Pirmā satikšanās. Nissan Ariya atver jaunu nodaļu Nissan elektrifikācijā (+VIDEO) 2

 
TV Auto ziņas speciāli iAuto | 1.marts 2021 6:45

Jau automašīna pirms tam redzēta tikai attēlos vai video, grūti noteikt, cik tā liela. TV Auto ziņām bija iespēja īpašā modeļa debijā Rīgā novērtēt Nissan Ariya īstos izmērus.

Garums 4,6 metri, riteņu bāze gandrīz 2,8. Tas nozīmē, ka Aryia ir desmit centimetrus garāka par jauno Nissan Qashqai, bet salona garums jau tuvojas septiņvietīgu spēkratu gabarītiem. Tomēr sēdvietas ir tikai piecas, jo Aryia ir krosovers. Lai gan pirmajā mirklī tā nešķiet, tā patiešām ir SUV klases automašīna. Apliecinājums tam - šo varēs nopirkt arī ar visu riteņu piedziņu. Kopumā būs četras dažādas versijas. Divu veidu akumulatori, 63 vai 87 kWh.

Kilometrāža pēc WLTP no 360 līdz 500 km. Nissan Aryia jau izmantota litija jonu gaitas baterija ar termālā menedžmenta sistēmu un šķidrumdzeses sistēmu, kādas Leaf nav. Aizstājot pastāvīgo magnētu elektromotorus ar modernākiem, Nissan panācis 160 līdz pat 290 kilovatu jaudu, atkarībā no versijas. Tas nozīmē, ka topversijas Performance jauda ekvivalenta 400 zirgspēkiem ar atbilstošu paātrinājumu - 5 sekundes līdz 100 km/h! Nissan Nordic Europe korporatīvās pārdošanas vadītājs Baltijas valstīs Ivars Valtass atklāja, ka prognozējamā Ariya cenu amplitūda būs no 50 000 līdz 65 000 eiro.

Aktīva Nissan Ariya pārdošana Latvija sāksies 2020. gada vasarā. Pirmās piegādes plānotas 2022. gada janvārī. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
didzisk 1.marts 2021 11:37
4 0 Atbildēt

Tas CCS štepselis (arvien nepopulārākā CHADEMO vietā), plakanā grīda bagāžniekā, kad nolaiž sēdekļus, un piekabes āķis - tās ir trīs lietas, kuru dēļ man gribas manu Leaf nomainīt uz šitādu.

Normālās pogas panelī gan varēja likt mierā, lai stikla apkuri ieslēgt un temperatūru salonā saregulēt var uz tausti.

Tauta 2.marts 2021 8:35
3 0 Atbildēt

Dodiet tautas elektromobīli. Kaškajus tauta pirka nevis tāpēc ka tie ir glīti, vai superīgi, bet tāpēc, ka tie bija lēti!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti