Klienti pēc šāda AS “Latvijas Gāze” paziņojuma par rubļiem var arī aiziet pie citiem piegādātājiem 35

 

Foto: iAuto.lv

Latvijas Gāze | 4.aprīlis 2022 12:27

AS “Latvijas Gāze” ir noslēgts un spēkā esošs ilgtermiņa līgums par dabasgāzes piegādi līdz 2030. gadam ar PAS “Gazprom”, kas paredz norēķinus par dabasgāzi eiro.

Atbilstoši izmaiņām Krievijas Federācijas likumdošanā, sākot ar 2022.gada 1.aprīli norēķini par dabasgāzes piegādēm, kas pēc 2022.gada 1.aprīļa tiek veiktas saskaņā ar PAS ”Gazprom” ārējās tirdzniecības līgumiem par dabasgāzes piegādi ārvalstīs (virknei valstu), veicami tikai un vienīgi Krievijas rubļos.

Izvērtējot minētās norēķinu kārtības maiņas atbilstību iepriekš noteiktajam sankciju režīmam, pirmšķietami ir viedoklis, ka šāda norēķinu kārtība – Krievijas rubļos - formāli nepārkāpj sankciju režīmu un ir iespējama. Šobrīd Latvijas Gāze turpina padziļināti analizēt piedāvātās norēķinu metodes maiņu gan no juridiskā viedokļa, gan no koncerna biznesa interešu viedokļa.

A/s “Latvijas Gāze” Valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis “Latvijas Gāzes dabasgāzes krājumu apjoms dabasgāzes krātuvē ir pietiekams, lai savas līgumsaistības pret mājsaimniecībām un citiem klientiem pildītu, piegādājot krātuvē iesūknēto dabasgāzi. Lēmums nesūknēt gāzi pa cauruļvadiem aprīlī tika pieņemts, ņemot vērā vēsturiski augstāko dabasgāzes cenu apjomu aprīlī, kas novestu pie nesamērīgi augstas dabasgāzes pārdošanas cenas mūsu klientiem un padarītu šādus piedāvājumus nekonkurētspējīgus.”

Tāpat, kā līdz šim - a/s“ Latvijas Gāze” turpina piegādāt dabasgāzi mājsaimniecībām un citiem klientiem atbilstoši noslēgto līgumu saistībām un līgumā paredzētajos termiņos un ir pilnībā gatava to darīt arī turpmāk.

iAuto redaktora Māra Ozoliņa komentārs: "Šādu ziņu tikai krievijas propagandas kanāliem vajadzēja. Kalvītis savu darbu lieliski dara un ir pielīdzināms bijušā Vācijas kanclera Šrēdera ieņemamā amata shēmai. Personīgi es pārtraukšu līgumu ar "Latvijas Gāze", Latvijā ir daudz gāzes piegādātāji kā Elektrum , Enefit u.c. vai arī var izmantot valsts atbalstu un nomainīt pat apkures veidu.

Kā var redzēt zemāk, krievijas propagandas mediji par šo Latvijas Gāzes paziņojumu ir informēti.

Ekrānbilde no krievijas propagandas medija lenta . ru

 
35 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Opis 4.aprīlis 2022 16:47
34 8 Atbildēt

Man šķiet, ka ir pēdējais laiks mainīt Latvijas Gāzes nosaukumu uz "Krievu gāze".

MMX 4.aprīlis 2022 14:07
29 8 Atbildēt

Nu tur jāskatās no kurienes gāze, Latvenergo tehniski priekš saviem patērētājiem caur Lietuvu nopirka Kataras gāzi, līdz ar to ja "Latvijas gāze" pērk no Krievijas, tad pastāv teorētiska iespēja, ka cits piegādātājs pērk gāzi no citas vietas. Tas ka kratuvē viss samaisās kopā jau ir cits jautājums, bet katrs patērētājs, kas atsakās no krievu gāzes samazina tās īpatsvaru mūsu krātuvēs.

Līdz ar to Kalvīts atstrādā noderīgā idiota lomu, domāju, ka VDD būtu pamats aprunāties ar cilvēku, kā nekā bijušais premjers, tagad pastarpināti Gazprom darbinieks.

Nja 4.aprīlis 2022 14:27
23 11 Atbildēt

Tev kā patērētājam neviens negarantēs ka gāze nav no kirevījas, gribi izdarīt ko lietderīgu, atsakies no gāzes, nevis mainīt starpniekus šeit uz vietas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti