Vāc parakstus par administratīvā soda lieluma noteikšanu atkarībā no cilvēka ienākumiem 49

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 1.februāris 2023 14:26

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par progresīva naudas soda ieviešanu administratīvo pārkāpumu gadījumā.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Kārlis Beļēvičs. Viņš piedāvā ieviest progresīvo naudas sodu par administratīvajiem pārkāpumiem, balstoties uz sodāmās personas gūtajiem ienākumiem. Šāda tipa soda sistēma ir plaši pazīstama Somijā, Zviedrijā un Šveicē saistībā ar ceļu satiksmes pārkāpumiem, bet šoreiz akcents tiek likts uz administratīvo atbildību vispār.

Minētais nozīmētu, ka jo vairāk cilvēks pelna, jo lielāks sods, kas tiek aprēķināts proporcionāli no ienākumiem, skaidro idejas autors.

Viņš norāda, ka Latvijā ir smaga ienākumu nevienlīdzība, tāpēc valstij ir nepieciešams mainīt sodu veidu, balstoties uz indivīda ienākumiem. Ja cilvēks, kurš pelna minimālo algu, saņem 40 eiro sodu, tas nav tas pats, kad tādu pašu sodu saņem cilvēks, kurš pelna 3000 eiro un vairāk.

"Varētu teikt, ka tā sabiedrības daļa, kas ir turīga, var salīdzinoši vienkārši pārkāpt likumus, un bez sirdsapziņas pārmetumiem turpināt savas darbības," akcentē Beļēvičs.

Par iniciatīvu var parakstīties šeit:

 
49 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 1.februāris 2023 14:41
13 3 Atbildēt

Idejass autors droši var doties Dr.st kopā ar visu savu augsto sirds apziņu, jo vis vislabāk (vis visvieglāk) esot Aprēķināt, kad (ja) ir jāsoda BezDarbnieks.

Kuŗš aizkadrā veic aktīvu saimniecisko darbību un visu "algu" saņem ķešā.Jā.

Grūti iedomāties, kas notiktu, ja visilohi.elvē 1nureiz sakopotu spēkus un visikorī pieķertos pie kaut kā tiešām aktuāla.Tāpēc labāk ir sabiedrisko domu kacināt ar visādiem šādiem suuudiem.

MMX 1.februāris 2023 15:08
9 0 Atbildēt

Tieši par šo iedomājos - kas liek domāt, ka tas viss krutais autoparks ir kāda personiskais īpašums un ka ar to kruto auto braucošais biznesmenis vispār oficiāli saņem tik daudz lai no viņa varētu plēst nez kādus tūkstošus?

Ideja izklausās vienkārši balstīta dziļā skaudībā pat nemēģinot noskaidrot, kāda situācija ir ar to mūsu "pontojošo" biznesa vidi. Es pats pie šāda biznesmeņa pastrādāju - čalim principā piederēja tikai sen atpakaļ pirkts dzīvoklis, viss pārējais uz firmas, alga oficiāli minimālā, viss pārējais skaidrā naudā, no kā arī man maksāja algu.

Ja grib par kaut ko vākt parakstus, tad vispirms jau par to, lai piespiestu to visu publiku legalizēt aktīvus uz sava vārda, nevis slēpties aiz trejdeviņiem uzņēmumiem ar 0Eur apgrozījumu.

Opis 1.februāris 2023 15:33
8 2 Atbildēt

Mums jau pilns ar umņikiem, kas brauc ar X5 un tajā pašā laikā visiem rāda trūcīgā izziņas, un nekautrējas sēdēt uz pabalstiem un apelēt pie tā, ka nav naudas alimentu maksāšanai.

Iniciatīva varbūt pat būtu atbalstāma, ja visi godīgi deklarētu savus ienākumus, šobrīd sanāk, ka godīgie maksās vairāk, bet negodīgie liks mīksto, kā visu laiku!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti