Dzērājšoferiem tiesību atgūšanai būs jāapmeklē uzvedības korekcijas programmas 5

 

Foto: iAuto.lv

SM | 17.maijs 2022 14:42

Ministru kabinets otrdien, 17. maijā, atbalstīja Satiksmes ministrijas rosinātos grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz ieviest obligātu prasību apmeklēt uzvedības korekcijas programmas tiem autovadītājiem, kas pieķerti pie stūres alkohola vai narkotisko vielu reibumā.

Likumā paredzētas stingrākas prasības transportlīdzekļu vadīšanas tiesību iegūšanai un atgūšanai  personai, kura ārstējusies no alkohola, narkotisko vai psihotropo vielu pārmērīgas, kaitējošas lietošanas vai atkarības.

Ierosinājums paredz, ka dzērājšoferiem būs jāpierāda vismaz vienu gadu stabila remisija, ko apliecina ārstējošā narkologa atzinums. Tāpat precizētais regulējums nosaka, ka transportlīdzekļa vadītājs, kurš sodīts par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā vai narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē, transportlīdzekļu vadīšanas tiesības varēs atgūt pēc dalības uzvedības korekcijas programmā.

Transportlīdzekļa vadīšana alkohola, narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē vai reibumā, ir pārkāpums ar augstu sabiedrisko bīstamību. Tas apdraud ne tikai pašu transportlīdzekļa vadītāju, bet arī citu cilvēku veselību un dzīvību. Tādējādi arī valsts reakcijai uz šādu pārkāpumu nevajadzētu aprobežoties tikai ar pārkāpēja sodīšanu, it īpaši, ja šāds transportlīdzekļa vadītājs pēc pārkāpuma vēlas atgriezties ceļu satiksmē un atjaunot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Korekcijas programma, kas vadītāja apliecības atgūšanai būs jāapmeklē dzērājšoferiem, būs vērsta uz cilvēka domāšanas un izpratnes maiņu, apzinoties savas rīcības motīvus un sekas.

Otrdien apstiprinātie grozījumu Ceļu satiksmes likumā paredz vēl vairākas jaunas normas, tostarp vienkāršojot ceļa zīmju izvietošanu pašvaldībām uz laiku. Tāpat tiks samazināts administratīvais slogs caurlaižu izsniegšanai pasta pakalpojumu sniedzējiem, kam tās nepieciešamas, lai īslaicīgi apstātos vietās, kur tas aizliegts, atsevišķos gadījumos iebrauktu zem aizlieguma zīmēm, lai piegādātu sūtījumus.

Tāpat grozījumi likumā nodrošinās ceļu infrastruktūras drošības pārvaldības procedūras atbilstoši  Eiropas Savienības Direktīvai 2019/1936 un to, ka turpmāk informācija par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu reģistrētajiem soda punktiem būs ierobežotas pieejamības informācija.

Lai Ministru kabineta apstiprinātie grozījumi likumā stātos spēkā, tie vēl ir jāpieņem Saeimai.

 
Visi komentāri
 
Aivars 18.maijs 2022 8:43
4 0 Atbildēt

Ja šoferis tiesības nemaz negrib atgūt, tad otra dienā nopērk nākamo šrotu un gāž tālāk. Izdarīt tādam neko nevar un tādi ir vairākums.

imzz 18.maijs 2022 10:58
0 1 Atbildēt

Bez tam likumpaklausīgā publika, kura jau tā baidījās dzert 25 g Hennessy pusdienlaikā, ja vakarā jāvada auto, tagad tā pārbīsies , ka atteiksies pat no kefīra :-/

Kanibaals 18.maijs 2022 12:19
2 1 Atbildēt

Jā apgrozās te viens kadrs no paralēlā visuma kam no kefìra un kvasa promiles iestājas

Dzer kvasu uzdzer šņabi un reibst.

Upss 20.maijs 2022 13:54
0 0 Atbildēt

Ja gribi cietumā sēdēt,- uz priekšu, dari tā!!!

anoagask 18.maijs 2022 18:48
0 0 Atbildēt

alkoholismu noteikti ārstēs kaut kādi maksas kursiki. Nez kas ir rados kursu organizētājam?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 33

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 

Ātruma kontroles maratona laikā Valsts policija noķērusi vairāk nekā pustūkstoti pārkāpēju 21

Atļautā braukšanas ātruma kontroles maratona laikā Valsts policija piektdien ir noķērusi vairāk nekā pustūkstoti pārkāpēju, aģentūru LETA informēja Valsts policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti