PAPILDINĀTS 9.07 ar Sadales tīkls atbildi; Epizode uz Bulduru dzelzceļa pārbrauktuves (+ VIDEO) 26

 
iAuto | 8.jūlijs 2020 15:21

Kamēr vairāki autovadītāji pie Bulduru dzelzceļa pārbrauktuves gaida kamēr atsāksies autotransporta kustība, "Sadales tīkls" avārijas dienesta busiņš apdzen visus un, lai gan zīme neatļauj, pēc pārbrauktuves nogriežas pa kreisi.

Raksts tiks papildināts ar iesaistīto dienestu atbildēm!

iAuto eksperts Ēriks Griģis:

"158. Transportlīdzekļa vadītājam aizliegts:

  • 158.3. apbraukt transportlīdzekļus, kuri apturēti pirms pārbrauktuves, ja kustība pāri dzelzceļa pārbrauktuvei aizliegta un apbraukšana saistīta ar iebraukšanu tajā ceļa pusē, kas paredzēta braukšanai pretējā virzienā;
  • Jo pretī pāri slēgtajai dzelzceļa pārbrauktuvei var braukt operatīvais transportlīdzeklis!
  • CSN 29. Operatīvie transportlīdzekļi drīkst piedalīties ceļu satiksmē, tikai pildot neatliekamus dienesta uzdevumus, lai:
  • 29.1. glābtu cilvēka dzīvību, materiālās vērtības vai novērstu personai smagus veselības traucējumus un kaitējumu videi;
  • 29.2. novērstu draudus sabiedriskajai drošībai un kārtībai (arī braucot uz noziedzīga nodarījuma (notikuma) vietu);

       ...

CSN 30. Šo noteikumu 29. punktā minētajos gadījumos operatīvo transport­līdzekļu vadītāji drīkst neievērot šo noteikumu prasības, izņemot prasības, kas tiek noteiktas ar satiksmes regulētāja signāliem."

PAPILDINĀTS 9.07.2020 ar AS "Sadales tīkls" preses sekretāres Tatjanas Smirnovas atbildi:

"Viens no AS „Sadales tīkls” uzdevumiem ir nodrošināt nepārtrauktu elektroenerģijas piegādi uzņēmuma klientiem jebkuros laika apstākļos, kā arī operatīvi un iespējami īsā laikā atjaunot elektroenerģijas piegādi bojājumu situācijās, kad elektroapgāde ir traucēta valstiski svarīgiem objektiem vai vairākiem tūkstošiem uzņēmuma klientu.

AS “Sadales tīkls” autoparku veido vairāk nekā 1 600 specializētās tehnikas vienības un vieglie transportlīdzekļi un visiem darbiniekiem ir jāievēro valstī spēkā esošie ceļu satiksmes noteikumi. Lai to nodrošinātu, uzņēmums darbiniekiem regulāri atgādina par drošu un atbildīgu satiksmi. Uzņēmuma transportlīdzekļi ir aprīkoti ar globālās pozicionēšanas GPS sistēmām, kas ļauj sekot uzņēmuma darbinieku maršrutam, pieturvietām un braukšanas kultūrai. Katram darbiniekam par saviem dienas braucieniem un pieturvietām ir jāatskaitās un tas veicina darbinieku atbildīgu izturēšanos pret uzņēmuma resursiem.

Portālā iauto.lv publicētajā video ir redzams AS “Sadales tīkls” operatīvais transportlīdzeklis. 8.jūlijā operatīvā darba brigāde steidzās uz Jūrmalas slimnīcu, kur bija elektroapgādes pārtraukums un kur uzņēmuma darbiniekiem bija jānokļūst pēc iespējas ātrāk, jo elektroapgādes traucējumi ietekmēja slimnīcas darbu. Operatīvā transportlīdzekļa vadītājs ieslēdza bākugunis, tomēr vēlāk tika konstatēts, ka tehnisku iemeslu dēļ tās nedarbojās. Šobrīd tiek veikta operatīvā transportlīdzekļa pārbaude un bākuguņu remonts. Ņemot vērā, ka darbinieks ir pārkāpis ceļu satiksmes noteikumus, jo bākuguņu lietošana šādu rīcību ceļu satiksmē nepieļauj, ar darbinieku ir veiktas pārrunas un izteikta piezīme.

AS “Sadales tīkls” izsaka pateicību sabiedrībai, ka informē uzņēmumu par šādiem gadījumiem, jo tikai tā uzņēmums var uzlabot savu darbību un operatīvi reaģēt uz pārkāpumiem. Uzņēmums atvainojas citiem ceļu satiksmes dalībniekiem par šo rīcību un vēlreiz atgādinās darbiniekiem par drošu un atbildīgu satiksmi arī bīstamās situācijās, kad operatīvajam personālam jārīkojas nekavējoties."

Paldies iAuto lasītājam par iesūtīto materiālu!
 
Ja Tev ir VIDEO (no reģistratora, no mobilā), vai FOTO no avārijas, policijas darba vai citiem atgadījumiem uz mūsu ceļiem, tad sūti tos publikācijai iAuto.lv uz sociālajiem tīkliem Facebook, uz e-pastu iAuto at iAuto .lv, vai šeit >>>
 
Visi komentāri
 
vecais jūrmalnieks 8.jūlijs 2020 16:43
3 0 Atbildēt

Viņš aizbrauca tā kā tur vietējie brauc no padomju laikiem.

spriidiic 8.jūlijs 2020 17:32
12 1 Atbildēt

Operatīvais transportlīdzeklis . Varēja ieslēgt mirgojošos un sirēnu , sazin kāpēc neieslēdza .

gaga 8.jūlijs 2020 19:39
1 11 Atbildēt

mirgojošo - ko? ir noteiktu krāsu sinālgaismas un tikai zili-sarkanā būtu piemērota braukšanai pa pretējo joslu un mīkstā nomešanai uz barjeru. Šim auto ir zili-sarkanās gaismas?

spriidiic 8.jūlijs 2020 21:15
3 0 Atbildēt

Zilā ar skaņu - jādod ceļš , arī pretimbraucošajiem tas jādara . Piemēram: ātrajiem un ugunsdzēsējiem dodam ceļu . Zilie+sarkanie (pat bez skaņas) - stājamies nost , atbrīvojot ceļu . Braukt drīkst pēc nākamā zilā (pat bez skaņas) . Barjera bija vaļā (video) .

Asaris 8.jūlijs 2020 18:45
25 10 Atbildēt

Operatīvais transports, ja nevienu neapdraud, lai brauc kaut pa mājas sienu augšā, ko piesējās.

spriidiic 9.jūlijs 2020 0:10
3 1 Atbildēt

Intereses pēc guglēju un piepūlēju atlikušās brīvās smadzeņu šūnas (pēc kovidiotisma maz palikušas) . Tieši tā , barjera vaļā , pretīmbraucošo nav , stūrētājs pieņēma lēmumu nedarbināt zilos uguņus un troksni (atsevišķi nemēdz būt , par barjeru skat. video) . Ko piesējās ?

spriidiic 9.jūlijs 2020 0:18
0 1 Atbildēt

Atvaino , nepareizo īkšķi nospiedu ! Tagad spiežu to slikto pats savam komentāram .

anonimikis 8.jūlijs 2020 18:53
9 0 Atbildēt

Rīgā šie regulāri brauc visur kur, pāķos tas gada notikums un jāliek vietējā TV.

MJanis 8.jūlijs 2020 22:02
0 0 Atbildēt

Kaut kādas 70. gadu beigas Pretīm Centrālstacijai, kur tās virākpieturas troļļukiem bija izveidotas .... Stāv TTP remontbrigādes 130_ ZIL"iņš ar būdu vienā no kabatām. Atveras kulbai pakaļdurvis, trīs rabotņiki izbirst no būdas, apzinīgākais aizklunkurē līdz tuvākajai misenei un izlidina tukšās buteles un gurķu mizas paredzētajā vietā. Visi ielien kabīnē, Ieslēdzas zilā migalka uz jumta un vīri brauc turpināt darba gaitas .......

Kanibaals 8.jūlijs 2020 22:36
2 3 Atbildēt

158. Transportlīdzekļa vadītājam aizliegts:

158.3. apbraukt transportlīdzekļus, kuri apturēti pirms pārbrauktuves, ja kustība pāri dzelzceļa pārbrauktuvei aizliegta un apbraukšana saistīta ar iebraukšanu tajā ceļa pusē, kas paredzēta braukšanai pretējā virzienā;

Eriks_Grigis 9.jūlijs 2020 8:30
3 0 Atbildēt

Kāpēc CSN 158.3. vadītājam aizliedz?

158. Transportlīdzekļa vadītājam aizliegts:

158.3. apbraukt transportlīdzekļus, kuri apturēti pirms pārbrauktuves, ja kustība pāri dzelzceļa pārbrauktuvei aizliegta un apbraukšana saistīta ar iebraukšanu tajā ceļa pusē, kas paredzēta braukšanai pretējā virzienā;

Jo pretī pāri slēgtajai dzelzceļa pārbrauktuvei var braukt operatīvais transportlīdzeklis!

CSN 29. Operatīvie transportlīdzekļi drīkst piedalīties ceļu satiksmē, tikai pildot neatliekamus dienesta uzdevumus, lai:

29.1. glābtu cilvēka dzīvību, materiālās vērtības vai novērstu personai smagus veselības traucējumus un kaitējumu videi;

29.2. novērstu draudus sabiedriskajai drošībai un kārtībai (arī braucot uz noziedzīga nodarījuma (notikuma) vietu);

...

CSN 30. Šo noteikumu 29. punktā minētajos gadījumos operatīvo transport­līdzekļu vadītāji drīkst neievērot šo noteikumu prasības, izņemot prasības, kas tiek noteiktas ar satiksmes regulētāja signāliem.

Kanibaals 9.jūlijs 2020 10:05
0 0 Atbildēt

Bet tai pat laikā nekas neaizliedz apbraukt apturētus t-līdz pirms gājēju pārejas pat ja tas saistīts ar iebraukšanu pretējā joslā.

Cilveeks 9.jūlijs 2020 8:52
3 0 Atbildēt

Man gan radās cits jautājums, noskatoties video - kāda velna pēc pie atvērtas barjeras rinda guļ un nekustās??? Pirmais īblis telefonu spaida un nemaz nezina, ka vilciens jau garām? A otrais pārāk tups, lai papīpinātu?

Besī šitie gulētāji.

Rr19 9.jūlijs 2020 9:15
2 1 Atbildēt

Pīpināt pilsētā aizliegts,pīpina tikai nervozie.

Kanibaals 9.jūlijs 2020 10:07
0 0 Atbildēt

Atbilde ir 0:15 sekundē.

Cilveeks 9.jūlijs 2020 10:20
0 0 Atbildēt

Kam jāpievērš uzmanība 0:15 sekundē? Aiz pārbrauktuves nav ne luksoforu, ne sastrēgumu.

Kanibaals 9.jūlijs 2020 11:57
0 0 Atbildēt

Viens tur nogriezās.

Kanibaals 9.jūlijs 2020 10:08
1 0 Atbildēt

kā arī:

156. Aizliegts uzbraukt uz pārbrauktuves, ja:

156.1. aiz tās izveidojies sastrēgums, kas var piespiest transportlīdzekļa vadītāju apturēt transportlīdzekli uz pārbrauktuves;

156.2. uz tās attiecīgajā braukšanas virzienā atrodas apturēts transport­līdzeklis. Ja uz pārbrauktuves atrodas avarējis transportlīdzeklis, pārējiem vadītājiem jādara viss iespējamais, lai atbrīvotu pārbrauktuvi no tā.

Cilveeks 9.jūlijs 2020 10:05
6 0 Atbildēt

Saki, vai par nervozu jāsauc vadītājs, kurš iekāpis aiz stūres ar mērķi nokļūt no punkta līdz punktam, nevis ar mērķi paglāstīt telefonu?

Es, kad sēžos pie stūres, gaidu, kad luksofors mainīs krāsu, skatoties uz luksoforu, nevis uz telefonu. Ja māpslis priekšā skatās citur un pie zaļā nesāk braukt, es pīpinu, jo tiek bezjēdzīgi kavēta satiksme, kas rada liekus sastrēgumus. Vai esmu nervozs?

anonimikis 9.jūlijs 2020 10:37
1 5 Atbildēt

CSN diezgan skaidri nosaka, kad drīkst lietot skaņas signālu. Ja visādi māpšļi to nezina un spaida stūres viduci bezjēgā, tad izskatās no malas viņi ļoti nervozi.

Cilveeks 9.jūlijs 2020 14:19
4 0 Atbildēt

Tevis piesauktajos CSN arī ir rakstīts, ka nevajag telefonu paijāt, bet uz luksoforu skatīties! Ja kas.

Freijers 10.jūlijs 2020 11:03
1 0 Atbildēt

Veltīgi skaidrot...dažiem CSN ir ātrums, agresija un vēl daži panti, citus vnk ignorē un vēl ar to lepojās ! Var protams ar gaismām tādiem parādīt, bet kur teikts, ka redzēs. Arī kaitina šī satiksmes dirsināšana, kas ir izplatīta, vēl dirisinātājiem izdomājot dažādus "argumentus" un vainas tiem, kas par to norāda! Uz ceļa ir jābrauc, nevis jāļurina ! Diemžēl tās ir sekas tam, ka reti kurš iedomājās arī par tiem, kas ir aiz viņa....

qwerty 9.jūlijs 2020 10:40
0 0 Atbildēt

Šausmas, šausmas

Kailcirte 9.jūlijs 2020 15:04
1 0 Atbildēt

Negribas cirst, bet slimnīca ir uz otru pusi

qwerty 10.jūlijs 2020 9:52
1 0 Atbildēt

Bet varbūt sadales skapis ir uz pretējo??

Opis 12.jūlijs 2020 23:36
0 0 Atbildēt

Kad mūsu lielie kungi reiz beigs tizli atrunāties, bet pēc sūdiem pateiks visu kā bija un atvainosies, bākugunis redz viņiem nedarbojās... Pi..djož. Nevar pateikt darbinieks nagļakā mauca pusdienās, par to viņam šogad prēmija nepienāksies, ja darīs tā vēl, ar kāju pa sēžamvietu un no tik cienijamas organizācijas ārā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 24

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti