"Latvijas valsts ceļi" peļņa pērn pieauga 3,6 reizes 1

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 26.aprīlis 2021 16:48

VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apgrozījums pagājušajā gadā bija 17,865 miljoni eiro, kas ir par 13,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 3,6 reizes - līdz 295 204 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kā norādīts kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā, LVC pērn nodrošinājusi tai deleģētos valsts pārvaldes uzdevumus, īpašu uzmanību pievēršot savlaicīgai būvdarbu iepirkumu plānošanai, to izsludināšanai, sākšanai, nepārtrauktai valsts autoceļu un to elementu uzturēšanas programmu vadības nodrošināšanai un uzraudzībai.

Vadības ziņojumā atzīmēts, ka uzņēmuma darbību pērn ietekmēja pagājušā gada aprīlī Ministru kabinetā pieņemtais rīkojums, kas paredzēja SM ceļu sakārtošanai piešķirt papildus 75 miljonus eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Līdz ar šiem papildu līdzekļiem LVC audzis veikto iepirkumu organizēšanas un valsts autoceļu būvniecības programmu skaits.

Uzņēmuma vadība pauž, ka LVC ienākumi no Satiksmes ministrijas (SM) deliģētajiem pienākumiem 2020.gadā veidoja 17,792 miljonus eiro jeb 98% no ieņēmumiem. Pērn par 27% samazinājās būvdarbu cenas. Attiecīgās cenu izmaiņas noteica degvielas cenu kritums Covid-19 pandēmijas ietekmē, būtiski samazinot materiālu transportēšanas un darbu izmaksas, kā arī konkurences palielināšanās.

Kā liecina LVC akcionāru sapulces lēmums, uzņēmuma peļņu lemts sadalīt - 80% jeb 236 163 eiro ieskaitīt valsts budžetā par valsts kapitāla izmantošanu, savukārt 20% jeb 59 041 eiro novirzīt LVC ilgtspējas attīstības nodrošināšanai.

2019.gadā LVC strādāja ar 15,789 miljonu eiro apgrozījumu un 81 800 eiro peļņu.

LVC izveidota 2004.gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām. LVC pārvalda vairāk nekā 20 000 kilometru valsts autoceļu.

 
Visi komentāri
 
GTD2 26.aprīlis 2021 17:10
1 0 Atbildēt

JA VALSTS BŪTU LIELĀKU SUMMU PIEŠĶIŖUSI NEPAREDZĒTIEM GADĪJUMIEM, TAD PEĻŅA BŪTU VĒL LIELĀKA

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti