"Škoda Vagonka" samontējusi pirmos trīs no Latvijai domātajiem elektrovilcieniem 15

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 26.maijs 2022 15:00

Čehijas "Škoda Group" uzņēmuma "Škoda Vagonka" ražotnēs samontēti pirmie trīs no Latvijai domātajiem 32 elektrovilcieniem, un tiem tiek veikti pirmie testi, aģentūru LETA informēja "Škoda Group" pārstāvji.

Tostarp pirmais vilciens iedarbināts Čehijas pilsētā Pilzenē, savukārt otro un trešo vilcienu plānots augustā sākt pārbaudīt darbībā uz dzelzceļa sliedēm Latvijā. Otro vilcienu jūnija beigās ar vairākiem kravas auto sāks nogādāt no Čehijas caur Poliju un Lietuvu uz Rīgu.

Pirmo vilcienu Pilzenē izmanto, lai apstiprinātu un pārbaudītu visus nepieciešamos parametrus, piemēram, vilces sistēmu, programmatūru, bremzes, informācijas sistēmas, vilciena mehāniskos parametrus.

"Škoda Vagonka" valdes priekšsēdētājs Martins Bednarzs norāda, ka saistībā ar karu Ukrainā bija jāmeklē jauns risinājums vilcienu transportēšanai uz Latviju. Lai vilcienus varētu vest ar kravas automašīnām caur Poliju un Lietuvu, tiks demontētas visas detaļas no jumta, piemēram, vilces un gaisa kondicionēšanas ierīces, kontakttīkls. Šasija tiks transportēta atsevišķi ar citu kravas automašīnu. Pēc tam Latvijā vilcienus saliks galējai montāžai un turpmākām pārbaudēm atbilstoši noteikumiem.

Kompānijā arī min, ka Čehijas pilsētā Ostravā turpinās pārējo vilcienu ražošana. Vēl divi elektrovilcieni ir pilnībā pabeigti, un šobrīd tie iziet pamata pārbaudes. Savukārt septiņi citi četru vagonu vilcieni ir dažādās ražošanas stadijās.

Bednarzs skaidro, ka visu ražošanas procesu ir būtiski ietekmējusi Covid-19 pandēmija un šobrīd arī karš Ukrainā. Tā, piemēram, ir skarta tehniskās un materiālās sagatavošanās projektu gaita, dažas piegādes no apakšuzņēmējiem, jo īpaši no ārvalstīm, slimības ietekmē ir samazinātas ražošanas, testēšanas un homologācijas izmantošanas jaudas. Procesu būtiski ietekmēja arī ceļošanas ierobežojumi un ierobežojumi citās valstīs. 

"Škoda Group" pašlaik ražo 32 četru vagonu vilcienus, kas veidoti uz "RegioPanter" vilciena bāzes. Šādus vilcienus jau izmanto pasažieru pārvadājumiem pa Čehijas un Slovākijas dzelzceļu, kur ar tiem ir veikti vairāk nekā 45 miljoni kilometru. "Škoda" ir arī sākusi ražot citu šo vilcienu sēriju Igaunijai.

Līgums, ko "Škoda Group" 2019.gada jūlijā parakstīja ar Latvijas pasažieru pārvadātāju papildus 32 modernu vienstāva četru vagonu piepilsētas elektrovilcienu piegādei, ietver arī to apkopei paredzētā aprīkojuma, rezerves daļu piegādi un apmācību. Kopējā līguma summa ir 240 miljoni eiro.

Ar jaunajiem vilcieniem izpildīs reisus no Rīgas Aizkraukles, Tukuma, Skultes un Jelgavas virzienā. Papildus vilcienu piegādei "Škoda Group" sadarbosies arī ar vietējiem uzņēmumiem, lai nodotu ekspluatācijā vilcienus un nodrošinātu turpmāku apkalpošanu un apkopi visā to kalpošanas laikā.

Jau vēstīts, ka VAS "Pasažieru vilciens" līgumā ar Čehijas "Škoda Vagonka" par elektrovilcienu piegādi šopavasar veikti grozījumi, nosakot pirmo vilcienu piegādes termiņu 2023.gada 19.janvārī. Vienlaikus visu 32 elektrovilcienu piegādes gala termiņš nav mainīts.

Līguma grozījumos teikts, ka pirmie 23 vilcieni tiks piegādāti 2023.gada pirmajā pusgadā, bet pārējie deviņi elektrovilcieni tiks piegādāti līdz 2023.gada beigām.

Līguma grozījumos skaidrots, ka uzņēmuma darbību ietekmēja Covid-19 pandēmija, un tās izplatības mazināšanai noteiktie ierobežojumi.

Tāpat ziņots, ka dienu pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā, proti, 23.februārī, uzņēmuma "Škoda Vagonka" vadītājs Bednarzs norādīja, ka pirmo elektrovilcienu testēšanai Latvijā varētu nodot martā vai aprīlī. Visus 32 elektrovilcienu sastāvus "Škoda" iepriekš bija apņēmusies piegādāt līdz 2023.gada beigām.

Projekta kopējās izmaksas ir 257,889 miljoni eiro.

Jauno vilcienu sliežu ceļa platums ir 1520 milimetri, bet sastāva kopējais garums - apmēram 110 metru. Katrā vilcienā paredzētas 436 sēdvietas un 454 stāvvietas, kā arī divas vietas ratiņkrēsliem. Vilcienu maksimālais ātrums paredzēts 160 kilometri stundā.
 

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
msh 27.maijs 2022 17:43
1 0 Atbildēt

Kāda velna pēc būtu jābloķē šoseja? Tu laikam pārāk daudz sēdi Rīgā un neredzi kādus lielgabarīta objektus ved pa šosejām. Bet nu sūds par tiem - reku vācu - tātad eiropiešu - vagonu gabarītu standarts

Kā redzi, atbilst normālas šosejas joslas platumam. Pie mums, protams, ir padomju standarts, tas pieļauj bik platākus vagonus, bet diez vai Škoda būs būvējusi speciāli platākus vilcienus - un tie pārdesmit centimetri arī neko īpaši neietekmētu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Hyundai ST1 – komerctransports mazajiem uzņēmējiem

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai izstrādājis minivenam Staria līdzīgu daudzfunkcionālu furgoniņu "Service Typ 1", ko varēs izmantot dažādu kravu transportēšanai. Lasīt vairāk

 

Šī auto cena patīkami pārsteidz! Bet vai tas ir vienīgais...? (+VIDEO) 3

Mūsu rīcībā ir kāds līdz šim Latvijā vēl neredzēts auto. To izmēģināt aicināsim mūsu uzticamo draugu, radio dīdžeju un kvēlu autoceļotāju Egonu Reiteru. Lai maksimāli koncentrētos uz šī auto tehniskajiem dotumiem un gaitas komfortu, Egonu automobilī mēs iesēdināsim ar aizsietām acīm un līdz pat brauciena beigām neatklāsim viņam šī auto nosaukumu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme Rīgā (+ FOTO) 25

Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas un 15.līnijas krustojumā šodien, 15. martā, notikusi sadursme starp satiksmes autobusu un vieglo automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti