Parādījusies jauna tendence – zagļi papildu lukturiem un spoguļiem iekāro arī BMW automašīnu stūres 11

 

Foto: Publicitātes attēls

IF | 12.marts 2021 8:04

Šī gada pirmajos divos mēnešos automašīnu detaļu zādzību pieteikumu skaits ir pieaudzis par 25% salīdzinājumā ar pagājušo gadu, tā liecina If Apdrošināšanas dati. Pēdējā pusgada laikā novērota arī jauna tendence: straujš BMW automašīnu marku stūru zādzību skaita pieaugums.

Visbiežāk zagļi izvēlējušies nozagt 320, 530 un X5 modeļu stūres, izmantojot vienkāršu veidu: tiek izsists automašīnas stikls un pēc tam atskrūvēta stūre. Pēc autoservisu ekspertu sniegtās informācijas stūres zādzība aizņem vidēji divas minūtes. “BMW automašīnas marka ir viena no populārākajām auto markām Latvijā. Un stūre ir pietiekami vērtīga detaļa, ko varētu būt viegli realizēt otrreizējā tirgū,” komentē If Apdrošināšanas KASKO produkta vadītājs Roberts Skrupskis.

Vidēji atlīdzības par jaunu stūres nomaiņu svārstās no 2000 līdz 6000 eiro atkarībā no automašīnai nodarīto bojājumu apmēra. Zādzības galvenokārt notiek Rīgā un Pierīgas novados klusākās un nomaļākās vietās diennakts tumšajā laikā, bet tai pašā laikā arī mēdz būt gadījumi privātmāju teritorijās.

Padomi, kā pasargāt savu automašīnu

“Autovadītājus aicinu kritiski izvērtēt, kur automašīna tiek novietota – vai šī vieta ir pietiekami droša un nepieejama svešiniekiem. Caur auto salona logu nevajadzētu būt caurskatāmām vērtīgām lietām kā, piemēram, somai, mobilam telefonam un citiem zagļu interesi piesaistošiem objektiem. Protams, ja auto ir ar paaugstinātu zādzības risku, būtu vēlams to aprīkot ar papildu drošības risinājumiem. Iesaku konsultēties ar drošības iekārtu uzstādītājiem, automašīnu marku oficiālajiem pārstāvjiem, kuri arī ieteiks atbilstošāko aizsardzības risinājumu,” saka R.Skrupskis. 

Bez stūres “aiznes” arī visu auto salonu

Vispopulārākās auto detaļas, ko izvēlas nozagt zagļi, joprojām ir automašīnu spoguļi, kā arī lukturi, īpaši, VOLVO XC60, XC70, V50 un V70. Taču ir fiksēti arī gadījumi, kad nodarītais kaitējums ir būtiski lielāks – automašīnai vienā zādzības piegājienā nozagti lukturi, stūre, panelis u.c. detaļas, un kopējie zaudējumi var pārsniegt pat 10 tūkstošu eiro. Papildu tam, joprojām notiek zādzības, ko sākotnēji automašīnas lietotājs var pat nepamanīt, un atklāt tikai pie nākamās auto apkopes vai servisa apmeklējuma, piemēram, VOLVO automašīnas aizmugurējā tilta reduktora vadības bloka pazušanu.

Autovadītāji, esat uzmanīgi, jo zādzības notiek regulāri un zog arvien jaunas automašīnas detaļas!

 

 
Visi komentāri
 
Autoserviss 12.marts 2021 8:54
8 0 Atbildēt

Tās zādzības notiek, jo apdrošinātāji apmaksā zagtu detaļu uzstādīšanu, tāpēc arī ir pieprasījums pēc šīm detaļām! Ja nebūtu kur realizēt, nebūtu arī zādzību!

Volvo servis 12.marts 2021 9:28
9 0 Atbildēt

Piekrītu komentāram.

Taisām tāmi lukturiem, no apdrošinātājiem atnāk atteikums, ar vārdiem - re ss.lv ir lētāki varianti.

Viss...aplis noslēdzās.

Antons 12.marts 2021 9:24
2 0 Atbildēt

Nav nekāda jauna, tak visu laiku zog.

imzz 12.marts 2021 10:05
2 0 Atbildēt

Īslaicīgs risinājums: paņemiet elektrourbi un ieurbjot stūres plastmasā nelielā dziļumā bedrītes, izveidojiet uzrakstu, piemēram : "Nozagts Andrim" :-/

Freijers 12.marts 2021 10:12
5 1 Atbildēt

Marķēšana ir pusrisinājums.

Galējais risinājums būtu salauzt realizācijas apli, proti, kad to nozagto lakturi, stūri, spoguli vari sev iespraust kur saule nespīd, jo realizēt to nevar, nemaz nerunājot par iespējam "atpirkt" savu detaļu pašam, pareizi jau te raksta, ka ja vismaz kaskas gadījumi ij neskatītos uz tiem ss.lv variantiem + detaļas vēl nomarķētas, domāju, tādi gadījumi uz 60% nokristos...

12.marts 2021 10:36
5 0 Atbildēt

pareizi saki, bet ja mūsējie saņemtos un principiāli nepirktu no rokas, tad tās daļas tiktu vestas uz Taigas savienības valstīm, kur arī gana plikadīdu brauc ar dārgākiem auto, kā var atļauties uzturēt.

HE 12.marts 2021 10:27
2 0 Atbildēt

Visiem gribās apsildāmo stūri.

Kristaps 12.marts 2021 11:55
2 0 Atbildēt

Man visiem auto pēdejos šķiet 10 gadus ir kasko, bet par laimi nekad nav nācies to izmantot, tiešām ir tā, ka apdrošinātāji skatās pēc lietotu detaļu cenām kaut kādos sūda ss.com?

Kas tas par sviestu?

ķecerīga doma 12.marts 2021 12:36
1 0 Atbildēt

nevar būt, ka daļu zādzības ir kā nebūt saistītas ar apdrošinātājiem, lai samazinātu savas izmaksas?

tā vietā, lai apmaksātu jaunus lukturus vai tagad arī stūri, var iztikt ar zagto daļu apmaksāšanu.

sorī, ja tā nav, bet visloģiskākais izskaidrojums bieži ir arī pareizais - ja apdrošinātāji neapmaksātu lietotas daļas, tad nekā tāda arī nebūtu.

Mehs 12.marts 2021 13:21
3 0 Atbildēt

Apdrošināšana ir bizness. Pilnīgi reāli, ka izmaksas samazina piespiežot servisus uzstādīt lietotas detaļas. Lai apdrošinātāji pie saviem ekoloģijas un klientu mīlēšanas saukļiem pievieno:

Mēs atbalstam nezināmas izcelsmes detaļu uzstādīšanu jūsu auto!!! Protams paši apdirsinātāj jau nezog, tikai tāmei ar jaunām detaļām seko eksperta komentārs: lietotas detaļas ss.com un summas samazinājums. Vari nepiekrist, bet pēc pāris tādiem gadījumiem šie vairs tev darbu nedos. Ps pats adr gadījumam pasen 1X esmu gādājis nevainojamas kvalitātes lukturus, kurus man tipa servisa teritorijā pieveda skūts slāviski runājošs tips ar X5, tērpies nacionālajā 3 strīpu uzvalkā. Kas strādā šajā nozarē sapratīs, ka šrotā šādas kvalitātes eiropas auto ar veselu prekšu ieved labi, ja 10% gadījumu. Acīm redzot šo sfēru neviens nav gatavs sakārtot, jo sile liela un cūciņas ik pa laikam laiski iestreb.

viencexperc 12.marts 2021 13:24
3 2 Atbildēt

Priekš vācu mēsliem tā ir normāla prakse - detaļas pirkt tolmetā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 5

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti