Par fotoradaru konstatētajiem pārkāpumiem šogad sodos likts samaksāt 9,5 miljonus eiro 12

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 25.oktobris 2020 14:22

Par stacionāro un pārvietojamo fotoradaru konstatētajiem pārkāpumiem šogad līdz septembra beigām sodos likts samaksāt 9 471 625 eiro, liecina Valsts policijas (VP) apkopotā informācija.

Par stacionāro fotoradaru konstatētajiem pārkāpumiem piemēroto sodu kopējā summa ir 7 116 645 eiro. Savukārt par pārvietojamo fotoradaru konstatētajiem pārkāpumiem piemēroto sodu kopējā summa ir 2 354 980 eiro.

Samaksāto naudas sodu kopējā summa ir 7 342 385 eiro jeb 77,5% no piemēroto sodu apmēra.

Šogad līdz 30.septembrim noformēti 183 679 administratīvā pārkāpuma protokoli par pārkāpumiem, kas konstatēti ar stacionārajiem fotoradariem, un 57 329 protokoli par pārkāpumiem, kas konstatēti ar pārvietojamiem fotoradariem.

Latvijā patlaban ir 100 stacionārie un 12 pārvietojamie radari.

Šonedēļ Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē atbildīgās amatpersonas atzina, ka Latvijā ir nepieciešams palielināt tehnisko uzraudzības līdzekļu kapacitāti, kas joprojām ir nepietiekama. Tāpat amatpersonas atzina, ka nepieciešams ieguldīt ceļu infrastruktūrā un citos drošības pasākumos, tostarp, aizpildīt tukšās ceļu policistu amata vietas.

VP priekšnieka vietnieks Normunds Krapsis atzina, ka joprojām no satiksmes dalībniekiem ir vērojams plašs tiesiskais nihilisms. Izskatās, ka autovadītāji ir gatavi maksāt par ātruma pārsniegšanu, jo noformēto protokolu skaits ir liels.

Satiksmes ministrija (SM) rosināja satiksmes drošības uzraudzībā izmantot arī ceļmalās izvietotās meteostacijas.

Jau ziņots, ka Latvijā šogad līdz 15.oktobrim satiksmes negadījumos bojā gājuši 104 satiksmes dalībnieki, kas ir pieciem cilvēkiem vairāk nekā pērn šajā laikā. Šogad avārijās cietuši 3370 cilvēki. Pērn šajā pat periodā satiksmes negadījumos bojā gāja 99 cilvēki, bet cieta 3681 persona.

Starptautiskās auditorkompānijas "Price Waterhouse Coopers" veiktajā un Ceļu satiksmes drošības padomē prezentētajā pētījumā secināts, ka Latvijai būtu nepieciešami 90 miljoni eiro gadā būtiskai satiksmes drošības uzlabošanai.

 
Visi komentāri
 
Ūpis 26.oktobris 2020 0:52
1 3 Atbildēt

Tātad autovadītāji par pārkāpumiem samaksā cik?

Bet vernons saka ka GĀJĒJI (kuri nav likuši CSN eksāmenu) pārkāpj vairāk kā autovadītāji - kurš MELO, statistika vai vernobna kungs???

WALA 26.oktobris 2020 14:33
0 0 Atbildēt

Tev šķiet viapār nav sajēgas ne par cilvēku psiholoģiju, ne par statistiku, un kas tajā tiek atspoguļots. Mani.radaru parkapumi ārpilsetā lielakais ir uz 103 km/h.

UN es TIEŠĀM APZINOŠ KĀDS DRAUSMĪGS TAUTAS IENAIDNIEKS ESMU ...

P.S. eju nokaunēties ..

Ūpis 26.oktobris 2020 21:30
0 0 Atbildēt

Psiholoģīja te kādā sakarā???

Viss ir elementāri - pārkāpi, maksā - nepārkāpi, nemaksā...

Smaksāji = pārkāpējs. Kur te psiholoģija???

Fakti nav psiholoģija -> fakti saucas statistika!

WALA 27.oktobris 2020 7:22
0 0 Atbildēt

Vistiešākajā - jo ir dabiski ja cilvēks pārkāpj- teiksim pāriet tukšai ielai pāri pie sarkanā, tas pats ar ātrumu +10 km/h utml. tā ir "mazā spītība" pret vispārpieņemtajām normām utml. dažiem arīvienkārši neuzmanība. Pat braucot ar zirgu pajūgiem tika uzbraukts cilvēkiem.

Tas par to tavu teikumu par Vernonu. Un svarīgi ir pievērst uzmanību gājējiem visupirms ir tādēļ, ka visi vispirms ir gājēji, tad kļuts par velosipēdistiem, autovadītāiem utml. Ja kā gājējam nebūs tā pašssaglabāšanāš instinkta, tad arī vēlāk ar jebku būš problēmas, jo mums kā cilvēkiem ne tikai dabiski ir pārkāpt ( un daudzi to dara pat neapzinoties !!!) , bet arī kļūdīties ir dabiski, kāds neaizdomājas ka aiz apstājušās busa gāējs nav pa-manāms uz pārejas, kāds kaut ko citu no ceļa situācijas nav nolasījis utt.

WALA 27.oktobris 2020 7:40
0 1 Atbildēt

Un vēl es teiktu, ka pie mums sistēma ir nevis kāda drošībai, bet tam lai vairāk būtu "budžeta ielāpiem", tādēļ piesieties Vernonam ir bezjēdzīgi, jo viņam ir pa lielam taisnība, ja gājējs pats sevi nesargās, tad šajā valstī pat noteikumi gājēju neaizsargā - un tas pat zināmā mērā ir pareizi, un ne tāpēc ka Vernons tā teicis!

... 27.oktobris 2020 8:04
0 0 Atbildēt

Tātad putni uzskata, ka nesodīts nozīmē nav pārkāpējs?

Tātad lauku alkaši, kac vizinās ar šrotiem bez TA un OCTA nav pārkāpēji? Jo viņus nepieķer Rīgā un apkārtnē sakārtie fotoradari?

uupis 27.oktobris 2020 21:18
0 0 Atbildēt

Psiholoģija un likumpārkākumi kā korelē? Paskaidrojumus var dabūt?

WALA 27.oktobris 2020 22:38
0 0 Atbildēt

Tas ir sarežģīti, bet korelē tiešā veidā - mazi likumpārkāpumi ir normāla domājoša cilvēka pazīme īsumā varētu teikt šādi:

www.importantindia.com/15450/obedience/

Slinkais 26.oktobris 2020 8:59
0 0 Atbildēt

pag, te tekš raudāja, ka radari nes zaudējumus..

LMT 26.oktobris 2020 10:13
0 0 Atbildēt

Cik cilvēkus nosita uz ceļiem?

Vernons 27.oktobris 2020 9:57
0 0 Atbildēt

Rīgas pilsētas prefekts Teodors Grīnvalds pats uzrakstīja pamatprincipus drošai satiksmei! Arī par gājēju rīcību tur bija strikti aprakstīts! Viss bija loģiski, atbilstoši auto laikmetam ienākot sadzīvē. Tā ka man šajā jautājumā nav nekādu nopelnu, popularizēju vecu Patiesību, kuras autors ir Teodors Grīnvalds!

uupis 27.oktobris 2020 21:21
0 0 Atbildēt

Vai tad šim kungam pieder citāts "Gājējs uz gājēju pārejas sabraucams kā spainis...". Var palūgt linku uz šādu Teodora citātu??? Jeb tas tomēr ir vernona aicinājums nogalināt?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti