Vēja parka attīstītājs "Dobele wind" vērsies tiesā pret Dobeles novada domi par būvniecības pieteikuma noraidīšanu 42

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 25.janvāris 2022 9:51

Vēja parku attīstītāja SIA "Eolus" meitas uzņēmums SIA "Dobele wind" ir vērsies tiesā pret Dobeles novada domi par vēja parka būvniecības pieteikuma noraidīšanu, aģentūrai LETA informēja "Eolus" valdes loceklis Gatis Galviņš.

"Dobele wind" Administratīvā rajona tiesā Rīgas tiesu namā iesniegusi pieteikumu par Dobeles novada domes 2021.gada 28.oktobra lēmuma "Par iesniegumu "Par paredzēto darbību "Vēja elektrostaciju parka "Dobele" būvniecību Dobeles novadā"" atcelšanu un labvēlīga administratīvā akta izdošanu.

Ar 28.oktobra lēmumu Dobeles novada dome noraidīja SIA "Eolus" meitas uzņēmuma "Dobele wind" iesniegto pieteikumu vēja parka būvniecībai. Pēc iepazīšanās ar domes lēmumu, uzņēmums secināja, ka deputāti atteikumu pamato ar būvniecības procesa jautājumiem, kas vēja parka attīstībā ir vēl tikai nākamais solis pēc "Ietekme uz vidi" procedūras atzinuma.

Kā norādīja Galviņš, "Eolus" var paust tikai nožēlu par to, ka domnieku lēmums nav bijis balstīts objektīvos faktos, un domnieku vienpusējas informācijas interpretācijas dēļ cieš ne tikai konkrētā novada attīstība, bet visas Latvijas ekonomika un tautsaimniecība kopumā. "Šobrīd faktiski uz nenoteiktu laiku ir iesaldētas investīcijas vairāku miljonu eiro vērtībā, šim gadījumam kļūstot par kārtējo precedentu jau tā sarežģītajos vēja industrijas attīstības likumdošanas labirintos, kas valda attiecībā uz vēja enerģijas nozari Latvijā," skaidroja Galviņš.

Viņš uzsvēra, ka ir izveidojusies absurda situācija - no vienas puses tiek pausts atbalsts zaļākas enerģijas ražošanai Latvijā, bet no otras puses nav politiskās gribas, arī vietvaru līmenī, no lozungiem pāriet pie reāliem darbiem.

"Tā vietā tiek meklēti iemesli, kāpēc projektus noraidīt, faktiski izvairoties no politiskās atbildības uzņemšanās un nekorektas likumu interpretācijas pašvaldības lēmumu pieņemšanas procesā," pauda Galviņš, uzsverot, ka straujais un rekordlielais elektroenerģijas cenu pieaugums Latvijā, ir nopietns signāls tam, cik vitāli svarīgi ir uzsākt vējaenerģijas potenciāla izmantošanu valstī.

"Ceru, ka šī krīze daudziem liks atskārst, ka risinājumi vietējo iedzīvotāju un uzņēmēju atbalstam energokrīzē ir acu priekšā. Jau tagad redzam, ka strausa politika ir novedusi pie 450 miljonu eiro zaudējumiem valsts budžetam, kas novirzīti pabalstiem, kaut arī savlaicīga jautājuma risināšana būtu šādu situāciju novērsusi," stāstīja Galviņš.

Kā ziņots, Dobeles novada domes izpilddirektora vietnieks Gunārs Kurlovičs skaidroja, ka uzņēmums nav izpildījis Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumus.

"Turklāt sabiedrības viedoklis un citas ietekmes šajā situācijā pat ir sekundāras, primārais ir neatbilstība minētajiem noteikumiem," uzsver pašvaldības pārstāvis.

Pašvaldībā informēja, ka "Dobele Wind" ar 2017.gada 13.janvāra iesniegumu informēja pašvaldību par nodomu izbūvēt vēja parku "Dobele" Dobeles novadā. Savukārt pašvaldība atbildes vēstulē informēja, ka saistošie noteikumi "Dobeles novada teritorijas plānojuma 2013.-2025.gadam teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi un grafiskā daļa" nosaka, ka vēja ģeneratorus ar maksimālo jaudu lielāku par desmit kilovatiem atļauts izvietot lauku, mežu, ražošanas apbūves un tehniskās apbūves teritorijās tikai tad, ja tas akceptēts detālplānojumā.

Tāpat pašvaldība informēja, ka vēja parka "Dobele" izbūvei paredzētās zemes vienības atrodas uz meliorētām lauksaimniecībā izmantojamām zemēm, tāpēc ir bez paredzētās nepieciešamās infrastruktūras - pievedceļu, laukumu, enerģijas pārvades un telekomunikāciju līniju izbūves. Tāpat esot jāatrisina arī lauksaimniecības zemju meliorācijas sistēmu pārkārtošana.

Izvērtējot pieteikumu, Dobeles novada pašvaldība secinājusi, ka nav izpildīti saistošo noteikumu nosacījumi.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka elektroenerģijas ražotāja "Eolus" meitasuzņēmumu "Dobele Wind" un SIA "Pienava Wind" interese par vēja elektroenerģijas parku izbūvi Tukuma un Dobeles novadā atklāta 2017.gadā.

Tukuma novada dome pieņēma uzņēmumam nelabvēlīgu lēmumu, taču "Pienava Wind" vērsās tiesā. Tiesa lēma apmierināt "Pienava Wind" pieteikumu par Tukuma novada domes lēmuma atzīšanu par prettiesisku un nosprieda uzdot Tukuma novada domei izdot "Pienava Wind" labvēlīgu administratīvo aktu, ar kuru tiktu akceptēta "Pienava Wind" paredzētā darbība - vēja elektrostaciju parka "Pienava" būvniecība Tukuma novadā.

Tukuma novada lēma apstrīdēt tiesas lēmumu, ar kuru apmierināts "Pienava Wind" pieteikums par vēja elektrostaciju parka "Pienava" būvniecību Tukuma novadā.
 

 
Visi komentāri
 
razpizdajs 25.janvāris 2022 11:30
2 1 Atbildēt

kvemļa gāzinieku uzpirkti korumpēti kretīni tie Dobeles deputāteļi.

Saules panelis 25.janvāris 2022 11:53
4 0 Atbildēt

Mani pašvaldība čakarē par saules paneļiem uz mājas jumta. Uz ziemeļu pusi varu likt, bet ja gribu uz dienvidiem, vajag Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes atļauju.

Bišķi tāda kā ņirgāšanās no pašvaldību puses, tik pat labi varēja pateikt, ka drīkst likt paneļus tikai naktī!

rupicii 25.janvāris 2022 12:51
4 0 Atbildēt

Ne nedrīksti tu likt pa virsu kulturālajam māla dakstiņu jumta segumam (kads tev noteikti ir ) nekulturālus saules paneļus. Tur drīkst atrasties tikai kulturāls skurstenis, no kura nāk kulturāli dūmi, kas rodās kulturālā podiņu krāsnī!

WALA 25.janvāris 2022 13:05
1 1 Atbildēt

Varētu padomāt, ka saules paneļi uz dakstiņiem ir vienīgais iespējamais risinājums energoefektīvākai dzīvošanai ...

Saules panelis 25.janvāris 2022 15:06
1 1 Atbildēt

Un ja pašvaldība aizliedz malku, gāzi, dīzeli, ogles un centrālapkuri nevelk, kas atliek? Tikai elektrība. Bet elektrība ir šausmīgi dārga.

Tā kā tas zaļais kurss ir klaja d****šana, ja tam nav apakšā reālu darbu.

Pļurkt 25.janvāris 2022 16:19
0 0 Atbildēt

Pārvākties uz pašvaldībām kas to atļauj!!

Nesen ielūkojos ss.com - pēc Rīgas domes murgainajiem lēmumiem par gāzes apkures aizliegumiem, Latgales pašvaldībās ir krietni vairāk sludinājumu ar vārdiem pērku, kā pārdodu!!! Vēl vasarā tikai retais gribēja kaut ko pirkt.

Pārvākties 26.janvāris 2022 8:46
0 0 Atbildēt

Pārvākties jau var, bet ko tur darīt? Latgalē ir bezdarbs un panīkums, ja vien neesi nodarbināts kontrabandas biznesā!

Ja darbs Rīgā, tad arī dzīvo Rīgā.

Pļurkt 26.janvāris 2022 9:38
0 1 Atbildēt

Ja Rīgā tad Rīgā - sēdi un nečīksti ka dārgi!!

Ja daudzi aizvāksies atpakaļ uz Latgali un ne tikai, Rīgā nebūs kas strādā un arī firmas vāksies ATPAKAĻ = ārpus Rīgas.!!

Pārvākties 26.janvāris 2022 11:40
1 0 Atbildēt

Kāpēc man kaut kur jāpārvācas? Kaut kādi TV kastes nozombētie sabalso domē visādus netradicionālās orientācijas atbalstītājus, kas visiem uzspiež visrīgas pedalizāciju un stabiņošanu. Es labprāt aicinātu Rīgas iedzīvotājus atmostiesties un dzīt ratā esošo Rīgas vadību, kas cieto daļiņu piesārņošanas apkarošanas nolūkos aizliedz gāzes apkuri, bet nejēdz mazgāt ielas, lai vējš pēc sniega nokušanas nedzenā pa gaisu smilts un sāls maisījuma cietās daļiņas! Ja Pilsētai vai valstij ir vēlme attīstīt zaļo enerģiju, tad ir jāpalīdz iedzīvotājiem likt tos pašus saules paneļus, siltuma sūkņus, vai saules kolektorus siltā ūdens sildīšanai.

Kaut kā neredz, ka Rīgas siltums kurinātos ar zaļo enerģiju un valsts atbalsts apkurei jau parāda, ka centrālās apkures megavatstunda maksā 2 x dārgāk par individuālo gāzes apkures megavatstundu.

Pļurkt 26.janvāris 2022 11:52
0 1 Atbildēt

Man ir pie pakaļas kas ko tur Rīgā sabalso!

Visādā gadījumā sabraukušie strādnieki tie nav un būt nevar, jo viņiem Rīgā nav nedz pieraksta, nedz nekustamā īpašuma!!

Pa visu it kā neatkarības laiku Rīgas domē ir bijuši vieni vienīgi zagļi (ar superdārgajiem trolejbusiem un tiltiem) un kukuļņēmēji (otkats un vajadzīgo cilvēku uzvaras konkursos ir tas pats).

Ievērojot šo tu patiešām tici tam vēlēšanu farsam???

gunbox 25.janvāris 2022 15:48
0 0 Atbildēt

Jā, šo es nesaprotu. Tu jau tā zemes nodokli maksā algojot to pseido-nacionālo pseido-kultūrvēsturiskā mantojuma pseido-pārvaldi, kura neko nedara, kamēr uz rokas nav samaksāts. Kāda kaut kādam salašņu kantorim ir daļa, par to, ko un kā es lieku savai mājai virsū? Ja būvslodzes tas neietekmē, tad lai ieskrienas. Lai sūdz eiropas tiesā. Ne jau viņi ir tie, kuri nosaka kultūru, bet gan sabiedrība. Skat, ka tavu ziemeļu paneli pēc gadiem 50 vispār drīkstēs noņemt, jo tas būs jau kultūrvēsturisks objekts.

Purka 25.janvāris 2022 12:05
3 0 Atbildēt

Tie deputāti tikai uz tā arī tur turās babkām stāsta ka cīnās par viņu tiesībām.

Tā teikt visu aizliegsim fermas, turbīnas, pesticīdus, pirolīzes utt.

Un vecās balso.

Bet cilvekiem nav kur stradat.

Bet ja tā pienava iedos labus kukuļus tad lūdzu celiet.

Mēs jau visi labi zinām to stāstu ar rīgas TECiem un gāzi.

WALA 25.janvāris 2022 13:03
3 2 Atbildēt

Kur tu salasījies tās muļķības, ka kādam darbu dos ???

Mūsdienās darba roku trūkums ir tikai tur, kur maksāt īsti nevēlas ... Visi citi dabū gan labus darbiniekus, gan visu citu. Protams it arī cita problēma, ka darba devējs "tikai vēlas aizpildīt" esošu vakanci, nevis padomāt, vai konkrēts kadrs ar krietni augstāku kompetenci par atbilstošu samaksu darītu ko citu, bet arī ļoti noderīgu un peļņu nesošu ....

Ex 25.janvāris 2022 17:07
0 0 Atbildēt

Nav viss tik vienkārši!

Pirmkārt ēnu ekonomika, grūti iesniegt piedāvājumu kuram izmaksu atšķirīb ir teju 50k...

Otrkārt cilvēkresursu trūkums, sevišķi būvniecībā utt.

Dārbiniekus nepārtraukti cenšas pārvilināt piedāvājot lielākas samaksas, jo cilvēku kuri prastu strādāt nav! Kāda jēga ventilācijas montāzniekam maksāt uz rokas 12-15 eur stundā, ja viņš tik daudz nenopelna. Tu esi redzējis kādu jaunieti kurš sapņo strādāt stroikā?

Jau gadiem vieni un tie paši cilvēki maļas apkārt un ik pa laikam uzrodas kāds jauns, savukārt nozare ir ļoti aktīva.

Jaunais strādnieks 26.janvāris 2022 8:51
0 0 Atbildēt

Kāda jēga strādāt pie appi******jiem. Ieguvu pieredzi, glus materiālu sagādē un uznagloju pats savu firmu un strādāju sev. Kad lielie sagrābjas objektus un termiņi deg, tad ir gatavi maksāt jebkādu naudu, lai pabeigtu termiņos un tad arī maucam pa 16h dienā, bet piķis labs.

Ex 26.janvāris 2022 10:51
0 0 Atbildēt

Nu, nu app**sej, kurš tad Tevi apvainoja nosauc konkrētus uzņēmumus, tici man Latvija zinu zinu visus kuri darbojas šajā nozarē, izņēmums varētu būt kādas mazās jaunās firmiņas. Tas, ka appi*ēju netrūkst, tas ir fakts, bet ir ļoti daudz labu uzņēmumu kur neviems nečakarēs labu darbinieku, sliktos vienkārši patriec, vai tur "gaļai". Jebkurā gadījumā nosauc tos uzņēmumus, kuri or Tevi appi*uši!!

Turklāt kas tad jūs tur esiet kas "mauc" un var saglābt tos lielos objektus? Kur tad Tu tos labos maucējus esi atradis?

Tev arī jasaprot, ka kādam tas viss jānoorganizē! Zinu šitādus "maucējus" kuri tiešām ir labi, tikai liela daļa nesaprot, ka vismaz 50% lielajos objektos ģenerāluzņēmējs nemāk nodrošināt normālu darba fronti un var nākties "paskraidīt", kas protams ir stulbi, bet nav arī vatiantu. Interesanti zināt kādēļ jūs "paši par sevi" darbinieki neslēdziet līgumus un neņemiet tos lielos objektus? Pietrūkst zināšanu, vai "iekšu"?

Jaunais strādnieks 26.janvāris 2022 11:49
0 0 Atbildēt

Sveiks expert, nosauc kaut vienu no lielajiem, kas saviem apakšniekiem ne reizi nav kavējis rēķinu apmaksu!

Ex 27.janvāris 2022 12:10
0 0 Atbildēt

Ja netaisi sūdus un darbojies pēc grafika, dokumenti iesniegti laicīgi tad piemēram Merks, Lnk maksā laikā, tiesa ar viņiem strādāji jau sen, visi zināmi. Arī ar Arčeru un Velvi nekad nav bijušas problēmas. Lielākas nepatikšanas ir sagādājusi Litana.

Starpcitu kādreiz kad gāju uz sapulcēm bia skaidri redzams kuri no apakšņiekiem neko nejēdz, es arī nebrīnos, ka viņiem laikā nesamaksā....

MMX 26.janvāris 2022 19:20
0 0 Atbildēt

Pēdējos 10 gadus strādājot būvniecībā/enerģētikā dažādās firmās un dažādos līmeņos attiecībā pret pasūtītāju, varu tikai pateikt "paldies" jums jaunie strādnieki un 5 cilvēku firmu taisītāji par šī brīža situāciju būvniecības tirgū. Jūsu spēja strādāt pa pašizmaksām un beznodokļu zonā ir veiksmīgi nospiedusi būvniecības cenas līdz līmenim, ka maksājot nodokļus vairs nav iespējams strādāt bez tiešas izejas uz pasūtītāju, un pat tas ne vienmēr palīdz. Ģenerālbūvnieki un pasūtītāji šobrīd jau par normu uzskata tāmes, kurās cenas ir zem pašizmaksas.

Domājat, ka jūs tas neskars? Nu bankrotēs lielie kantori, ienāks leiši, igauņi un jūs tāpat uzmetīs un maksās kapeikas. Tā vietā lai mazie kantorīši savā starpā vienotos, un spiestu pretī pasūtītājam un ģenerāļiem, pie mums tradīcija ir sadalīties vēl mazākās firmās, savā starpā karot ar cenām, saņemt visu ķepā un strādāt 16h dienā.

Jaunais strādnieks 26.janvāris 2022 19:36
0 1 Atbildēt

Kad būvēsi pats sev māju, diez vai skriesi [pie lielajiem visu būvēt pa oficiālo! Kāreiz nāksi pie mums mazajiem, un prasīsi atlaidi, prasīsi bez PVN, zinām mēs šitādus kārtībniekus.

Kad bērnam vajag auklīti, tad arī jau vairāk par 300 neesi gatavs maksāt uz ķepas. Kad nolocīsi par auklīti kādus 1500-1600 euro ar visiem nodokļiem, tad arī varēsi mācīt citus.

MMX 26.janvāris 2022 21:48
0 0 Atbildēt

Principā savām vajadzībām zināšanas un instrumentu klāsts atļauj arī lielākus remontus vai būvniecības veikt pašam (arī māju pagaidām neceļu), līdz ar to nav bijusi nepieciešamība pēc šādiem pakalpojumiem, bet par kopējo virzienu privātmāju būvniecībā varu piekrist - pat maksātspējīgi klienti iep*š kapeiku un paņem lētākos būvniekus. Kas pie tā vainīgs - daļēji valsts ar sačakarētu nodokļu sistēmu, daļēji paši būvnieki, kas pārāk asas konkurences apstākļos ir gatavi strādāt pa kapeikām lai nodrošinātu to naudas plūsmu.

Šobrīd vairāk darbojos pa lielo būvniecību un tirgū reāli ir tāda konkurence, ka pat samazinot nodokļu slogu līdz tiem pašiem 5% no objekta vērtības, atradīsies uzņēmumi, kas tāpat nemaksās nodokļus lai tikai šos 5% paņemtu sev peļņā, jo nevienam jau nav to rezervjulai gaidītu nākamo naudīgo projektu. Tirgus situācija ir tāda kāda tā ir un pat ja valsts uzņēmumi atklāti piever acis uz tāmēm, kas par viena apjoma darbiem 2 gadu laikā, pie visas inflācijas, ir samazinājušās par 30-50%, tad es pat neredzu, kā šī situācija var uzlaboties. Lielie kantori tad vēl var atrast kādu sponsoru vai pārdot tehniku/īpašumus, mazajiem principā atliek cerēt, ka ģenerālis pieņems darbus un samaksās pirms atnāks parādu piedzinēji.

Ex 27.janvāris 2022 12:18
0 0 Atbildēt

Precīzi!

Kas attiecās uz privātmāju būvētājiem un pasūtītājiem, tad tur šobrīd arī ir haoss. Pats ar šāda mēroga objektiem neņemos, bet paziņām iesāku zināmus būvniekus, vai nozīmēt būvuzraugu, jo diemžēl vismaz 50 procentos gadījumu tur viss tiek būvets neatbilstoši tehnoloģijai/prasībām un ietaupīts uz materiāliem.

Krotow 25.janvāris 2022 15:03
0 0 Atbildēt

Un pašam pameklēt darbu slinkums. Nav ko sūkt alu pie veikala un cerēt ka darbu uz paplātes pienesīs.

Pļurkt 25.janvāris 2022 16:24
0 0 Atbildēt

Kāda vēl tur darba vieta vietējiem vēja parkā???

Vienīgi ja naktssargs, kā vienīgā darba vieta!!

WALA 25.janvāris 2022 12:05
1 1 Atbildēt

Savukārt "zaļā enerģija" ir ņirgāšanās par tautu kopumā, tā ka izvēlies vai nu individuālu appisienu, vai kolektīvu ...

Es arī par savu pienākumu uzskatītu pieprasīt no zaļas enerģijas ražotāja viņa biznesa plānu, un tad ar ļoti lielu varbūtību es sūtītu šamo drist, tā kā līdz šim zināmie gadījumi ir bijuši ar "astīti", kur no pašvaldības, vai pašvaldības uzņēmuma tiek paprasīts "obligātais iepirkums" vai nu enerģijai, vai siltumam vai cita veida garantijas ...

eseris 25.janvāris 2022 13:08
1 1 Atbildēt

nu un ko sūdzēs tiesā ka vējš nebūs tik liels cik papīros ierakstīts?!

Vispār jau ES ar savu pārspīlēto zaļo kursu ir iebraukusi galīgās auzās!!!! Par to mēs tagad maksājam OIK un arī dārgo elektrības cenu.

veseris 25.janvāris 2022 14:45
0 0 Atbildēt

trakākais, ka mēs to zaļo kursu pat "paostījuši vēl neesam", bet cenas jau tagad biedē vairāk kā putina raķetes

Hahaha 25.janvāris 2022 22:28
0 1 Atbildēt

OIK visu šo laiku tu visvairāk maksā par dabas gāzes stacijām uzstādītajām jaudām un to ka notiek koģenerācijas process.

Tikai sīka daļa aiziet zaļajai enerģijai.

Tas stāsts ir veca kā pasaule, bet tu vislaiku muļķības par zaļo enerģiju.

ZZZZ 25.janvāris 2022 15:00
0 0 Atbildēt

Braucot no Dobeles, pa kreisi pirms Aizstrautniekiem viens ģenerators ir uzstādīts. Jau labu laiku atpakaļ, tik neredz ka viņš strādātu...

gunbox 25.janvāris 2022 15:51
0 1 Atbildēt

Tāpēc, ka Dobelē nekad nav bijis vēja. Tikai EOLUS zina teikas un tautas dziesmas par Dobeles vējiem.

Pļurkt 25.janvāris 2022 16:22
4 1 Atbildēt

Pašvaldība ir apmēram kā kopīpašums, kuru pārstāv deputāti! Tas nav privāts kantoris.

Ja kāds grib manā dārzā uzlikt vēja ģeneratoru, tad tak IR vajadzīga mana piekrišana! Ja es nepiekrītu, tad ejiet dirst ar visām savām tiesām!!! Nē un viss - nav anarhija!

EU 26.janvāris 2022 11:52
0 0 Atbildēt

Ja negribi savā zemē ģeneratoru, tad nečīksti un maksā Putinam pilnu cenu!

Pļurkt 26.janvāris 2022 11:57
0 0 Atbildēt

Nu tak spraud to mietu savā zemē!! Kur problēma???

No Putina gāzes saražotajai elektrībai man vismaz OIK nav jāmaksā!!! No tā propollera OIK vēl ir klāt pie cenas VISIEM un visai elektrībai!!!

Ja OIK ir teiksim 10% pie elektrības cenas, bet "zaļās" enerģijas ir tikai 10%, tad cik maksā elektrība tīri no tā propollera uc mākslīgi uzaudzētajiem sūdiem??????

Aritmētiku sākumklasēs mācījies, jeb degunu urbināji!

EU 26.janvāris 2022 19:38
0 0 Atbildēt

Es jau gribu spraust savā zemē, bet visādi Pļurkti raksta sūdzības un neļauj būvēt, putniņus redz nositīs.

ZZZZ 25.janvāris 2022 17:37
0 0 Atbildēt

Viens pļurkt jausavā zemē elektrības stabus nozāģēja

Pļurkt 25.janvāris 2022 18:40
2 1 Atbildēt

Un pareizi darīja!!! Jo šitie mūdži sadomāja ka būs tā pat kā pie komunistiem - uzspļaus virsū uz zemes īpašnieka.... uzslies stabus un tad lai šis tiesājas 10 gadus meklējot taisnību!!

A 25.janvāris 2022 19:26
0 0 Atbildēt

Tikai starpība, ka no elektrības stabiem var būt labums visiem, arī zemes īpašniekam, šeit visa nauda ies privātās, visticamāk ārvalstu, kabatās.

Pļurkt 25.janvāris 2022 20:15
1 0 Atbildēt

... Tos stabus enerģētiķi salika citā vietā, nevis tajā kurā bija saskaņots ar zemes īpašnieku! Citiem vārdiem sakot kur sagribēja, tur arī iesprauda.

Ģeopolitika 26.janvāris 2022 11:54
0 0 Atbildēt

Putins arī iesprauda visiem, kur gribēja un pateica, davai maksājiet!

Pļurkt 26.janvāris 2022 11:59
0 0 Atbildēt

7 gadus visa pasaule sprauda Putinam, un tas PIEMAKSĀJA lai tik paņemtu viņa naftu un gāzi.

Ģeopolitika 26.janvāris 2022 19:40
0 0 Atbildēt

Drīz ar piemaksu neviens neņems, varēs pats sevi gāzēt!

Edgars 27.janvāris 2022 9:44
0 0 Atbildēt

Vai ir iespēja kaut kur iepazīties ar šī projekta aprēķiniem.

Kāds ir plānotais elektroenerģijas saražošanas apjoms? Kā ģenerātors darbinās laika periodā kad nav vēja.

Manuprāt, valsts ieguvums no šāda parka ir tuvu nullei un pēc tam atklāsies ka pēc kaut kādiem normatīviem kā zaļās enerģijas ražotājam tam uzņēmumam ir jāizmaksā subsīdijas, atbalsti utt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 

Saeima palielina sodus par rupjiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem 21

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā, ar kuriem tiek palielināti sodi par rupjiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā. Lasīt vairāk

 

No 10 līdz 80 procentiem 10 minūtēs: Polestar testē super ātru uzlādi 13

Inženieriem izdevies atrast risinājumu īpaši ātram uzlādes procesam, kas ievērojami samazinās laiku, kas šobrīd jāpatērē gaidot kamēr uzlādēsies jūsu elektroautomobiļa akumulators tālākajam ceļam. Lasīt vairāk

 

Gaisa pilis vai reāls plāns? - EM izvirzījusi mērķi līdz 2035.gadam Latvijas IKP palielināt līdz 83 miljardiem eiro 9

Ekonomikas ministrija (EM) ir izvirzījusi mērķi līdz 2035.gadam panākt, lai Latvijas IKP sasniegtu 83 miljardus eiro, teikts Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātajā informatīvajā ziņojumā par Latvijas ekonomikas attīstību, ko otrdien konceptuāli skata valdībā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti