Vai tiešām ar M+S riepām vairs nedrīkstēsim braukt ziemā? (+VIDEO) 17

 
3 | 30.marts 2023 10:19

Pēdējā laikā Latvijā milzu ažiotāžu izraisījusi CSDD ideja azliegt ziemā braukt ar M+S riepām. Izklausās pēc absurda, jo M+S riepas ir ar mums gadu desmitiem, un līdz šim problēmu nav bijis.

Vispirms noskaidrosim, ko tad īsti nozīmē un sola M + S apzīmējums, kas ir saīsinājums no Mud + Snow, tātad dubļi un sniegs.

Inter Cars Latvija riepu pārdošanas nodaļas vadītājs Gundars Liekne Autoziņām stāsta, kas M+S apzīmējums norāda tikai uz to, ka šāda riepa ātrāk attīrīsies no dubļiem un sniega nekā riepa bez šāda apzīmējuma. Taču M+S apzīmējums nenorāda, ka šī riepa ir piemērota braukšanai reālos ziemas apstākļos. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
Ņeporjādok! 30.marts 2023 10:50
2 4 Atbildēt

Nu šausmas, nāksies pirkt ziemenes! Bez riepām tak ir jāpēr arī degviela!

wons 30.marts 2023 10:51
2 6 Atbildēt

Tiešām ? ! - Autoziņām stāsta, kas M+S apzīmējums norāda tikai uz to, ka šāda riepa ātrāk attīrīsies no dubļiem un sniega nekā riepa bez šāda apzīmējuma. Taču M+S apzīmējums nenorāda, ka šī riepa ir piemērota braukšanai reālos ziemas apstākļos.

imzz 30.marts 2023 11:02
9 2 Atbildēt

Ažiotāžu uztaisīja ar stulbiem paziņojumiem: "Ziemā vairs nedrīkstēsim braukt ar riepām, kuras apzīmētas M+S" ! Un nez kāpēc nevienam neienāca prātā, ka uz ĪSTAJĀM ziemas riepām arī ir M+S.

M+S kopā ar "kalns ar sniegpārslu" ir gan uz īstajām ziemas riepām, gan uz daudzām vissezonas, tā, ka no likuma viedokļa šīs riepas nav nemaz atšķiramas.

M+S 30.marts 2023 11:50
2 2 Atbildēt

Tas apzīmējums nozīmē Muļķim un (UN) Stulbenim (Palīdzība). Lai pie mazākajiem dublīšiem un sniedziņa neattaptos grāhhhvī.

Opis 30.marts 2023 12:41
4 1 Atbildēt

Man visas ziemenes ir bijušas ar M+S burtiem un sniegpārsliņu uz kalnu fona! 

Tā kā ar M+S var un varēs braukt, nevarēs ziemā braukt bez sniegpārsliņas!

Saimnieks 30.marts 2023 12:58
0 0 Atbildēt

Iesaku braukt bez M+S neuzliekot , tātad ar dangiem plikiem, jo tas variants netiek pieminēts ka aizliegs,👌

iciks 30.marts 2023 16:57
1 0 Atbildēt

Milzu ažiotāžu vispār jau izraisīja tieši nejēdzīgā Iauto pieeja nopublicējot video ar absolūti neatbilstošu virsrakstu.

Ja video CSDD pārstāvis izteicās, ka pēc šāda aizlieguma pieņemšanas noteikti būs vēl pagarš pārejas periods, lai ļauži var savas riepas nobraukt, tad rakstā bija - VAI JAU NĀKAMGAD PIRKSIM JAUNAS RIEPAS?

Aptuveni tādā garā.

650 30.marts 2023 17:10
1 1 Atbildēt

Interesanti būtu uzzināt tā saucamo "patiesību"- kurš (un kāPēc) inspirēja šo te absolūto fufeli ar šito te bezjēgas m/s info stumdīšanu un nemitīgu pārpublicēšanu.Tā problēma izsenis ir bijusi vai nu absolūtajiem lohiem, vai nu kādiem aizkadrā ieinterētiem darboņiem.Nekādi ne daudzmaz izglītotam ikdienas braucējam.

Iespējams, kāds ar kādu ir vienkārši sasstrīdējies vai mēģina attaisnot kaut kādas aizkadra manipulācijas.Jo taču nezcik gadu garumā ir figurējusi tā info, ka Ziemai  atļautajām riepām IR jābūt ar alpu pārsliņu.Nekādu ne pliku m+s.

Tas tur plati žestikukulējošais plātīgi/iejūtīgais ripu LielSpecālists varēja lohiem godīgi pateikt- es (Jums,Lohi) tirgoju nesertificētus miskasstē metamus ķīniešu suudus ar nosaukumu Suņ Full - ar maldinošu etiķeti un ar neprognozējamu uzvedību uz dažādām gan ziemas gan vasa ass virsmām. Tāpēc (Jūs,Lohi) nedusmojieties, jo appijāt/lohu (-us) ir katra businessmeņa visu1mais vissvarīgākais mērķis (uzdevums). Jā.

Iaj 30.marts 2023 18:38
4 6 Atbildēt

Ikdienas autovadītājs ar 50 gadu stāžu uzskata ka tā ir pēdējā muļķība par M+S riepu nederīgumu Latvijas ziemas apstākļiem. Autovadītājam vienkārši ir vajadzīgas smadzenes un acis un ziemai un riepām tad nebūs  nekādas vainas. Izskatās ka tā ir vienkāši piespiedu naudas nokāšana.😊

Sančo 30.marts 2023 21:53
2 0 Atbildēt

Mums te Latvija jau nav vairs tadas ziemas lai  aizliegtu m+s riepas kaut kads breds,tikai lai izspiestu naudu no iedzivotajiem

650 30.marts 2023 23:39
0 1 Atbildēt

Nosauciet marku un modeli tām te m+s riepām, kuras "konkrēti Jūs" (ziemā..) šitā te tik sirsnīgi massveidīgi tagad lietojiet.Cik jūsu/tādu īsti ir un kur Jūs ieguvāt informāciju, ka šos meeslus ziemā var oficiāli lietot.Kas jums to teica un kurš konkrēti šitā te ieteica.Kurā miskastē Jūs to nopirkāt un kā sauca šo te meeslu Pārdevēju.

Diezin vai te kāds ko taisās diži "aizliegt"- vienkārši (acīmredzot) aizkadrā ir saradušies idioti (lohi), kuri ziemas vai vismaz vissezonas sriepu vietā pa kluso lieto kaut kādus nesertificētus ķīniešu suudus.Aizbildinoties ar TO, ka uz tiem (tām..) ir realitātei neatbilstoši uzraksti un/vai patērētāju maldinošas uzlīmes.

Sen būtu laiks "izpētīt", ko īsti šie te plātīgi žestikulējošie suuudu tirgotāji tirgo un kam viņi ko "iesaka" un uz ko viņi (itin labi zinot situāciju!!) gluži vienkārši piever acis.Visa informācija (un tās passniegšanas veids) tikai un vienīgi priekš Lohiem.Jo bez viņiem nu nekādīgi neizdzīvosi.

Rexx 31.marts 2023 6:48
0 1 Atbildēt

Jautājiet dāmām un smalkajiem kundziņiem, kuriem ir vasaras kurpītes, pavasara/ rudens apaviņi, un ziemas zābaciņi.

darklight 31.marts 2023 11:17
1 0 Atbildēt

A tu visu gadu vienos gumijniekos?

Roro 31.marts 2023 10:15
1 1 Atbildēt

M+S domāts bez sniegpārslas. Ar tādām es ziemā sen kā nebrauc. No tā laika kad knapi nobremzēju pirms krustojuma.

Onsis 31.marts 2023 11:00
0 2 Atbildēt

cik dienas  gadā mums ir ziema?

HE 31.marts 2023 11:27
1 0 Atbildēt

Liepājā ziemas gandrīz nav, bet aizbrauc uz Alūksni, Madonu, tur aprīlī vēl ir sniegs.

Maksims Ter-Oganesovs 2.aprīlis 2023 23:00
0 0 Atbildēt

Sanāk, ka sausā vasaras periodā аrī nevar braukt ar m+s riepām, jo ​​tad nebūs ne dubļu, ne sniega😂

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti