Elektrībai samazina sadales tarifu, taču ne PVN (+ VIDEO) 12

 
LTV Ziņu dienests | 16.decembris 2021 9:11

Koalīcijas partijas vienojušās uz pusi samazināt elektrības sadales tarifu. Ietekme uz rēķiniem būs dažāda, taču samazinājums varētu būt robežās no 10 līdz 20%.

Vienlaikus koalīcija noraidījusi Ekonomikas ministrijas priekšlikumu samazināt elektrībai nodokli. Ekonomikas ministrs gan sacīja, ka pie šī jautājuma vēl varētu atgriezties. 

 
Visi komentāri
 
Mairis 16.decembris 2021 9:37
7 2 Atbildēt

Viss tas, ko Saskaņa piedāvāja mēnešus atpakaļ tagad tiek pasniegts citā mērce kā savas idejas. Ģēniji, bļin

Piktais 16.decembris 2021 9:47
6 0 Atbildēt

Man ir aizdomas, ka tauta janvārī izies ielās, kad saņems rēķinus par decembri.

Es parasti maksāju par elektrību ap 50EUR mēnesī bet rēķins par Novembri bij 2x lielāks 100EUR. Uzreiz pieteic pieslēguma maiņu uz fiksēto tarifu, bet pieļauju ka par decembri jau būs visi 300 eur, jo fiksētais tarifs stāsies spēkā tikai janvārī. VAru iedomāties, kā ir lielajiem ražošanas uzņēmumiem, jo izmaksas pieaugs dramatiski. Arī pašvaldībām ielu apgaismojums sadārdzinājies vairākkārtīgi.

Vēl bēdīgāk ir ar gāzes apkuri. Novembrī Latvijas gāze pacēla maksu no 80eur uz 120eur un lika novembrī vēl samaksāt starību kas izveidojusies dēļ tarifa peiauguma 300 eur apmērā. Tātad Novemra rēķins 120+300=420 eur. Nu kuram latvijas iedzīvotājam mājās mētājas 500 eur, lai samaksātu Apkures un elektrības rēķinu lēcienu. Novembrī komunālie rēķini privātmājām pieauga 5x un valdība domā, ka sadales tarifs baigi palīdzēs?

Un tas jau nav viss, tag Latvijas gāze paziņoja, ka janvārī cels tarifus vēl par 90%. Tātad, janvārī jau man 80 eur vietā jāmaksā 228eur mēnesī par gāzi + vēls starpība starp novembra un janvāra tarifu?

Cik ir ir jāpelna cilvēkam ltavijā, lai samaksātu komunālos?

Ja līdz šim komunālie uz māju cilvēkiem bija 100-130 eur robežās, tad no jaunā gada jau jārēķinās ar 400-500 eur?

Tas taču viss velk līdz preču un pakalpojumu cenas, arī benzīns paliek dārgāks, kā to vispār varēs samaksāt?

Latvenergo toties būs rekord liela virspeļņa un valstij milzīgas dividendes no peļņas!

Krotow 16.decembris 2021 11:31
1 1 Atbildēt

Ej tūlīt, kamēr vēl uz ielas temperatūra virs nullēs.

WALA 16.decembris 2021 10:07
3 0 Atbildēt

Ārprāc, ārprāc, kā pēkšņi visi pamodušies, kad nu spēlītes biržā pēkšņi sāk kost kaulā ... Visu laiku bija izlīdzinātais tarifs (tiesa gadys 3 atpakaļ tāpat biju pārmaksājis tā, ka 2 gadus par elektrību maksāju apaļu nulli) un tagad tie rēķini uz 250 m2 māju man ir 15 EUR robežās ... nav ne paneļu, ne nekā tiešs Latvenergo slēgums ...

SPKC vainīgs 16.decembris 2021 13:29
0 0 Atbildēt

Vispār jau SPKC aktīvi aicināja iedzīvotājus pirkt lētāku elektrību biržā. Un daudzi arī sekoja ieteikumiem. Tas kas šobrīd notiek biržā ir anomālija. Patēriņš nav pieaudzis. Tec2 zienā ieplānojis remotus. Tiešām, ziemā kād splāno TEC remontus? VAram teikt kā ir, nauda uz COVID ir notrallināta un vajag aizlāpīt budžetus. Tāpēc jau arī PVN lejā nelaiž, bet sadales tīklu nodotēs no Latvenergo virspeļņas.

Ja valdība gribētu samazināt maksājumus, iepirktu elektrību no Kartupeļu Kadafi!

Kanibaals 16.decembris 2021 13:58
0 0 Atbildēt

Ir dinamiskais tarifs un tāpat tas tarifs izlīdzinās mēneša griezumā. Kad līgums būs jāpagarina tad Latvenergo paņems no tevis atpakaļ zaudēto. Nu jau pat zvana un piedāvā vai negribi maksāt vairāk, ja nē tad līgumu lauž, force majore redz iestājies.

Pļurkt 16.decembris 2021 15:21
0 0 Atbildēt

Izejvielu cenu lēciens (energoresursi principā ir izejvielas) nav nekāds fors mažors!!

Ja tiek piedāvāts, rakstveidā šāds ieraksts par fors mažor, tad droši var mest iesniegumu tiesā par nepamatota līguma laušanu un morālās kompensācijas izmaksu!!

Fors mažor ir zemestrīce, viesuļvētra, karš teroristu uzbrukums.

Dinamiskais 16.decembris 2021 15:19
0 0 Atbildēt

Kas pamato augstās cenas biržā, ja patēriņš nav pieaudzis un elektrība vados nav beigusies? Nav fiziska elektrības trūkuma, kā tas ir ziemeļkorejā. Kā jau te minēja, pie mums mākslīgi aptur TEC uz plānveida remontiem apkures sezonā, lai paceltu cenu. Sinoptiķi prognozē plūdus Daugavā, tātad ūdens ir daudz, bet cena nekrīt kaut arī HES turbīnas griežās!

Pļurkt 16.decembris 2021 15:28
0 0 Atbildēt

Pilnīgi tas pats kas vienmēr!!

Baumas, varbūtība (ka cenas varēs pacelt, jo teiksim naftas ieguves valsī sākās karš.... Irāka, Kuveita), un viselementārākā spekulēšana!! Spekulēšana ir biržas cenu šūpošana sarunātā grupā), ar mērķi iegūt VIRSPEĻŅU gan cenai kāpjot, gan cenai krītot.

Vēl nesen Krievija sataisīja sūdus ar papildus naftas iegrūšanu biržā, ASV pamatīgi nodotēja Sauda Arābiju un tā iegrūda vēl papildus daudzumu biržā, lai pārmācītu Krieviju, kā rezultātā naftas cena kļuva apaļa nulle vai pat ar mīnus zīmi..... Nu tagad lielajiem biržas spēlētājiem ir jāatsit zaudētais (arī Krievijai)!!

Krieviju iedzina pamatīgos sūdos, bet par to tagad maksājam mēs!!

Krotow 17.decembris 2021 17:06
0 0 Atbildēt

Varētu padomāt ka Krievija ir pasaulē vienīgais naftas piegādātājs. Viņi zina ko ēduši. Lai dzer savu naftu un pa virsu iešņauc gāzi.

Pļurkt 18.decembris 2021 12:41
0 0 Atbildēt

Par to iešņākšanu nāsīs tu arī maksā!!

... ar elektrības un degvielas cenām.

Sviests 16.decembris 2021 15:22
0 0 Atbildēt

Šitais man atgādina Sviesta cenu lēcienu. Rīgas piena kombināt skaidroja sviesta cenas pieaugumu ar sviesta cenu biržā. Tajā pašā laikā Itālijā ražots sveists veikalos maksāja 2x lētāk par vietējo sviestu. Atjautības uzdevums, kāpēc Itāļu sviestam cena birža zemāka kā Latvijas sviestam, ja abus sviestus ražo no govs piena ?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Tesla uztriecas citam auto, lai glābtu cilvēka dzīvību (+ VIDEO) 3

Video autors nav drošs par to, kas izpildīja pēkšņo izvairīšanās manevru - Tesla autopilots vai cilvēks pie stūres. Kā domājat jūs? Lasīt vairāk

 

Dr. Viljams Happers: CO2 pieaugums kopš industrializācijas ir pārāk mazs, lai ietekmētu sasilšanu (+ GRAFIKI) 7

Politisko lēmumu dēļ Eiropā un Latvijā mēs arvien vairāk esam spiesti maksāt par CO2 emisijām. Skaidrosim, kas tas ir un vai vispār uz CO2 pamatojuma ir jēga maksāt? Lasīt vairāk

 

Mēģinot apdzīt kravas auto, avarē divi Bugatti Chiron (+ VIDEO) 5

Avārija notikusi Marokā, ekskluzīvajiem spēkratiem piedaloties organizētā izbraucienā pa Ziemeļāfrikas valsts ceļiem. Lasīt vairāk

 

Pašvaldībā diskutē par iespēju atcelt priekšrocības elektroautomašīnām "Rīgas satiksmes" apsaimniekotajās autostāvvietās 14

Galvaspilsētas domē pašlaik notiek diskusijas par iniciatīvu atcelt priekšrocības elektroautomašīnām SIA "Rīgas satiksme" apsaimniekotajās autostāvvietās, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti