Pasažieru pārvadātāju asociācija pauž neuzticību satiksmes ministram 14

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 29.marts 2021 14:27

Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija (LPPA) vēstulē Saeimai, Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), Ministru kabinetam (MK) un Valsts prezidentam Egilam Levitam paudusi neuzticību satiksmes ministram Tālim Linkaitam (JKP).

LPPA vēstule adresātiem nosūtīta 25.martā, neuzticību ministram pamatojot ar Autotransporta direkcijas iepirkumu par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu reģionālās nozīmes maršrutu tīklā, kas pirmo reizi izsludināts 2019.gada jūlijā, un pašlaik no 16 tīkla daļām līgums noslēgts piecās.

Asociācijas pārstāvju ieskatā, iepirkums, "joprojām klibodams, turpinās, ņemot vērā satiksmes ministra aktīvo iesaisti un interesi tieši šāda iepirkuma virzīšanā". LPPA uzsver, ka nav notikusi konstruktīva sadarbība ar nozari un tieši LPPA viedoklis palicis nesadzirdēts, kas novedis pie tā, ka iepirkums "tiek lāpīts" caur administratīvajiem pārsūdzības procesiem, tādejādi nelietderīgi tērējot gan valsts pārvaldes iestāžu resursus.

Tāpat LPPA vēstulē pauž, ka līgumiem iepirkumā par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu reģionālās nozīmes maršrutu tīklā būs nepieciešams lielāks finansējums, nekā tas tika plānots pirms iepirkuma izsludināšanas un par kādu tika informēta valdība.

Asociācija vēstulē rosina Saeimu novērst trūkumus normatīvajos aktos, kas pieļauj valsts kapitālsabiedrībai jeb šajā gadījumā Autotransporta direkcijai izvirzīt prasības sabiedriski nozīmīgam pakalpojumam valsts iedzīvotāju interesēs un uzņemties ilgtermiņa saistības valsts budžetam bez MK akcepta un ierosināt Ministru prezidentam pieprasītsatiksmes ministra demisiju.

MK, savukārt, aicināts apturēt iepirkumu par tiesībām sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumus rīkošanu un izbeigt pašlaik esošos konkursus līdz Covid-19 pandēmijas ietekmes beigām, lemt par jauna konkursa nolikumu izstrādi, kas balstīts uz aktuāliem datiem atbilstoši Sabiedriskā transporta pakalpojuma likumam.

Tāpat valdība rosināta uzdot pārskatīt sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas un iepirkuma modeli, kurā tiek izvērtēts iepirkumos izvirzīto kvalitātes prasību ekonomiskais aspekts, to pamatotība un sabalansētība ar pieejamo valsts budžeta finansējumu un komerciālo maršrutu finanšu ietekme uz valsts dotēto maršruta tīklu, kā arī ievērot iedzīvotāju un pašvaldību intereses pakalpojuma pieejamībai un tehniskajam nodrošinājumam.

Jau ziņots, ka Autotransporta direkcija 2019.gada jūlijā izsludināja konkursu par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu līdz 2030.gadam 16 dažādās tīkla daļās jeb lotēs.

Piecās maršrutu tīkla daļās - "Liepāja", "Kuldīga, Saldus", "Pierīga", "Bauska" un "Daugavpils, Krāslava" - ir noslēgts līgums ar konkursa uzvarētāju, kas stāsies spēkā 2021.gada 1.augustā. Konkursā "Par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīklā" šajās piecās maršruta tīkla daļās kopējā līgumcena ir 179,44 miljoni eiro.

Savukārt četrās lotēs rezultāti ir apstrīdēti, tostarp konkursa rezultāti apstrīdēti lotēs "Cēsis" un "Limbaži, Sigulda", kurās par uzvarētāju pasludināta "Nordeka", lotē "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni", kurā par uzvarētāju pasludināts uzņēmums SIA "Tukuma auto", kā arī lotē "Ogre, Aizkraukle", kurā par uzvarētāju atzīta AS "Liepājas autobusu parks".

Atlikušajās septiņās tīkla daļās - "Talsi, Tukums", "Jelgava, Dobele", "Valmiera, Valka, Smiltene", "Gulbene, Alūksne, Balvi", "Madona", "Rēzekne, Ludza" un "Ventspils" - izsludināts jauns konkurss pakalpojumu nodrošināšanai līdz 2032.gadam.

Autotransporta direkcijas 2019.gada jūlijā izsludinātā iepirkuma konkursa par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīklā sākotnējā prognozētā cena desmit gadiem bija 447 miljoni eiro.

 
Visi komentāri
 
Mairis 29.marts 2021 16:07
7 0 Atbildēt

JKP veiksmes stāsta turpinājums

GTD2 29.marts 2021 16:44
4 0 Atbildēt

laikam maz kas satiksmes jomaa nav sačakarēts

archivārs 29.marts 2021 17:04
1 3 Atbildēt

Laikam ir vēlme lai SM krēslā atgriežas BULDOZERS

Vernons 29.marts 2021 17:20
0 1 Atbildēt

Kas gan cits! Cieti!

GTD2 29.marts 2021 17:35
5 0 Atbildēt

šis izskatās ,ka bulduzeru ir pārspējis tikai otrā galējībā, tik daudz neloģisku ,sačakarētu un neizdarītu darbu laikam grūti kādam no ieriekšējiem ministriem grūti atcerēties

qwerty 30.marts 2021 9:03
0 0 Atbildēt

Nu piemērus studijā lūdzu. Salīzinājumu, kādi ziedu laiki mums bija pirms tam un kas ir tagad.

Vēstulē skaidri redzams iemesls. Par maz piķi līdzfinansējumā iedeva. Visi uzreiz sadusmojās.

Fakts 29.marts 2021 19:00
3 1 Atbildēt

Linkaitis lielāko pārvadātāju "nordeka" ir jau veiksmīgi sagrāvis.Vairs nav vajadzīgi nekādi invalīdu lifti utt.Trīs tjotkas uz MazirbI raušas pa trepēm divstāvīgajā.

Vernons 29.marts 2021 19:37
3 2 Atbildēt

Kur vilciens man uz Kolku?

Fakts 29.marts 2021 19:58
4 2 Atbildēt

Šito svēto trijotni Krišjāni,Egīlu un Tāli sen jau vajadzēja nosūtīt uz pašiem tālākajiem Sibīrijas nostūriem.Par pilnībā sagrautiem iekšzemes pasažieru pārvadājumiem.

Rexx 30.marts 2021 0:03
3 0 Atbildēt

Un vēl arī absurdais transporta līdzekļu ekspluatācijas nodoklis, kuru 'izstūma cauri', kad neizdevās ieviest t.s. veco auto pirkšanas nodokli. Fuj, Tāli!

GTD2 30.marts 2021 8:28
4 0 Atbildēt

ostas arī vēl varat pienmest klāt, sagrāva veco sistēmu, bet jaunu nav spējīhggi vietā īstenot, Te vairāk izskatās ar velmi visu sagraut un tad lēti ostas privatizēt

Vernons 30.marts 2021 8:30
1 0 Atbildēt

Precīzi kā dziesmas "Internacionāle" vārdi!

Jumu 30.marts 2021 15:05
0 0 Atbildēt

GTD2

Ko ar tām ostām darīt noprivatizējis, ja nav kravu, ja nu vienīgi kopā ar dzelzceļu sagriezt un nodot metāllūžņos.

GTD2 30.marts 2021 16:40
1 0 Atbildēt

Zem ostām nav tikai ostu ir ļoti daudz infrostruktūru, ražotņu pievadceļu.pimēram ventspilī ganrīz puspilsētas skaitās ostas zeme

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti