Eksperiments: Kā Latvijā sertificēt LED pēcpārdošanas spuldzes? (+VIDEO) 9

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 24.maijs 2023 9:10

Šajā raidījumā atgriežamies pie iepriekš aizsākta stāsta par Osram LED retrofit spuldzēm, ko paredzēts uzstādīt halogēna H7 standarta spuldžu vietā. Automašīnu saraksts, kam LED spuldzes homoloģētas Vācijā, nemitīgi tiek paplašināts, taču Latvijā spuldzes līdz šim nebija “legālas”.

Tagad CSDD piedāvā spuldzes sertificēt konkrētai automašīnai, un tieši to kopā ar Osram tirgotāju KGKnutsson nolēmām veikt praktiski - vispirms aprīkojot VW Crafter ar LED spuldzēm Autoeksperts servisā un pēcāk veicām sertifikāciju CSDD. Kā tas notiek un cik tas maksā ? Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
BMW 25.maijs 2023 9:57
7 1 Atbildēt

Varbūt CSDD experti varētu paskaidrot, kāpēc ir jāsertificē katru mašīnu atsevišķi, kāpēc nevar pārbaudīt saderību ar konkrēto auto (šoreiz VW Crafter) un atzīmēt CSDD reģistros, ka visi Latvijā reģistrētie krafteri var braukt ar šīm Osram H7 LED spuldzēm? 

Man šitā atrunāšanās ar drošību un sertificētajiem spuldžu tipiem izskatās pēc klajas diršanas, jo tas pats Osram Nightbraker ir ar daudz īsāku kvēldiegu, kā parastā spuldze, bet par to CSDD nepiekasās, kaut gan īsākam kvēldiegam ir augstāka temperatūra, kas ar laiku izdedzina reflektoru.

Vienīgais kas CSDD būtu jāpārbauda ir staru kūlis, ja lampa kaut vai ar ķīnas lētajiem lediem nevienu nežilbina, staru kūlis ir normas robežās, tad lampa ir droša satiksmei. Tas ka uz lampas ir kaut kāds marķējums, tas jau nepadara lampu drošu. Laiks iet, tehnoloģijas mainās un pat Amišu karietes ASV ir aprīkotas ar pagrieziena rādītājiem un stopuguņiem, kaut gan vectētiņa būvētajai karietei uguņi konstrukcijā vispoār nebija paredzēti.

anonimikis 25.maijs 2023 8:03
2 1 Atbildēt

Latvijas pidargeju aprindās šīs nav populāras. Tie, lai viens otru atpazītu uz ceļa, liek ledbarus.

LOHS2ū 25.maijs 2023 17:04
2 0 Atbildēt

Jebkuru reflektoru ar laiku izdedzina (vai vismaz apkvēpina) jebkura spuldze,t.sk. oriģinālā.Nedomāju, ka tieši tiem osrama lapā uzskaitītajiem (relatīvi pajauniem!) tr-līdzekļu modeļiem būtu kāda tāda problēma ar oriģinālo gaismu,ka nāktos tās vietā likt tieši šo led.

Vienkārši kārtējais demagoģijas un atklātā textā nekaunības piemērs, ka tagad nu "zinātniski" tiks pierādīta parasta suudaluktura simtpunktu piemērotība šim te par kārtu spožākajam gaismas avotam.

Tajā pat laikā tikpat vai pat mazāk spožajiem xenon lukturiem ir savi "īpaši" lieošanas noteikumi (ne tikai ka "stāra" regulējums) ,kā arī to pašu cssd ta ir iespējams visai droši iziet arī ar jebkuru izdegušu reflektoru, no kura reālais  gaismas "daudzums" uz asfalta ir aptuveni līdzīgs kā no gabarītlukturiem.

Jocīgi ,ka tieši to šitie te žestikūlējoši/runātīgie cssd darboņi nekur publiski nav sludinājuši.Reklāmprojektā nofilmēties viņš laiku atrod,taču par reāli aktuālo nekur nav itin ne viena lieka vārda.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti