34 miljoni - "Rīgas satiksme" izsludina elektroautobusu iepirkumu 6

 

Foto: Ekrānbilde no Balticlivecam.com

Nozare.lv | 20.septembris 2021 12:25

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" izsludinājusi elektroautobusu iegādes iepirkumu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Paredzamā līgumcena norādīta 34,3 miljoni eiro.

Pieteikumi pirmajā iepirkuma posmā, informējot par savu dalību iepirkumā, jāiesniedz līdz 21.oktobrim.

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane, iepirkuma mērķis ir noteikt piegādātāju, kas uz tehniski un saimnieciski visizdevīgākajiem noteikumiem saražos un piegādās 35 elektroautobusus, kā arī to rezerves daļas.

Iepirkuma dokumentācija paredz iespēju veikt papildu pasūtījumu vēl par 17 elektroautobusu un to rezerves daļu piegādi.

Elektroautobusu iegādei plānots piesaistīt Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu.

Kopējā maksimālā iepirkuma summa, paredzot gan 35 elektroautobusu un to rezerves daļu iegādi, gan papildus vēl 17 elektroautobusu un to rezerves daļu iegādi, plānota 34,3 miljoni eiro.

Kopējais līguma termiņš paredzēts pieci gadi, neskaitot garantijas termiņus.

"Mēs ceram, ka šajā iepirkumā pieteiksies plašs pretendentu loks, lai varētu izvēlēties patiešām labāko un saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu. Izvēlētā iepirkuma metode norisināsies divos posmos. Pirmajā posmā - notiks dalībnieku atlase dalībai konkursā, savukārt otrajā posmā - atlasītie kandidāti tiks uzaicināti iesniegt savus piedāvājumus, veikta piedāvājumu vērtēšana un līguma slēgšanas tiesību piešķiršana," skaidro "Rīgas satiksmes" valdes loceklis Andris Lubāns.

Nākamo piecu līdz septiņu gadu laikā "Rīgas satiksmei" būs jānomaina vismaz 255 - 260 autobusi ar dīzeļdzinējiem. Tie jau ir novecojuši, un vismaz daļa būs jāmaina uz elektrotransportu, jo zaļās komponentes no 2024.gada sabiedriskā transporta ekspluatācijā kļūst obligātas.

Līdz šim uzņēmums veicis elektroautobusu un ūdeņraža autobusu izmēģinājuma braucienus Rīgā.

2020.gadā "Rīgas satiksmes" ieņēmumi bijuši 182,9 miljoni eiro, kas ir par 25,9 miljoniem eiro mazāk nekā 2019.gadā. Savukārt izdevumi bijuši 181 miljons eiro un tos izdevies samazināt par 19,1 miljonu eiro.

Uzņēmuma EBIDTA 2020.gadā bijusi 46 miljoni eiro, kas ir līdzvērtīgs rādītājs 2019.gadam, kad tā bija 46,9 miljoni eiro. Uzņēmums pagājušajā gadā strādājis ar vairāk nekā viena miljona eiro peļņu.

"Rīgas satiksme" dibināta 2003.gadā, un tās statuss ir 100% Rīgas pilsētas pašvaldībai piederoša kapitālsabiedrība. "Rīgas satiksmei" pieder kapitāla daļas šādās kapitālsabiedrībās - SIA "Rīgas karte" (51%), SIA "Rīgas acs" (100%). Pašlaik uzņēmumā strādā ap 3800 darbinieku.

 
Visi komentāri
 
Metāns 20.septembris 2021 13:09
7 2 Atbildēt

Igauņi un Leiši ir sapirkušies dabasgāzes autobusus, kuros var izmantot arī biogāzi, kas ir emisiju ziņā tīrāki, ja elektroautobusiem elektrību ražo no dabasgāzes.

Dabasgāzes autobuss maksā ~4 reizes lētāk, un biogāzes EST maksā aptuveni tikpat cik slāvu dabasgāze. Rezultātā 4 autobusi uz ceļa un biogāze tiek izmantota lietderīgi.

LV Rīgas satiksme pērk 4x dārgākus elektroautobusus, kurus lādēs ar superdārgo elektrību kas ražota no biogāzes. Rezultā tā uz ceļa 1 elektroautobus un biogāze tiek izmantota nelietderīgi.

Zviedrijā 90% ar dabasgāzi darbināmi auto un cita tehnika izmanto biogāzi.

Varbūt tomēr vajadzēja Getliņu un citu biogāžu staciju gāzi pildīt uzreiz autobusos?

Krotow 20.septembris 2021 13:10
5 1 Atbildēt

Drīzāk katrā sēdeklī pa trubai. Un atlaidi biļetei tiem, kuri daudz pupas ēd.

Krotow 20.septembris 2021 13:09
1 1 Atbildēt

Interesanti kādus nanobusus tagad RS iepirks. Tā jau ideja ir pareiza - Rīga ir baisi piegāzēta, vasarā smird pa gabalu.

eidis 20.septembris 2021 16:28
1 0 Atbildēt

Šis laikam ir taisnība. Ne par velti Ušakovs visas monitoringa stacijas izslēdza

gunbox 20.septembris 2021 14:02
0 0 Atbildēt

Šo iepirkumu vajadzētu izlaist caur lupu ar ES komisijām un auditiem par katru iztērēto centu. Valdības zagļi gan jau no šī iepirkuma vairākus ļimakus sabāzīs kabatās.

eidis 20.septembris 2021 16:27
1 0 Atbildēt

Tā jau no pilnīgi katra iepirkuma. Ar ko ta šis atšķirīgs?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti