Kāpēc kreisie pagriezieni izraisa avārijas ar smagām sekām ? (+VIDEO) 14

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 13.oktobris 2021 16:52

Kreisais pagrieziens. Šis it kā elementārais manevrs pēdējā laikā iemantojis sliktu slavu, jo novedis pie smagām sadursmēm.

Latvijas Transportlīdzekļu Apdrošinātāju birojs, saīsināti LTAB nolēmis pievērst tam uzmanību kampaņā Ceļš nav spēle! Kļūdas nepiedod - un vērst uzmanību uz satiksmes dalībnieku liktenīgajām kļūdām. Jānis Abāšins, LTAB valdes priekšsēdētājs: ”Kreisais pagrieziens ārpus pilsētas ir īpaši bīstams. Pie braukšanas ātruma 90 km/h nogriešanās pa kreisi uz mazāk svarīgu ceļi var kļūt par lamatām, jo ātrums ir liels, sitiena spēks ļoti nopietns, avārijām ir smagas sekas, pat traģiskas. Drošības eksperts Oskars Irbītis uzsver: ”Ja skatāmies par cietušajiem, tad 30% CSN ar cietušajiem kaut kā ir saistīts ar kreiso pagriezienu. Diemžēl Latvijā par gluži normālu stilu kļuvusi nogriešanās pēdējā brīdī - un, protams, nerādot pagrieziena signālu. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Skābeklis 13.oktobris 2021 17:09
6 4 Atbildēt

Viens duriks pārāk vēlu ieslēdz kreisā pagrioeziena signālu, neskatās kas notiek aizmugurē un tik griež, otrs duriks uzsāk apdzīšanu, neņemot vērā ka duriks priekšā jau 15 sekundes kā bremzē nerādot signālu (aizdomīgi? ne taču!). Jāsteidzas taču uz Pannorāmu, nevar nokavēt šausmu stāstus par kovidlīķiem un necaurejamām slimnīcām. Jāspiež grīdā!

didzisk 14.oktobris 2021 12:12
3 0 Atbildēt

Ja reiz 30% smago avāriju izraisa kreisais pagrieziens, tad varbūt kaut kas jādara arī satiksmes organizācijā, ja kāds situāciju grib uzlabot! Nevar visu norakstīt tikai uz šoferu bezatbildību, arī pilnīgi nevainīgam ar labi redzamiem pagriezienu uguņiem var ievilkt priekšā vai pakaļā, piemēram, kad pagrieziens ir aiz kalna.

Nav jēgas tukši muldēt, ka nogriezties pie 90 ir bīstami, tā vietā vai nu jāaizklapē tā iespēja, jāuztaisa 60 ierobežojums, vai jāpārtaisa par labais+cilpa kā Slokā iebraucot no apvedceļa. Vai vismaz ceļa vidū nogriešanās josla kā pie Carnikavas un Lilastes.

Kanibaals 14.oktobris 2021 13:57
3 2 Atbildēt

Uzlīme pret vernonismu:

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti