"Domenikss" mainās īpašnieki, Benita Danilenko pārdod uzņēmumu Somijas "Veho Oy AB" 5

 

Foto: iAuto.lv

Domenikss | 13.jūlijs 2021 17:52

Daimler AG ģenerālpārstāvja Latvijā SIA "Domenikss" vienīgā īpašniece Benita Danilenko ir noslēgusi pārdošanas darījumu, kas paredz, ka par vienīgo SIA "Domenikss" īpašnieku kļūst Somijas auto nozares uzņēmums "Veho Oy AB". Abas puses pārdošanas darījuma apmēru un detaļas neatklāj.

SIA “Domenikss” ir viens no pārliecinošiem tirgus un kvalitātes līderiem Latvijas auto industrijā. Uzņēmums dibināts 1997. gadā un visu šo laiku Benitas Danilenko vadībā ir mērķtiecīgi attīstījies un paplašinājies auto pārdošanas un servisa jomās. Pārdošanas brīdī SIA “Domenikss” finanšu rādītāji ir stabili un pozitīvi, uzņēmuma restrukturizācija ir devusi teicamus rezultātus, bet esošā uzņēmuma valde ir spēcīgi profesionāļi, kuru vadībā veiksmīgi ir sākti un turpinās vairāki stratēģiski attīstības projekti, piemēram, servisa centrs Sauriešos u.c. Tirgus attīstība un pieprasījuma tendences liecina par iespēju efektīvi turpināt darbību un saglabāt līderpozīcijas tirgū.

“Lēmumu par SIA “Domenikss” pārdošanu pieņēmu jau pirms vairākiem gadiem, un vienlaikus turpināju ieviest nozīmīgus attīstības projektus uzņēmumā. Mercedes automobiļi un “Domenikss” ir ievērojama daļa manas dzīves. Noslēdzot šo darījumu es vēlos paust pateicību savai “Domenikss” komandai un it īpaši esošajam valdes sastāvam, ar kuru kopā esam izcīnījuši uzvaras un tikuši pāri krīzēm. Esmu pateicīga par sadarbību mūsu ilggadīgajiem un uzticīgajiem klientiem, no kuriem pati esmu daudz mācījusies,” komentē Benita Danilenko, SIA “Domenikss” īpašniece un padomes priekšsēdētāja.

SIA “Domenikss” Benitas Danilenko vadībā gandrīz 25 gadus ir bijis vienīgais vietējā kapitāla luksus klases automašīnu importētājs, kā arī vienīgais zīmola Mercedes-Benz ģenerālpārstāvis Latvijā. Benita Danilenko ir bijusi daļa no Latvijas auto industrijas veidošanās procesa, kā arī vienīgā sieviete “Mercedess-Benz” ģenerālpārstāve pasaulē. Uzņēmums šajā laikā nodokļos valstij ir samaksājis vairāk kā 146 miljonus €. “Domenikss” ir izcilības un kvalitātes zīme vieglo automobiļu un komerctransporta segmentā. Uzņēmums pārdevis vairāk nekā 15 tūkstošus automobiļu, ir aktīvs ziedotājs, atbalstījis ar auto pakalpojumiem, kā arī gandrīz miljons € ir mērķtiecīgi novirzījis projektu, organizāciju un personību atbalstam, kas sekmē sabiedrības izaugsmi un Latvijas valsts attīstību, sadarbojies ar Latvijas izcilībām sportā, kultūrā, mākslā un modē.

“Mani nākotnes plāni ir tikpat aktīvi un dinamiski. Esmu nolēmusi investēt savas zināšanas, finanses un citus resursus sociāli nozīmīgu jautājumu risināšanai, kas man ir personīgi svarīgi. Veltīšu laiku arī savām interesēm, ģimenei un to zināšanu un hobiju apgūšanai un noslīpēšanai, kas līdz šim laika trūkuma dēļ nesaņēma pilnvērtīgu uzmanību. Man ir padomā arī vairāki biznesa projekti,” nākotnes plānus raksturo Benita Danilenko.

Pēc pārdošanas darījuma SIA “Domenikss”, kā daļa no VEHO grupas, turpinās darboties kā atsevišķs uzņēmums, saglabājot tā zīmolu, birojus un servisa centrus. VEHO grupas mērķis ir turpināt veiksmīgi sāktos attīstības projektus. Benita Danilenko turpinās vadīt uzņēmumu turpmakos mēnešu, līdz pilnam darījuma noslēgumam, Konkurences  padomes un koncerna “Daimler AG” pārdošanas darījuma apstiprināšanas un saistību izpildei.

“SIA “Domenikss” iegāde ir loģisks un stratēģisks VEHO grupas lēmums. Mēs esam izveidojušies un auguši kā “Daimler AG” grupas partneris Somijā un Zviedrijā, paplašinājušies Lietuvā un Igaunijā. Vērojot auto nozares attīstību Latvijā, Mercedes zīmola statusu un popularitāti, mēs vienmēr esam redzējuši “Domenikss” kā nozīmīgu un ļoti spēcīgu tirgus līderi, bet Danilenko kundzi kā stratēģisku un gudru vadītāju. Tiklīdz radās iespēja noslēgt šo darījumu un iegādāties SIA “Domenikss”, mēs ne mirkli nešaubījāmies, ka tas ir jādara. Tādējādi VEHO kļūst ne vien par vienīgo Mercedes-Benz oficiālo dīleri visās Baltijas valstīs, bet arī iegūst sakārotu, efektīvu un izcili pārvaldītu uzņēmumu. Ieguvēji būs arī mūsu klienti un darbinieki, jo mēs koncentrēsimies uz jauniem, unikāliem pakalpojumiem klientiem un karjeras iespējām un izaugsmi darbiniekiem,” komentē VEHO Oy AB” izpilddirektors Juha Ruotsalainen.

Līdz Konkurences padomes darījuma apstiprinājumam darījumā iesaistītās puses atturēsies no plašākiem komentāriem.

 
Visi komentāri
 
sadauskis 13.jūlijs 2021 22:23
1 0 Atbildēt

......gan jau bremzes atriebsies...

Krotow 14.jūlijs 2021 1:32
0 0 Atbildēt

Diez kāda karma viņu sagaidīs?

WALA 14.jūlijs 2021 8:57
0 0 Atbildēt

Ja tur būtu ko gaidit - sen būtu sagaidīts, ja kaut ko dara "lietas labā" tad tikai pirms pārdošanas nevis faktiski jau pēc notikuša fakta.

Kāda karma? 14.jūlijs 2021 13:29
0 0 Atbildēt

Sievišķis ir vilcis kantori pēc vīra nāves, nu jau gribās atpūsties, padzīvot bez rūpēm. Tālāk lai somineniem sāp galva. Karma ir dieva soda ekvivalents un par to runā cilvēki, kam nav nekādu faktu par to pastāvēšanu.

LMT 14.jūlijs 2021 9:30
0 1 Atbildēt

RIP

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti