajā vidē un būs jākārto visiem, kas dosies uz CSDD kārtot C kategorijas teorijas eksāmenu.

CSDD atgādina, ka video jautājumi jau sekmīgi ieviesti arī B un AM (mopēdu) kategorijas teorijas eksāmenos un pēc to ieviešanas tika saņemtas pozitīvas atsauksmes.

 
Visi komentāri
 
topinamburs 17.janvāris 2020 11:07
2 2 Atbildēt

palīdzēju vienam 18 gadniekam apgūt CSN eksāmena viltības. Reāli tie video jautājumi ir bezjēdzīgi vienkārši, un nekādas papildus grūtības nevienam cik necik loģiski domājošam radījumam nevar radīt.

gunbox 17.janvāris 2020 12:32
0 5 Atbildēt

Kā pierādīts praksē, tad cik necik loģiski domājošie radījumi ir tikai radījumi un nav paredzēti piedalīties satiksmē, kur ir jādomā ar galvu, nevis mugurkaula otru galu. Nožēlojami, ka radīji vēl vienu aunu uz ceļa. CSN nav viltību. Ir likums un katra apzināta viltība būtu jāsoda braukšanas tiesību atņemšanu uz mūžu. Ielas paliktu brīvākas un noteikumu ievērotāji arī uz darbu ātrāk nokļūtu.

Man nedaudz nav skaidrs, kura vieta CSN sagādā grūtības uz ceļa? Kas ir tas, piem. kas traucē ieslēgt pagrieziena rādītāju?

Tikko pamēģināju papildīt online eksāmenu. Palicis saprotamāks, bet dažas bildītes, kuras agrāk iegāza, izlabotas, bet to vietā nākušas jaunas un vēl viltīgākas, kur teksts nesakrīt ar bildē parādīto.

topinamburs 17.janvāris 2020 13:58
4 0 Atbildēt

par to jau runāju, ka jaunietim palīdzēju izprast to, ko CSDD eksāmenu sastādītāji konkrētajā jautājumā ir domājuši> Nekādas citas viltības man padomā nebija. Konkrētais jaunietis eksāmenu nolika - ar vienu kļūdu. Nesaprotu tavu apgalvojumu, ka esot es radījis aunu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti