KP atļauj Somijas "Veho" iegādāties "Mercedes-Benz" ģenerālpārstāvi Latvijā "Domenikss" 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 16.augusts 2021 14:39

Konkurences padome (KP) lēmusi atļaut Somijas uzņēmumam "Veho" no uzņēmējas Benitas Danilenko iegādāties autoražotāja "Mercedes-Benz" ģenerālpārstāvi Latvijā SIA "Domenikss".

KP aģentūru LETA informēja, ka apvienošanās rezultātā "Veho" iegūs izšķirošu ietekmi pār "Domenikss" un lietotu vieglo automobiļu mazumtirdzniecības jomu pārstāvošu sabiedrību SIA "Baltijas auto centrs". KP nekonstatēja būtisku ietekmi konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu.

"Veho" grupas uzņēmumi, kurā ietilpst arī SIA "Veho", Latvijas teritorijā nodarbojas ar jaunu komerciālo "Mercedes-Benz" automobiļu vairumtirdzniecību, lietotu vieglo pasažieru automobiļu mazumtirdzniecību, kā arī to rezerves daļu vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību.

"Domenikss" nodarbojas ar jaunu "Mercedes-Benz" vieglo pasažieru, vieglo komerciālo un kravas automobiļu importu, eksportu un pārdošanu mazumtirdzniecībā, automobiļu rezerves daļu un piederumu vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību, kā arī automobiļu pēcpārdošanas pakalpojumu sniegšanu, kas ietver automobiļu remontu un tehnisko apkopi.

KP skaidroja, ka "Domenikss" sniedz automobiļu nomas pakalpojumus un darbojas kā apdrošināšanas papildpakalpojuma starpnieks OCTA un KASKO apdrošināšanas polišu tirdzniecībā. Savukārt, "Baltijas auto centrs" nodarbojas ar lietotu vieglo pasažieru un vieglo komerciālo automobiļu pirkšanu un pārdošanu mazumtirdzniecībā.

Apvienošanās rezultātā ietekmētie tirgi ir automobiļu vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības tirgus, automobiļu rezerves daļu un piederumu vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības tirgus, kā arī automobiļu pēcpārdošanas pakalpojumu sniegšanas tirgus - automobiļu remonts un tehniskā apkope.

Izvērtējot tirgus dalībnieku sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, konkurences uzraugs secināja, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. "Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams," atzina KP.

LETA jau vēstīja, ka puses ir vienojušās nepublicēt pārdošanas cenu vai jebkuru sīkāku informāciju, kas saistīta ar šo darījumu.

Darījums ietver "Mercedes-Benz" vieglo un komercijas transportlīdzekļu importu, mazumtirdzniecību un apkopi. Patlaban "Domenikss" pieder tās dibinātājai un prezidentei Danilenko.

"Veho" ir auto izplatītājs Somijā, Zviedrijā, Igaunijā un Lietuvā. Uzņēmums piedāvā "Daimler Grupas" ražotus vieglos auto un komerctransporta līdzekļus kopā ar plašu pakalpojumu klāstu, tostarp mobilitātes pakalpojumus.

"Veho" līdz ar šo darījumu plāno nostiprināt pozīcijas Baltijas reģionā - darījums papildina "Veho" 2019.gadā iegādāto "Silberauto" biznesu Igaunijā un Lietuvā, kas šajās valstīs nodarbojās ar "Mercedes-Benz" izplatīšanu.

Pēc iegādes "Domenikss" turpinās strādāt kā atsevišķa kompānija. Tās zīmols un biroji pagaidām nemainīsies.

"Veho" izpilddirektors Juha Ruotsalainens pauda, ka šī iegāde ir loģisks solis, īstenojot kompānijas stratēģiju, un ir svarīgs notikums visam sektoram Ziemeļeiropā. "Tagad kopā mēs varam radīt unikālus pakalpojumus mūsu klientiem, sniegt karjeras iespējas mūsu darbiniekiem, kā arī izaugsmes iespējas mūsu partneriem," uzsvēra Ruotsalainens.

"Domenikss" īpašniece Danilenko skaidroja, ka viņa lēmumu pārdot kompāniju pieņēmusi pirms vairākiem gadiem, uzsverot, ka ir priecīga, ka pircējs ir tieši "Veho".

Jau ziņots, ka "Domenikss" apgrozījums pagājušajā gadā bija 37,756 miljoni eiro, kas ir par 17,8% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājas par 47,6% - līdz 1,569 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānija "Domenikss" reģistrēta 1997.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3,738 miljoni eiro. "Domenikss" pieder Danilenko.

 
Visi komentāri
 
Ziņo Leta 16.augusts 2021 20:53
0 0 Atbildēt

Pēc apvienošanās uzņēmums mainīs nosaukumu uz Vehonikss.

nomiks 17.augusts 2021 8:40
0 0 Atbildēt

Vai Domeho

LMT 17.augusts 2021 15:57
1 0 Atbildēt

RIP Benita

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti