Sniegotās ziemas dēļ Rīgā iztērēta puse no ielu uzturēšanai paredzētajiem līdzekļiem 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 9.februāris 2021 9:29

Sniegotās ziemas dēļ Rīgas domes Satiksmes departamentam šogad būs nepieciešami papildu līdzekļi galvaspilsētas ielu uzturēšanai, jo jau ir iztērēta puse no ielu uzturēšanai paredzētajiem līdzekļiem, šodien domes Satiksmes un transporta lietu komitejā atklāja departamenta direktors Vitālijs Reinbahs.

Ierēdnis stāstīja, ka janvārī ir iztērēti 3 miljoni eiro, februāra prognozētās izmaksas ir 2,7 miljoni eiro, kas ir ievērojami vairāk nekā pērn šajā laikā. "Mēs jau esam iztērējuši pusi no finansējuma," pauda Reinbahs, piebilstot, ka būs jāmeklē papildu līdzekļi, jo "septembri būs nulle".

Turklāt, tuvojoties pavasarim, ir jāapzinās, ka lielākas problēmas var radīt bedres, kas atkušņa laikā veidojas strauji. "Tā būs vēl lielāka problēma nekā sniegs," atzina departamenta vadītājs.

Pēc viņa stāstītā, bedru "lāpīšana" ar auksto asfaltu maksā dārgi, aptuveni 55 eiro par kvadrātmetru. Turklāt šādu darbu efekts nav ilglaicīgs. Pavasarī arī plānota ielu attīrīšana no smiltīm, ņemot vērā piešķirto finansējumu.

Reinbahs atzina, ka līdz šim mazāka uzmanība pievērsta trešās kategorijas ielām, kur satiksmes intensitāte nav liela. Kritiskākā situācija brīvdienās šajās ielās esot bijusi Bieriņos, Mežaparkā, Torņakalnā un Juglā. Pēc viņa paustā, ielas bija izbraucamas, taču uz tām bija izveidojušās ledus rises, un pretim braucošas automašīnas nav varējušas samainīties, rodot bīstamas situācijas. Lai uzlabotu apstākļus, nācies piesaistīt greiderus no būvuzņēmumiem, jo ar pieejamo traktortehniku un lāpstām ielu stāvokli vairs nav bijis iespējams uzlabot, stāstīja Reinbahs.

Ņemot vērā, ka līdz šim trešās kategorijas ielām veltīta mazāka uzmanība, tagad to plānots uzmanīt, darbojoties preventīvi un neļaujot veidoties risēm. Kopumā situāciju uz ielām Reinbahs nodēvēja par apmierinošu, par problemātiskākām vietām saucot gājēju pārejas, uz kurām veidojas sniega vaļņi.

Atbildot uz deputātu jautājumiem, Reinbahs informēja, ka Rīgā ir vairākas atbērtnes sniegam, taču pašlaik pamatā sniegs tiek izvests un tam paredzēto teritoriju Rītausmas ielā. Agrāk sniegu izkrāva arī pie Daugavas, taču pašlaik tas vairs nav atļauts.
 

 
Visi komentāri
 
Ezis UK 9.februāris 2021 9:35
1 0 Atbildēt

Samazināt atsedošo skaitu un algas,tad vēl pāri paliks.

plānotāji 9.februāris 2021 9:55
0 0 Atbildēt

nevis ieplānoja sniegotai ziemai ar iespēju neiztērēto ieguldīt citur, bet parādīja ka domā aptuveni trīsgadnieka līmenī - apēdīsim končas šodien, un rīt gan jau būs citas vietā.

650 9.februāris 2021 12:06
1 1 Atbildēt

Puse.Otra Puse.Dziesmas.Diskogrāfija:Uzzīmē mani;Kad paliek auksts;Mana pilsēta;Paldies Tev;Kā nav tā nav;Es Tev;Tu man;Tavās rokās...

Jumu 9.februāris 2021 14:19
0 0 Atbildēt

Šeit kā visur un vienmēr. Kad izkrīt rudens beigās pāris centimetru sniega (kurš vēlāk nokūst), tad sākas to sniega tīrīšanas mašīnu baigā aktivitāte. Bet, kad sākas īsta ziema nav par ko tīrīt. Un mazāk vajaga klausīties visādu Grietu, ka aukstumu vairāk nebūs. Otra problēma atnāks (arī negaidīti) pavasarī, kad sāksies ūdens plūdi.

tak 9.februāris 2021 20:35
1 0 Atbildēt

liec mieru tam slimajam bērnam, nelīdzinies viņas izmisušajiem vecākiem kas dara visu, lai izdabātu slimam cilvēkam, kas atkal ir atsācis runāt.

WALA 10.februāris 2021 7:08
0 0 Atbildēt

Man šķiet ka pāgajušogad tika kapitāli ietaupīts šajā pozīcijā,vai nauda tika noplītēta spīdīgos mietiņos ???

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 20

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti