Pie Jēkabpils robežām uzstādīs transportlīdzekļu numura zīmju nolasīšanas kameras 9

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 3.novembris 2020 14:48

Pie Jēkabpils robežām Daugavpils un Rīgas virzienā tiks uzstādītas transportlīdzekļu numura zīmju nolasīšanas kameras, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Pagājušajā nedēļā pašvaldība savā "Facebook" profilā aicināja lietotājus ar balsojumu paust savu viedokli par transportlīdzekļu numura zīmju nolasīšanas kameru uzstādīšanu, iebraucot un izbraucot no Jēkabpils pa A6 šoseju Rīgas un Daugavpils virzienā.

Apkopotie dati liecina, ka 287 "Facebook" Jēkabpils lapas sekotāji atbalsta šādu kameru izvietošanu, bet 176 - neatbalsta. Aicinājums balsot rosināja arī aktīvu diskusiju, uzsvēra pašvaldībā. Izvērtējot balsojuma rezultātus, kā arī pašvaldības speciālistu viedokli, pieņemts lēmums veikt kameru uzstādīšanu.

Vietvara uzskata, ka transportlīdzekļu numura zīmju nolasīšanas kameru uzstādīšana sekmēs satiksmes drošību konkrētajos ceļu posmos, ļaus fiksēt satiksmes intensitāti un efektīvāk plānot transporta plūsmu, piemēram, ielu remontdarbu laikā. Tās arī sniegšot iespēju sekot negadījumos vai noziedzīgos nodarījumos iesaistītu transportlīdzekļu kustībai.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis ir gandarīts par iedzīvotāju aktivitāti, novērtē sabiedrības atbalstu sabiedriskās kārtības nodrošināšanai un uzsver, ka "transportlīdzekļu numura zīmju nolasīšanas kameru fiksētie dati, tiks izmantoti tikai tad, ja radīsies tāda nepieciešamība, piemēram, pēc Valsts policijas pieprasījuma". Ikdienā šie dati netiks analizēti, un datu aizsardzības normas tikšot pilnībā ievērotas.

"Pašlaik Jēkabpilī jau ir izvietotas vairāk nekā simts video novērošanas kameras. Kameru skaitu turpināsim pakāpeniski palielināt, jo esam secinājuši, ka tur, kur tiek veikta video novērošana, samazinās vandālisms, atkritumu nelegāla izmešana un uzlabojas sabiedriskā kārtība. Domāju, ka arī transportlīdzekļu numura zīmju nolasīšanas kameru izvietošana uzlabos drošību ne tikai pilsētā, bet arī reģionā", uzskata Gogulis.

Kameru uzstādīšanai nepieciešamo finansējumu plānots rast jau šī gada budžetā.
 

 
Visi komentāri
 
WALA 3.novembris 2020 15:16
4 0 Atbildēt

Izklausās pēc diezgan liela sviesta, bet nu ja vajag "pieskatīt" vietējo "kultūru" ta jau laikam vajag ...

anoagask 3.novembris 2020 15:59
2 0 Atbildēt

Gribu dzirdēt DVI komentāru, tas nevar būt likumīgi

Krotow 3.novembris 2020 16:22
1 0 Atbildēt

Pieliks pretīm pantu no administratīvā vai kriminālkodeksa, kuram atbilst konkrētie piefiksētie kadri.

Taču interesanti, vai tiešām Jēkabpilī viss ir jau tik slikti?

iciks 3.novembris 2020 20:59
8 0 Atbildēt

"Vietvara uzskata, ka transportlīdzekļu numura zīmju nolasīšanas kameru uzstādīšana sekmēs satiksmes drošību konkrētajos ceļu posmos, ļaus fiksēt satiksmes intensitāti un efektīvāk plānot transporta plūsmu, piemēram, ielu remontdarbu laikā." - kas par sviestu? LVC taču ir zināmi dati par to, kāda satiksmes intensitāte vidēji ir pirms un pēc Jēkabpils. Ko dos šādas kameras?

spriidiic 3.novembris 2020 21:15
12 0 Atbildēt

Satiksmes intensitātes noskaidrošanai , lieto pagaidu (izskatās kā divi paralēli kabeļi , šķērsām brauktuvei pārvilkti) vai stacionārus (asfaltā iegremdētas indukcijas kontūras) skaitītājus . Izskatās , ka tādas fotokameras (kādas taisās likt) , vajadzīgas pie domes . Katru pašvaldības auto izbraukšanu un iebraukšanu ir jāreģistrē , speciālā žurnālā jabūt mērķim un skaidrojumam - kur brauca , kāpēc tik ilgi bija .

Krotow 4.novembris 2020 11:20
0 0 Atbildēt

To jau sen atrisinājuši Ziemeļkorejā. Iebraucot jānorāda ierašanās mērķis un jāparakstās. Izbraucot jānorāda galamērķis, jābūt izbraukšanas atļaujai ar Partijas bosa parakstu un jāparakstās. Ja vajadzīgo atļauju nav, prom uz koncentrācijas nometni.

650 4.novembris 2020 0:02
0 1 Atbildēt

Kā tad tā,kapc vecrīgā,jelgavā un jūrmalā filmēt drīkst, bet lūk par jēkabpili ir īpaši jāapspriež? Necik ilgi reku kopošanās akts tika nofilmēts, pislsoņi bez biksēm figurēja.Tur ko, taj j-pilī kādi tādi īpašāki lohi dzīvo, vai kaa? Mums var,viņiem nee?Kādi vispār var būt jautājumi, ja vietvara ir teikusi, ka tagad būs Tā? Vai ne,cien.Loxi?

Krotow 4.novembris 2020 11:21
0 0 Atbildēt

Viņi tur ir slikti biznesmeņi. Varēja nofilmēt līdz galam un kameras ierakstu pārdot zināmas ievirzes portāliem. Var arī iedalīt speciālu vietu ar kameru - nauda kasē nāktu griezdamās.

Pļurkt 4.novembris 2020 8:40
2 1 Atbildēt

287 "Facebook" Jēkabpils lapas sekotāji atbalsta šādu kameru izvietošanu, bet 176 - neatbalsta.....

Pilsētā kurā dzīvo vairāk kā 25 000 +- iedzīvotāju balsojumā piedalījās 463 iedzīvotāju, un uz tā pamata tiek pieņemts lēmums!!!???

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti