Saeimas apakškomisija vērtēs atbildības sistēmu dzērājšoferiem 2

 

Ilustratīvs attēls Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 27.aprīlis 2021 7:47

Saeimas Krimināltiesību politikas apakškomisija šodien plkst.8.30 vērtēs atbildības sistēmu dzērājšoferiem, aģentūra LETA noskaidroja apakškomisijā.

Apakškomisijas vadītājs Andrejs Judins (JV) aģentūrai LETA teica, ka deputāti vēlas kopā ar ekspertiem saprast, vai esošā atbildības sistēma par transportlīdzekļu vadīšanu reibuma stāvoklī ir pietiekami efektīva, taču patlaban nav konkrēta plāna par iespējamām likumu izmaiņām.

Jau ziņots, ka nesen aktualizējusies diskusija par iespējamām sodu izmaiņām dzērājšoferiem. Ģenerālprokurors Juris Stukāns iepriekš paziņoja, ka aktīvākai dzērājšoferu apkarošanai Latvijā varētu noteikt kriminālatbildību par braukšanu dzērumā, ja alkohola koncentrācija organismā sasniedz 1,5 promiles.

Latvijā kopš pērnā gada 1.jūlija vairs neeksistējot administratīvajam arestam, dzērājšoferiem tiek piemēroti palielināti naudas sodi un ir palielināts tiesību atņemšanas termiņš. Iepriekš vairākus gadus par sēšanos pie stūres alkohola reibumā varēja piemērot administratīvo arestu.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Stukāna priekšlikums gan nav jaunums. Jau pirms pāris gadiem šāds priekšlikums tika virzīts, taču neguva atbildīgo institūciju, tostarp, Saeimas atbalstu.

Dzērājšoferu problēmu iepriekš aktualizējis arī iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV). Viņš nesen paziņoja, ka Latvijā situācija ar dzērājšoferiem ir katastrofāla un valstij vajadzētu atgriezties pie administratīvā aresta atjaunošanas.

Arī Valsts policijas priekšnieka vietnieks Normunds Krapsis atzinis, ka valstij jāmeklē efektīvi risinājumi dzērājšoferu problēmai. Viņš norādījis, ka pērn reģistrēti 733 satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti transportlīdzekļu vadītāji reibumā. Gadu iepriekš tādi bija 663, bet vēl gadu iepriekš 684.

2789 administratīvā pārkāpuma protokoli pērn noformēti par braukšanu alkohola reibumā un 211 par braukšanu narkotiku reibumā. Dzērājšoferu skaits pērn, salīdzinot ar 2019.gadu, samazinājies par 750.

 
Visi komentāri
 
Trakais 27.aprīlis 2021 9:20
3 4 Atbildēt

Neredzu nekādu problēmu- pielīdzināt braukšanu dzērumā virs 1,5promilēm- bruņota uzbrukuma likuma pantam un piemērot visas, ne tikai auto, mantas konfiskāciju.

imzz 27.aprīlis 2021 12:01
3 1 Atbildēt

Un , ja tam dzērājam pieder dzīvoklis, kurā sieva un 2 mazi bērni :-/ Konfiscēsi dzīvokli un ģimeni izliksi uz ielas ?

Bez tam, likuma pantus Latvijā piesaukt īsti nav vietā, jo sodus par pārkāpumiem likums ietekmē par 20% , bet tiesnesis par 80%. Latvija ir nevis "likumīga", bet gan "tiesiska" valsts ;)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti