Medemciems nepadodas - pret pārbūves projektu savākti vismaz 5000 parakstu 58

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 2.marts 2020 16:03

Pret VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) piedāvāto Medemciema krustojuma pārbūves projektu savākti vismaz 5000 iedzīvotāju paraksti, aģentūrai LETA pastāstīja viena no parakstu vākšanas iniciatorēm Daiga Rugāja.

Viņa klāstīja, ka parakstu ir vairāk nekā 5000, taču vēl turpinās to apkopošana. Plānots, ka šonedēļ savāktie paraksti ar iedzīvotāju nostāju par plānoto pārbūvi uz Jelgavas šosejas tiks iesniegti Ministru prezidentam, Satiksmes ministrijai, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

Paraksti vākti veikalā Medemciemā un Olaines novada pašvaldībā, kā arī akciju veidā Baložos, Medemciemā un Olainē. 

Jau ziņots, ka LVC Satiksmes organizācijas pārvaldes direktors Māris Zaļaiskalns informēja, ka jau ir noslēgts līgums par Medemciema krustojuma pārbūvi, kur darbus plānots sākt aprīlī-maijā. Paredzēts, ka šajā krustojumā satiksmes drošības uzlabošanai tiks likvidēts kreisais pagrieziens no Medemciema uz Jelgavu, kā arī kreisais pagrieziens no Rīgas uz Medemciemu.

Projekta realizācijai ir paredzētas 45 dienas un darbus veiks SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"". Kopējās projekta izmaksas ir 161 689 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Plānots, ka nokļūšanai no Medemciema uz Jelgavu būs jāpagriežas pa labi Rīgas virzienā un pēc 800 metriem uz šosejas būs izveidota apgriešanās vieta braukšanai pretējā virzienā.

Savukārt, lai no Rīgas nokļūtu uz Medemciemu, būs jābrauc garām esošajam krustojumam četrus kilometrus Jelgavas virzienā līdz divlīmeņu krustojumam ar Rīgas apvedceļu. Šajā krustojumā būs jāpagriežas braukšanai pretējā virzienā un jāmēro četri kilometri līdz Medemciemam.

Ciema iedzīvotāji sākuši parakstu vākšanu pret LVC plāniem. Savukārt Olaines novada dome uzskata, ka labākais risinājums būtu divu līmeņu satiksmes mezgls, kura projektēšanu un būvniecību vietvara ir gatava atbalstīt gan organizatoriski, gan finansiāli. Tā kā divlīmeņu satiksmes mezglu izprojektēt un izbūvēt nevar viena gada laikā, ir nepieciešams pagaidu risinājums, lai nodrošinātu drošu un ekonomiski pamatotu nokļūšanu no Rīgas uz Medemciemu un Baložiem, un to var panākt ar otras apgriešanās vietas izbūvi Jelgavas virzienā, uzskata pašvaldība.

 
58 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Nja 2.marts 2020 19:02
15 3 Atbildēt

Tie kas parakstījās bija iesaistīti pavisam nesenajā avārijā? Ja bija, tie varbūt pārdomāja. 27. feb.

Palaidniex 3.marts 2020 14:09
10 3 Atbildēt

Klau, sava teksta vēljoprojām nefiltrētāj?

Tev ir labākas idejas, pilnvērtīgs finansējums tam?

Esi kaut vienu ceļa mezglu pats uzprojektējis, finansējis, izbūvējis, kur var aiziet paskatīties tavu veikumu un salikt atzīmes - idejāli?

Ar savu nomētāšanu ar sūdiem, vienmēr kritizēšanu tālāk par savu kompleksu autiņiem neesi ticis.

Ja mēs tur gribam auto ceļu, tad kreisajiem pagriezieniem un luksoforizētiem risinājumiem uz šāda tipa ceļa NAVVIETAS! Vismaz tas tev pielec?

Nepatīk viadukts, kāds tad būtu tas modernais viadukts? Kur tam nauda? Un kurš visadukts būtu svarīgāks? Viadukts uz dārzīnu kooperatīvu vai viadukts kur krustojas divi valsts galvenās nozīmes autoceļi?

Cemzēts, tev tik pat daudz jumts aizbraucis kā vernonam?

Kā var salikt vajadzīgāku "pareizu" viaduktu uz 300 mājeļu uzčipotu dārziņu kooperatīvu pret VALSTS GALVENĀS NOZĪMES AUTOCEĻA un TĀ MEZGLA SAKĀRTOŠNU?

Tiešām pēdējās prāta pārpaliekas esi rupjībās iztērējis?

Kanibaals 3.marts 2020 0:14
9 0 Atbildēt

Jāparakstās pret koronovīrusu ar, ļaujiet tam dzīvot.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 21

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti