"Rīgas satiksme" ieķīlājusi 15 tramvajus par 80,9 miljoniem eiro 2

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 21.oktobris 2021 10:50

Rīgas pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmums SIA "Rīgas satiksme" reģistrējis komercķīlu par 80,9 miljoniem eiro, ieķīlājot 15 "Škoda 15T" tramvajus, liecina "Lursoft" informācija.

Komercķīlas ņēmējs ir Čehijas banka "Česka sporitelna". Līdz ar to kompānijai pašlaik ir 33 aktīvas komercķīlas.

"Rīgas satiksmes" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane aģentūrai LETA skaidroja, ka zemās grīdas tramvaju piegāde "Rīgas satiksmei" tika atsākta šī gada sākumā, un kopā ekspluatācijā tika pieņemti 20 zems grīdas tramvaji.

"Ņemot vērā, ka tramvaji tiek iegādāti uz aizdevumu līguma pamata, pieņemot tos ekspluatācijā, tie tiek ieķīlāti par labu aizdevējam. Ķīlas līgums tiek izbeigts brīdī, kad "Rīgas satiksme" ir izpildījusi saistības," teica Bartaševiča-Feldmane.

Jau ziņots, ka 2020.gadā "Rīgas satiksmes" apgrozījums bija 173,503 miljoni eiro, kas ir par 9,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 26,9%, sasniedzot 980 886 eiro.

Kompānija "Rīgas satiksme" reģistrēta 2003.gadā, un tās vienīgā īpašniece ir Rīgas dome. "Rīgas satiksmei" pieder kapitāldaļas SIA "Rīgas karte" (51%) un SIA "Rīgas acs" (100%).

 
 
Visi komentāri
 
robchix 21.oktobris 2021 14:31
3 0 Atbildēt

Kur bļāvieni ka Staķis ir ieķīlājis tramvajus? Nu tādi paši kā tad, kad līdzīga ziņa tika palaista Ušakova laikā? Tikai tad nebija pielikts izskaidrojums,kāpēc ir jāieķīlā! Tikai tas, ka Ušakovs ir ieķīlājis Rīgas Satiksmes tramvajus.

Gebelsa propogandas stils.

Motorolers 22.oktobris 2021 6:34
0 0 Atbildēt

Tam kantorim ir kāds krēsls, kurš nav apķīlāts? Kā var tā vadīt uzņēmumu?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti