Aptauja: Pirms auto iegādes tikai 28% pārbauda, vai tā bijusi iesaistīta ceļu satiksmes negadījumos 8

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Longo Group | 18.februāris 2023 8:43

Pirms automašīnas iegādes tikai 28% iedzīvotāju izmanto Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pieejamās datubāzes, lai pārbaudītu, vai izvēlētā automašīna ir bijusi iesaistīta ceļu satiksmes negadījumos, secināts lietoto automašīnu tirgotāja "Longo Group" un pētījumu kompānijas "Norstat" veiktajā aptaujā.

Aptaujā secināts, ka salīdzinoši neliels cilvēku skaits izmanto CSDD piedāvātās iespējas pārbaudīt automašīnas vēsturi pirms tās iegādes. Tikai 35% aptaujāto šajā datubāzē pārbauda tehniskās apskates laikā fiksēto nobraukumu. Vēl mazāk jeb 28% pircēju pirms spēkrata iegādes meklē informāciju par to, vai izvēlētā automašīna ir bijusi iesaistīta ceļu satiksmes negadījumos. Tikpat daudz aptaujāto izmanto iespēju pārliecināties, vai izvēlētā automašīna vispār ir reģistrēta Latvijā.

Tāpat aptaujā secināts, ka teju pusei jeb 44% Latvijas iedzīvotāju nav būtiski, vai automašīnu pārdod uzņēmums vai privātpersona. Aptaujas rezultāti atklāj, ka tikai katrs trešais no desmit respondentiem automašīnu labprātāk iegādājas no uzņēmuma nevis privātpersonas.

Aptauja veikta šī gada februārī, tajā piedalījās 1006 Latvijas iedzīvotāji.

AS "Longo Group" reģistrēta 2017.gadā, un tās pamatkapitāls ir 12,97 miljonu eiro apmērā. "Longo Group" patiesais labuma guvējs ir Aigars Kesenfelds, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Longo Group" apgrozījums 2021.gadā Baltijas valstīs bija kopumā 30,2 miljonu eiro apmērā, kas, salīdzinot ar 2020.gadu, ir pieaugums divas reizes. Tostarp "Longo Group" Latvijas uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā sasniedza 9,6 miljonus eiro.

"Longo Group" darbojas lietotu automašīnu tirdzniecības segmentā. Uzņēmuma filiāles, kurās noris automašīnu tirdzniecība, ir atvērtas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā. Savukārt Nīderlandē, Beļģijā un Vācijā uzņēmumam ir filiāles, kas specializējas automašīnu iepirkumā, lai tās realizētu Baltijā.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vrumm 18.februāris 2023 9:08
1 0 Atbildēt

Nu ja autiņš smuks, tad jāņem. Ja bembim melnā līnija, tad vispār sex

WALA 18.februāris 2023 12:36
1 1 Atbildēt

Tas ka sista nav iemesls nepirkt, bet pārbaudīt gan pārbaudu kā sista un kur un kā "salikta" atpakaļ.

vietējais 18.februāris 2023 13:11
1 0 Atbildēt

Sistu auto var redzēt vizuāli! Un tajās datubāzēs ir tikai CP reģistrētie CSN. Nav pat ar saskaņoto paziņojumu noformētie.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti