Miljoniem vērti CSDD iepirkumi teju 20 gadus vienās rokās (+ VIDEO) 11

 
iAuto | 7.septembris 2020 14:52

Šovasar Konkurences padome secināja, ka Ceļu satiksmes drošības direkcijas numura zīmju iepirkuma prasības samazinājušas iespējamo pretendentu skaitu.

Ar vienīgo piegādātāju CSDD sadarbojas jau gandrīz 20 gadu. Aptuveni tikpat ilgi šis pats uzņēmums piegādā arī tehniskās apskates uzlīmes. Drīzumā CSDD pirmoreiz būs jārīko arī iepirkums par tehniskās apskates veikšanu. Tomēr plānotie risinājumi jau rada bažas, ka te priekšrocība būs ilggadējiem pakalpojumu sniedzējiem un īstas konkurences nemaz nebūs.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 7.septembris 2020 15:05
7 4 Atbildēt

Valstī ir drausmīgs daudzums lohu, kuri nejēdz pieskrūvēt numurus. Tie tad nu pēc kārtējā lietus un braukāšanas pa peļķēm kauc, ka pusstundas laikā vajag jaunu numuru. Dēļ šiem pamuļķiem mums visiem jāmaksā dārgāk

WALA 7.septembris 2020 15:20
2 0 Atbildēt

Man atkal liekas, ka tas viss ir stipri par lētu - mums ir parak daudz auto uz ielām ... Vispār nesaskatu kur tyr kaut kas ir dārgi, un pret kaiņiem salidzinot pie mums daudz kas ir dārgāk, un kas par to ?

Freijers 7.septembris 2020 16:12
4 2 Atbildēt

Bildi studijā kā pats pieskrūvējis, ja nē, paņem 10 cm samorezus un pievelc caur visām detaļām... dēļ šādiem mūlāpiem arī jāj visus, kam vienmēr līdzcilvēki vainīgi, ne trekno mūļu shēmas !

Ņēga 7.septembris 2020 17:54
5 0 Atbildēt

Nekas tur nav jāskrūvē, ieliec pareizi rāmī nostiprinot pēc instrukcijas un lieta darīta.

Csdd 9.septembris 2020 9:55
2 0 Atbildēt

Kolhoza pamuļķi kurš tad tajos servisos strādā? Tādi kā tu jau vien ir.

Cilvēkiem ir savs darbs ko darīt nevis skrūvēt numurus, tiešām katram tādam loham kā tev, pēc padarītā darba būs jāpārbauda, vai esi numuru pielicis pareizi?

Kas attiecās uz cenām tad nu galīgi nekā dārga tur nav, es jau zinu jū šitos kapeikpisējus, arī riepas jums ir par dārgu, salašņas ibio..

Experc 7.septembris 2020 16:32
14 1 Atbildēt

Nu nezinu, visam, kam ķeras klāt konkurences padome, parasti pieaug cena!

Taksometrus jau Ābrama sakārtoja, tagad no lidosts uz centru cilvēki brauc par 50 un vairāk euro! Brīvais tirgus tā teikt, pats duraks, ka nelasi tos kosmonautu ciparus uz borta.

Reģipsi Ābrama saregulēja, tagad varētu padomāt cenas būs lejā, bet nekā.

Nu un protams,kurš tad var aizmirst lielveikalu regulējumu, Rimi aizliedza ieiet Dominā un Rīga plazā, tagad tur ir KP draugi Maxima, tāpat kā visos pārējos exPrizmas veikalos.

Man bail, ka tūlīt par apskati būs jāmaksā 3x dārgāk, par numuriem 5 x dārgāk.

Par elektrību mums arī betonēja, ka brīvais tirgus - būs lētāk. Elektrība ir lētāka, tikai jāmaksā par sadali, pārvadi, stiprumu, OIK un beigās viss ir 3x dārgāk.

aizejošais 7.septembris 2020 18:30
2 1 Atbildēt

sūc tu esi, ne experc

elekrība 2020 ir par kādi 30% lētāka kā elektrība 2019 (ja pērk par biržas cenu, ko var jebkurš)

bet šitais CSDD Lukstiņa un kompānijas it kā tirgus atvēršanas pasākums gan ir tīrā butaforijs

Experc 8.septembris 2020 9:46
7 2 Atbildēt

Es tak saku, ka elektrība ir lētāka,

bet rēķinā bez elektrības ir arī tādas pozīcijas kā sadala, pārvade, stiprums, OIK un PVN, kas veido 2/3 no elektrības rēķina. Tu tak nevari izvēlēties pārvades un sadales pakalpojumus biržā, vai ne?

Ja man rēķins ir 45 euro mēneši un tikai 15 euro no šīs summas ir maksa par elektrību, tad viss ko es varu ietaupīt ar biržas palīdzību ir robežās no 1-3 euro.

Pārējās pieskaitāmās izmaksas ir nemainīgas.

aizejošais 8.septembris 2020 11:20
3 0 Atbildēt

Un?

Būvē pats savu kabeli no Ķeguma. Būs lētāk?

Ir lietas, kur nav ne loģiski, ne iespējams kaut kas līdzīgs konkurencei, elektropārvade ir viena no tādām lietām.

Bet Auto tehniskā stāvokļa uzraudzīšana - tur nu tiešām ir iespējama brīvā(ka) konkurence. CSDD jaunais piedāvājums gan par neko tādu neliecina.

Brīvais tirgus 8.septembris 2020 16:44
0 1 Atbildēt

Kāds brīvais tirgus? Kā var privātais veikt apskati, ja viņš iekāsē naudu no klienta par apskati. Pārdos apskates? Tas taču ir interešu konflikts!Kā var numurus tirgot privāts kantoris? Tad jau arī pases un naudu var drukāt kurš katrs.

aizejošais 8.septembris 2020 20:57
1 0 Atbildēt

Valgā var, Valkā nē?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti