Medemciema krustojumā uz Jelgavas šosejas slēgti kreisie pagriezieni 13

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 19.jūnijs 2020 10:39

Medemciema krustojumā uz Jelgavas šosejas (A8) slēgti kreisie pagriezieni, kā arī mainīta satiksmes organizācija Jelgavas šosejas un Rīgas apvedceļa divlīmeņu krustojumā, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) Komunikācijas daļā

Turpmāk, lai, izbraucot no Medemciema, nogrieztos virzienā uz Jelgavu, būs jāizmanto apgriešanās vieta, kas ir izbūvēta netālu no krustojuma, Rīgas virzienā. Savukārt, lai nokļūtu Medemciemā, braucot no Rīgas Jelgavas virzienā, būs jāizmanto divlīmeņu satiksmes mezgls Jelgavas šosejas (A8) krustojumā ar Rīgas apvedceļu A5 (Salaspils-Babīte).

Kompānijā norādīja, lai uzlabotu satiksmes organizāciju, attiecīgajā divlīmeņu satiksmes mezglā ir mainīts horizontālais marķējums uz nobrauktuves no Rīgas apvedceļa. Turpmāk, braucot pa Rīgas apvedceļu Ķekavas virzienā un pa nobrauktuvi nogriežoties ceļa turpināšanai Rīgas virzienā, transportlīdzeklim, pieslēdzoties Jelgavas šosejai, būs priekšroka attiecībā pret transportlīdzekli, kas pārkārtojies, lai turpinātu ceļu pa uzbrauktuvi uz Rīgas apvedceļu Babītes virzienā.

Pagarināts arī pārkārtošanās posma garums uz Jelgavas šosejas tiem transportlīdzekļiem, kas no divlīmeņu satiksmes mezgla puses turpinās braucienu Rīgas virzienā.

Projekta ietvaros, krustojumā virzienā uz Jelgavu ir arī labiekārtota autobusu pieturvieta un izbūvēts gājēju celiņš no pieturvietas līdz gājēju tuneļa pieejai.

LVC norāda, ka Medemciema krustojums bija viena no satiksmes drošības viedokļa problemātiskākajām vietām valsts autoceļu tīklā. Valsts policijas dati liecina, ka kopš 2015.gada tur notikuši 28 ceļu satiksmes negadījumi, kuros ir viens bojā gājušais, viens cilvēks guvis smagus miesas bojājumus, bet 13 cilvēki - vieglus miesas bojājumus.

Jau vēstīts, ka Medemciema iedzīvotāji iepriekš rīkoja protesta akcijas pret minētā krustojuma pārbūvi, slēdzot kreiso pagriezienu iebraukšanai Medemciemā no Rīgas puses.
 

 
Visi komentāri
 
gzbvgz 19.jūnijs 2020 11:21
7 2 Atbildēt

Pret ko tieši protestē medemciemieši? Cik īsti lielāks līkums viņiem tagad sanāks - 1km vai 15km? Drošība uz lielceļa un sabiedriskais labums droši vien ir vairāk ērti par vienas apdzīvotas vietas (ne pārāk lielas?) iedzīvotāju ikdienas ērtībām....

650 19.jūnijs 2020 13:40
2 3 Atbildēt

Kam tiks sabiedriskais labums- jelgavas un olainjuurmalas puspajumtniekiem, kuri ikdienā mauc uz rīgu gaisu bojāt? Šhitais ir ,ok,jaa, kur nu vēl lielāka drošiba uz LielCeļa- ka tas apgrieziena pts paredz bōgenu pāri pa visām pretēja virziena joslām un vēl visu paredzēto p-edāļu vienlaicīgu nospiešanu ieskrienoties.Ar ko tas jaunais, atvainojiet, suuda apgiešanās risinājums tagad ir "labāks" par iespēju atstāt medemciemiešiem to nogriešanos vismaz braucot mājup no rīgas?? Izņemot to, ka tur ir beidzoooottt izveidota valstī garākā nogriešanās josla?

Gaisa smirdinātājs 19.jūnijs 2020 14:43
0 0 Atbildēt

Tur vispār jāaizber to iebrauktuvi mazdārziņu kooperatīvā, lai brauc caur Baložu pusi caur civilizētu krustojumu! Uz Jelgavenes tas nav krustojums, bet krustojuma izstrādājums, kur mazdārziņu opīši ar saviem žiguļiem apstājas kreisajā joslā un taisa avārijas situācija! Nav vairs tie laiki, kad jāaudzē tupeņus mazdārziņos.

650 19.jūnijs 2020 16:00
0 0 Atbildēt

Jā.Baložiem sētu apkārt,kavējošo luksoforu uz 8joslu bauskas-pzdauskas-transbaltica kosmostrādes nozāģēt kjebeņi mātteri nost. Katlakalnam katlu virsū,skolu und veikalu norakt līdz ar pamatiem.Maz- un vid-kolhozniekiem sasiet plostus, lai jebkādā rakā sip pār pa upi nafik prom uz Kengaraksu. Ķekavas ekošmeko pļavā ieperinājušos putnu mērdētājus iespundēt turpat fabrikā un barot ar vistu meesliem. Olainē pārbrauktuvi likvidēt,cietumu paplašināt..

Rr19 20.jūnijs 2020 15:25
0 0 Atbildēt

Kādi Žiguļi,opīši tagad brauc ar Pasātiem un Astrām, tikai to caurbraucēju tur ir vairāk, kā vietējo. Tūlīt Plakanciemam ari vajadzēs divlīmeņu krustojumu.

Motorolers 19.jūnijs 2020 12:15
1 0 Atbildēt

Mainīsies mans ikvakara maršuts

Pareizi 19.jūnijs 2020 14:39
2 0 Atbildēt

Sen bija laiks, un noņemt to zīmi 70, jo vairs nestāvēs neviens iekšējā joslā un netaisīs štoperi!

Beidzot 19.jūnijs 2020 15:43
3 1 Atbildēt

Beidzot tas slepkavnieciskais krustojums ir pārtaisīts. Beidzot. Diemžēl daudzi samaksāja ar dzīvību, savu veselību un dzelžiem. T.sk.nevainīgi cilvēki.

Motorolers 19.jūnijs 2020 17:40
2 2 Atbildēt

Nesaki tik skaļi...dzīvību zaudēja viens ātrumu mīloš motobraucējs, vairāk letālu gadījumu nav bijuši, tas gan nemaina to, ka tas krusts bija debīls, bet tā apgriešanās tagad arī ir debīla...

650 20.jūnijs 2020 2:36
0 0 Atbildēt

Cerams,ka tie Motoroleram mīnusus veltījušie 2gab dižvaroņi vai kādi viņu asins/radinieki personīgi nepagadīsies tur tā jaunizveidotā Suuda tiešajā tuvumā.Jo nav ne mazāko šaubu,ka tur "rezultāti" būs.

gunbox 21.jūnijs 2020 11:24
0 0 Atbildēt

Tieši tā. Debīli. Tagad daļu no caurbraucējiem pārvirzīja atpakaļ uz A7, kurā šie paši LVC ir noregulējuši divus pēdējos luksoforus, lai speciāli veidotos sastrēgums. Īsti nav skaidrs, kuram ko viņiem tas ir bijis vajadzīgs, jo tur ir tiešām ar nodomu nofrīzojuši satiksmi.

Kanibaals 19.jūnijs 2020 18:42
0 0 Atbildēt

www.ltab.lv/riki-autovaditajiem/csng-karte/

34 saskaņotie, 13 CP protokoli

3 cietuši, 1 miris - lvceli.lv/#celu-satiksmes-negadijumi

viencexperc 21.jūnijs 2020 21:28
0 0 Atbildēt

to sauc par dabisko atlasi

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti