Eksperiments: Kā Latvijā sertificēt LED pēcpārdošanas spuldzes? (+VIDEO) 9

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 24.maijs 2023 9:10

Šajā raidījumā atgriežamies pie iepriekš aizsākta stāsta par Osram LED retrofit spuldzēm, ko paredzēts uzstādīt halogēna H7 standarta spuldžu vietā. Automašīnu saraksts, kam LED spuldzes homoloģētas Vācijā, nemitīgi tiek paplašināts, taču Latvijā spuldzes līdz šim nebija “legālas”.

Tagad CSDD piedāvā spuldzes sertificēt konkrētai automašīnai, un tieši to kopā ar Osram tirgotāju KGKnutsson nolēmām veikt praktiski - vispirms aprīkojot VW Crafter ar LED spuldzēm Autoeksperts servisā un pēcāk veicām sertifikāciju CSDD. Kā tas notiek un cik tas maksā ? Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
srt 24.maijs 2023 17:33
1 0 Atbildēt

Jebaķ, kas tas par terminu - pēcpārdošna! Taču padomājiet pie tulkošonas! Kādēļ ne aizpārdošanas, pakaļpārdošanas vai pakaļgala? Iemet google translate after un priecājies!

Vērotājs 25.maijs 2023 2:13
1 0 Atbildēt

Šī ņemšanās ar H7 spuldzēm jau kļust pārāk tendencioza, jau labu laiku viss tikai par un ap H7. Kas notiek ar led H1 ... utt?

Krotow 25.maijs 2023 11:37
1 0 Atbildēt

H7 pēdējās desmitgades auto ir ļoti izplatītas. Plus Eiropā, kur dienā jābrauc ar ieslēgtām tuvām gaismām, bedraino ceļu valstīs tuvo gaismu H7 biežāk jāmaina

anonimikis 25.maijs 2023 8:03
2 1 Atbildēt

Latvijas pidargeju aprindās šīs nav populāras. Tie, lai viens otru atpazītu uz ceļa, liek ledbarus.

BMW 25.maijs 2023 9:57
7 1 Atbildēt

Varbūt CSDD experti varētu paskaidrot, kāpēc ir jāsertificē katru mašīnu atsevišķi, kāpēc nevar pārbaudīt saderību ar konkrēto auto (šoreiz VW Crafter) un atzīmēt CSDD reģistros, ka visi Latvijā reģistrētie krafteri var braukt ar šīm Osram H7 LED spuldzēm? 

Man šitā atrunāšanās ar drošību un sertificētajiem spuldžu tipiem izskatās pēc klajas diršanas, jo tas pats Osram Nightbraker ir ar daudz īsāku kvēldiegu, kā parastā spuldze, bet par to CSDD nepiekasās, kaut gan īsākam kvēldiegam ir augstāka temperatūra, kas ar laiku izdedzina reflektoru.

Vienīgais kas CSDD būtu jāpārbauda ir staru kūlis, ja lampa kaut vai ar ķīnas lētajiem lediem nevienu nežilbina, staru kūlis ir normas robežās, tad lampa ir droša satiksmei. Tas ka uz lampas ir kaut kāds marķējums, tas jau nepadara lampu drošu. Laiks iet, tehnoloģijas mainās un pat Amišu karietes ASV ir aprīkotas ar pagrieziena rādītājiem un stopuguņiem, kaut gan vectētiņa būvētajai karietei uguņi konstrukcijā vispoār nebija paredzēti.

ES 25.maijs 2023 14:01
1 0 Atbildēt

Tāpēc, ka tad CSDD kasē neiekritīs $$$ par katru "sertifikāciju"

LOHS2ū 25.maijs 2023 17:04
2 0 Atbildēt

Jebkuru reflektoru ar laiku izdedzina (vai vismaz apkvēpina) jebkura spuldze,t.sk. oriģinālā.Nedomāju, ka tieši tiem osrama lapā uzskaitītajiem (relatīvi pajauniem!) tr-līdzekļu modeļiem būtu kāda tāda problēma ar oriģinālo gaismu,ka nāktos tās vietā likt tieši šo led.

Vienkārši kārtējais demagoģijas un atklātā textā nekaunības piemērs, ka tagad nu "zinātniski" tiks pierādīta parasta suudaluktura simtpunktu piemērotība šim te par kārtu spožākajam gaismas avotam.

Tajā pat laikā tikpat vai pat mazāk spožajiem xenon lukturiem ir savi "īpaši" lieošanas noteikumi (ne tikai ka "stāra" regulējums) ,kā arī to pašu cssd ta ir iespējams visai droši iziet arī ar jebkuru izdegušu reflektoru, no kura reālais  gaismas "daudzums" uz asfalta ir aptuveni līdzīgs kā no gabarītlukturiem.

Jocīgi ,ka tieši to šitie te žestikūlējoši/runātīgie cssd darboņi nekur publiski nav sludinājuši.Reklāmprojektā nofilmēties viņš laiku atrod,taču par reāli aktuālo nekur nav itin ne viena lieka vārda.

spainis 25.maijs 2023 20:21
2 0 Atbildēt

Nu tas ir piz.... Vācijā viss sertifēcēts, saraksts gatavs, bet nē, mūsējiem šitas saraksts neder, jo vācieši ne tā sertificē, mēs gudrāki! A nuka pie mums vēlreiz sertificēt to, kas jau vienreiz nosertificēts. Zaibis!

Kanibaals 26.maijs 2023 14:38
0 0 Atbildēt

Lai TA iegādājas tādus pat mērinstrumentus un testē uz vietas visus. Būs pārsteigums, ka pat oriģinālie jaunie auto to testu neizturēs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti