Latvijā vairums aptaujāto iedzīvotāju lietota auto iegādei gatavi atvēlēt 2500-6000 eiro 6

 

Foto: Publicitātes attēls

Longo Latvia | 18.februāris 2020 9:28

Lietotu auto iegādē pircēji vislielāko uzmanību pievērš tādiem kritērijiem kā spēkrata cena, ekspluatācijas izmaksas un auto izlaiduma gads, liecina “Longo Latvia” organizētā aptauja.

Kopumā katrs ceturtais (24 %) aptaujātais atzina, ka pirmkārt uzmanību pievērš cenai, 13 % aptaujāto lietota auto izvēlē visbūtiskākās ir spēkrata ekspluatācijas izmaksas un 12 % – automašīnas izlaiduma gads.

Vienlīdz liels skaits – 12 % aptaujāto – uzsvēra, ka visbūtiskākais faktors lietota auto iegādē ir tā vizuālais izskats. Katrs desmitais (11 %) aptaujātais atzina, ka, iegādājoties lietotu auto, vispirms pārbauda spēkrata nobraukumu. Kā būtiskus faktorus lietota auto iegādē aptaujātie izcēla arī pārnesumkārbas veidu (9 %), auto zīmolu (8 %) un pēcpārdošanas garantijas esamību (6 %).

“Arī ikdienā redzam, ka klienti minētajiem faktoriem pievērš pastiprinātu uzmanību, kad izvēlas spēkratu. Auto cena lielā daļā gadījumu ir noteicošais faktors, jo katram pircējam automašīnas iegādei ir paredzēts konkrēts budžets, tomēr svarīgi cenu izvērtēt kontekstā ar citiem kritērijiem – īpaši ekspluatācijas izmaksām. Būtiski painteresēties arī par garantiju – tās esamība apliecinās, ka izvēlētais spēkrats ir drošs pirkums, bez apslēptiem defektiem,” saka “Longo Latvia” padomes priekšsēdētājs Edgars Cērps.

Pieaug pieprasījums pēc lietotiem auto vidējā un augstā cenu kategorijā

Aptauja atklāj, ka vairums (41 %) aptaujāto lietota auto iegādei ir gatavi atvēlēt summu no 2500 līdz 6000 eiro, katrs piektais (20 %) – no 6000 līdz 10 000 eiro.  7 % aptaujāto atzina, ka atvēlētu arī vairāk par 10 000 eiro.

“Longo Latvia” pārstāvis skaidro, ka auto iegāde ir pragmatisks lēmums un pircēji vienmēr vadās pēc savām finansiālajām iespējām, tomēr arvien pieaug to pircēju skaits, kuri lietotu spēkratu izvēlas kā vidējā (no 6000 līdz 10 000 eiro), tā arī augstā cenu kategorijā (no 10 000 – 15 000 eiro).“Latvijā, līdzīgi kā pārējās Baltijas valstīs, nav daudz iedzīvotāju, kuri var atļauties iegādāties jaunu spēkratu, tāpēc vairums iedzīvotāju sev noskata lietotu mašīnu. Piemēram, 2018. gadā Baltijas valstīs kopumā tika pārdoti 440 000 lietotu auto un 80 000 jaunu auto. Tomēr ikviens grib sev kvalitatīvu un arī pēc iespējas jaunāku spēkratu, apzinoties, ka tas būs ilgtermiņa pirkums. Domājams, ka tieši šo apsvērumu dēļ pircēji lietota auto iegādei gatavi atvēlēt arvien vairāk līdzekļu. Nereti dārgāku un jaunāku lietotu spēkratu ar plašāku komplektāciju pircēji izvēlas ņemt arī līzingā, jo ne vienmēr ir iespēja uzreiz samaksāt pilnu summu. Redzot, ka pieaug pieprasījums pēc dārgākiem lietotiem auto, arī “Longo Latvia” ir sākusi papildināt auto piedāvājumu cenu kategorijā no 10 000 –15 000 eiro,” pauž E. Cērps.

Aptauja veikta tiešsaistē 2019. gada decembrī, tajā piedalījušies 302 dažādu dzimumu un vecumu respondenti no visas Latvijas.

 

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
AnsisR 18.februāris 2020 10:02
4 3 Atbildēt

līdz 6k, bet tikai biznesa klases dīzeli, lai lietoto detaļu un riepu biznes plauktu un zeltu

WALA 18.februāris 2020 10:42
3 2 Atbildēt

Var meģinat iauto palūgt uztaisit aptauju lietotaju vidū. Māri - ka butu ar nelielu aptauju ?

P.S. manā ģimene visi auto ir maksati "naļikā" (pedejais gan ar parskaitijumu) un parasti tiek terēta apmeram puse no brivi pieejamiem līdzekļiem. 6k robežu pārliecām jau kādi 10+ gadi atpakaļ.

650 18.februāris 2020 13:22
2 1 Atbildēt

-vai tevi dikti pi$ kāda cita "bizness" ??

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti