Rīgas klusajā centrā šogad noteiks ātruma ierobežojumu 30 kilometri stundā 112

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 3.marts 2021 10:51

Rīgas Domes Satiksmes departaments apstiprinājis Rīgas Centra attīstības biedrības iniciatīvu par ātruma ierobežojumu līdz 30 kilometriem stundā (km/h) ieviešanu Rīgā, Klusajā centrā, aģentūru LETA informēja biedrībā.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja Satiksmes departamentā, šogad divās centra teritorijās ieviesīs ātruma ierobežojumu. Ātruma ierobežojumu ieviesīs teritorijā starp Elizabetes ielu, Pulkveža Brieža ielu, Hanzas ielu un Eksporta ielu, kā arī teritorijā starp Hanzas ielu, Pulkveža Brieža ielu, Kalpaka bulvāri un Krišjāņa Valdemāra ielu.

"Satiksmes departaments arī šogad turpinās īstenot pasākumus gājēju un citu mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošības uzlabošanai. Pērn maksimālā ātruma ierobežojuma zona 30 km/h tika ieviesta Āgenskalnā, kā arī teritorijā starp Graudu ielu, Ēbelmuižas ielu, Mālu ielu un Zaļenieku ielu. Šogad ir iecerēta šādu zonu ieviešana arī centra teritorijā, kas ne vien uzlabos gājēju, velobraucēju un mikromobilitātes rīku lietotāju drošību, bet arī samazinās satiksmes radītā trokšņa līmeni," stāsta Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs.

Departaments norāda, ka arī turpmāk tiks izskatīta iespēja, atsevišķās teritorijās noteikt ātruma ierobežojumus. 

Lai pieņemtu šādu lēmumu tiek ņemti vērā vairāki satiksmes drošību ietekmējoši faktori - vai ielas ir pārblīvētas ar stāvošu transportu, tiek vērtēts brauktuvju un ietvju platums, izglītības iestāžu esamība, krustojumu un līkumu pārredzamība, transportlīdzekļu, gājēju, velosipēdistu intensitāte u.c.

Kā norāda Rīgas Centra attīstības biedrība, paredzams, ka tā rezultātā uzlabosies gājēju drošība un mazināsies troksnis, turklāt tiks radīta patīkamāka vide pastaigām un arī mazajam biznesam. 

Ātruma samazinājums būtisks arī tādēļ, ka šajā teritorijā ir daudz ar luksoforiem neregulētu krustojumu, tajā skaitā Antonijas ielas krustojumos ar Elizabetes ielu un Kalpaka bulvāri ar intensīvu satiksmi - vietās, kur autovadītājiem patīk ieskrieties, apdraudot gājēju drošību.

Ātruma ierobežojumi vēsturiskajos pilsētu centros esot izplatīti visā Eiropā ar mērķi palielināt gājēju drošību, mazināt troksni, pasargāt vēsturiskās ēkas no vibrācijām un veicināt mikromobilitā

 
112 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
EX Rīdzinieks 3.marts 2021 12:01
22 7 Atbildēt

Labi, ka notinu makšķeri no Rīgas. Visu laiku ievieš kaut kādus stulbingus, lai būtu neinteresanti dzīvot Rīgā un tad raksta gaudulīgus rakstus, ka centrs izmirst! Tērbatas, barona un Čaka ielā tirdzniecība kūsāja visu to laiku, kamēr bija bezmaksas stāvvietas. Kad sāka paplašināt maksas stāvvietu karti, sāka pamazām arī izmirt tirdzniecība. Tiek baigi spiests uz velosipēdistiem, kā prioritāro grupu, bet veklosipēdisti nav maksātspējīgā sabiedrības daļa, tie ir kapeiksipēji, kas biznesam nodara postu. Tagad cilvēki lābāk brauc uz Restorānu ārpus Rīgas, nekā Rīgas klusajā centrā, jo tā ir ērtāk un mazāk kreņķu!

Ex Rīdzinieks 3.marts 2021 15:01
13 4 Atbildēt

Tāpēc jau tu dzīvo pie mammas un ēd no mammas ledusskapja! Aizmirsi vēl palielīties ar spēļu datoru un jauno Iphone uz nomaksu!

estets 3.marts 2021 11:26
10 0 Atbildēt

Pazemināsies.Lēnām braucot varēs labāk redzēt,cik nolaists un nekopts.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti