Vai tiešām ar M+S riepām vairs nedrīkstēsim braukt ziemā? (+VIDEO) 17

 
3 | 30.marts 2023 10:19

Pēdējā laikā Latvijā milzu ažiotāžu izraisījusi CSDD ideja azliegt ziemā braukt ar M+S riepām. Izklausās pēc absurda, jo M+S riepas ir ar mums gadu desmitiem, un līdz šim problēmu nav bijis.

Vispirms noskaidrosim, ko tad īsti nozīmē un sola M + S apzīmējums, kas ir saīsinājums no Mud + Snow, tātad dubļi un sniegs.

Inter Cars Latvija riepu pārdošanas nodaļas vadītājs Gundars Liekne Autoziņām stāsta, kas M+S apzīmējums norāda tikai uz to, ka šāda riepa ātrāk attīrīsies no dubļiem un sniega nekā riepa bez šāda apzīmējuma. Taču M+S apzīmējums nenorāda, ka šī riepa ir piemērota braukšanai reālos ziemas apstākļos. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
imzz 30.marts 2023 11:02
9 2 Atbildēt

Ažiotāžu uztaisīja ar stulbiem paziņojumiem: "Ziemā vairs nedrīkstēsim braukt ar riepām, kuras apzīmētas M+S" ! Un nez kāpēc nevienam neienāca prātā, ka uz ĪSTAJĀM ziemas riepām arī ir M+S.

M+S kopā ar "kalns ar sniegpārslu" ir gan uz īstajām ziemas riepām, gan uz daudzām vissezonas, tā, ka no likuma viedokļa šīs riepas nav nemaz atšķiramas.

Opis 30.marts 2023 12:41
4 1 Atbildēt

Man visas ziemenes ir bijušas ar M+S burtiem un sniegpārsliņu uz kalnu fona! 

Tā kā ar M+S var un varēs braukt, nevarēs ziemā braukt bez sniegpārsliņas!

Iaj 30.marts 2023 18:38
4 6 Atbildēt

Ikdienas autovadītājs ar 50 gadu stāžu uzskata ka tā ir pēdējā muļķība par M+S riepu nederīgumu Latvijas ziemas apstākļiem. Autovadītājam vienkārši ir vajadzīgas smadzenes un acis un ziemai un riepām tad nebūs  nekādas vainas. Izskatās ka tā ir vienkāši piespiedu naudas nokāšana.😊

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti