Iekšlietu dienestos darbinieku piesaistei vajag lielāku algu (+ VIDEO) 12

 
LTV Ziņu dienests | 4.decembris 2022 9:24

Valsts policijā trūkst apmēram piektā daļa darbinieku, VUGD un glābšanas dienestos - virs 10 procentiem. Iespējamais risinājums darbinieku piesaistei būtu lielākas algas un labāki darba apstākļi.

 
Visi komentāri
 
Jumu 4.decembris 2022 13:50
0 0 Atbildēt

Dot policistiem no darba brīvajā laikā piepelnīties apsardzes firmās. Algu var paaugstināt par kādiem 10-15 evrikiem, naudas maz kā nekad.

srt 4.decembris 2022 14:57
2 0 Atbildēt

Domā, viņi tagad tā nestrādā. Man pazīstams policists no vienas haltūras nomaksā dzīvošanu, no otras mašīnu un policista algas izdzīvo.

650 4.decembris 2022 18:33
1 0 Atbildēt

Iespējams, lietas/labad vajadzētu nomainīt šīs tēmas Titulbildi.

Pļurkt 4.decembris 2022 14:25
1 0 Atbildēt

It kā citiem būtu neskaitāmie tūkstoši!

Man te diezgan regulāri piesūta piedāvājumus - inženiera algu 1200!!! Protams uz papīra.

650 4.decembris 2022 15:11
2 1 Atbildēt

Nefig būt par lohu un/vai strādāt par inženieri. visasalgas.com/valsts-iestad...ija/atalgojums

MMX 5.decembris 2022 9:23
1 0 Atbildēt

Problēma jau tajā, ka vidējos un augstākos līmeņos sēdošie sev ir jautājumu sakārtojuši, kamēr tie, kas reāli strādā uz ielas rukā par kapeikām.

Otrkārt jāskatās katras personas statistiskie dati pa mēnešiem. Tajā tabulā liek kaut kādu pēdējo mēnesi ne vidējo, attiecīgi, ja policists visu laiku saņem 900Eur uz rokas un viņam vienā mēnesī izmaksā tās visādās piemaksas, kas viņiem tur salasās, tad tā mājas lapa algā ieliek tos 3000Eur+. Ja policijā tiešām būtu tādas algas, kā rāda tajā linkā, tad es šobrīd jau drukātu atlūgumu un dotos dzimtenē kārtību ieviest, bet tā kā pašam ir pazīstami policisti, tad kaut kā rakstīt to atlūgumu nesteidzos. Pat ja inženieri pie mums vidēji pelna maz, policisti vienalga pelna mazāk.

XMM 5.decembris 2022 11:13
0 0 Atbildēt

Tu laikam domā, ka arī skolotāji saņem tikai 750? Jā, tas ir par vienu slodzi, taču, kad vienu īsu brīdi (laikam ap 2017.gadu, kamēr skolotāji nepieprasīja, lai to aizliedz) atklātībai tika nodotas visas algas, ko apmaksā pašvaldības, izrādījās, ka uz rokas tikai retais skolotājs saņem mazāk par 1000. Kā tas iespējams? - izrādījās, ka skolot''ajiem bija plašas iespējas strādāt divu, trīs un pat vairāk darbus, piemēram, pēcstundu skolotājs, interešu izglītības skolotājs, internāta pārraugs, skolas bibliotekārs utt. Algas nebija lielas, bet kopā salasījās nebūt ne maz

MMX 5.decembris 2022 12:40
1 0 Atbildēt

Redz par to jau ir stāsts, ok, policisti gan jau arī pielasa papildus naudas pa papilddarbiem, bet kādu rezultātu tas atstāj uz pamatdarbu? Kāpēc uzturēt dienestu, kura darbinieki ierodas darbā starp vēl 3 darbiem?

Normāli būtu jābūt tā, ka algai jābūt pietiekami lielai lai piesaistītu kadrus, bet pie noteikuma ka blakus darbi vairs nav iespējami. Ar īpašām atļaujām varbūt var kādu savu zemnieku saimniecību uzturēt vai kaut kādu nelielu pašnodarbināto biznesu, bet nejau takā tagad, kad sutku atsēž policijā, tad brauc uz apsardzi vēl 12h un vēl kaut kur piestrādā.

Metode pacelt algas un nahrenizēt bez žēlestības visus piehaltūrēt gribētājus ievērojami uzlabotu pašas policijas darba kvalitāti, jo tie paši priekšnieki saprot, ka ar tīru algu var tikai izdzīvot, bet ja sāk piepelnīties, krīt darba kvalitāte, bet tā kā cilvēki jau nenāk dēļ zemajām algām, tad arī muhļītājus atlaist nevar, savādāk vispār nebūs kas strādā.

650 5.decembris 2022 20:50
0 0 Atbildēt

Vai tik te (un citur) nebūs atkal tas pats resoristiski retoristiskais jautājums/par to, kā reālo darbadarītāju atalgojums atšķiras no priekšniecības atalgojuma? Nesen pavīdēja runa, ka jaunā darbavietā atnākušais operatīvais darbinieks saņemot "mantojumā" neskaitāmus desmitus uzsākto lietu, dažkārt pat vairākus Simtus.Turklāt, viņam akūti trūkstot praktiskā darba iemaņu un pieredzes.Cik lielai motivācijai jābūt, lai vispār kāds šito uzņemtos?

Patiesībā 5.decembris 2022 9:40
0 0 Atbildēt

IeM darbinieku skaitu vajag samazināt uz pusi, nevis celt viņiem algas.

Opis 5.decembris 2022 15:05
2 0 Atbildēt

Kāda jēga no tiem policistiem, kas neko nedara!? Tur var mierīgi samazināt štatus un pārdalīt budžetu uz atlikušajiem, jo kāda starpība vai 10 cilvēki neko nedara, vai 5?

Vienīgie kam vajag pacelt algas ir glābēji/ugunsdzēsēji un NMPD brigādes. Tie patiešām strādā un vienmēr ierodas ļoti laicīgi katru reizi, kad viņi ir vajadzīgi.

Policisti jau tikai saraksta papīrus un iemet atvilktnē un pēc daudziem gadiem atsūta vēstuli, ka lieta izbeigta, vainīgais nav atrasts.

srt 5.decembris 2022 17:06
0 0 Atbildēt

Kurā valstī tad policisti izmeklē? Pat štatos, ja gribi atrisināt lietu, algo privātdetektīvu. Policisti tikai konstatē faktu un noformē papīrus, pārējais slīcēja rokās.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti