Pirmreizējā tehniskā apskate būs jāveic trīs gadu laikā pēc transporta reģistrācijas 21

 
Nozare.lv | 25.maijs 2023 18:06

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas tostarp attiecas uz mehānisko transportlīdzekļu un to piekabju tehnisko apskati.

Par grozījumiem parlamentam vēl būs jālemj galīgajā lasījumā.

Grozījumi paredz, ka jaunu, iepriekš Latvijā un ārvalstīs nereģistrētu vieglo automobiļu tehnisko apskati pirmo reizi būs jāveic pēc 36 mēnešiem jeb trīs gadiem. Otrā un trešā tehniskā apskate šiem transportlīdzekļiem būs jāveic vēl ik pēc diviem gadiem, bet turpmākās apskates veiks katru gadu.

Tāpat grozījumi paredz atļaut transportlīdzekļa tehnisko apskati veikt ne tikai Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD), bet arī šim nolūkam CSDD akreditētos auto servisos.

Iecerēts izslēgt no likuma noteikumu, kas noteic, ka akreditētā persona, kas veic automašīnas tehniskā stāvokļa kontroli valsts tehniskās apskates ietvaros, nedrīkst vienlaikus veikt komercdarbību, kas saistīta ar automobiļu tirdzniecību, apkopi, remontu vai atjaunošanu, kā arī tehnisko kontroli tās īpašumā esošajiem transportlīdzekļiem.

Attiecīgo priekšlikumu iesniedzējs Andris Kulbergs (AS) norāda, ka izmaiņas tehniskās apskates veikšanas kārtībā palīdzēs apkarot ēnu ekonomiku auto servisos, kā dēļ Latvijas valsts budžets ik gadu zaudējot vairāk nekā 154 miljonus eiro.

 
 
21 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
R(8) 25.maijs 2023 18:21
9 4 Atbildēt

Tulit visi vecie srotu ipasnieki te lamasies , ka tas esot negodigi

R(8) 25.maijs 2023 18:43
6 4 Atbildēt

Kas tev liedz iegadaties pilnigi jaunu auto , tad nobrauc ar vinu 6 gadus ,  dod tauta un perc nakoso jaunu auto un brauksi bedas nezinadams

srt 25.maijs 2023 18:51
6 10 Atbildēt

Tas attiecas arī uz juridisko personu auto? Tad jau ar formālu tehnisko varēs gāzt 300 - 400 tkm!? Un kā tas ietekmēs satiksmes drošību? Šitai pašai gasterbeitera Dacijai pēc 30-50 tkm piekare jau ir beigta. Pilnīgs idiotisms.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazāk par 25 000 eiro - Fiat atklāj elektriskā krosovera Grande Panda cenu

Fiat licis noprast, ka pilnīgi jaunā elektriskās piedziņas krosovera Grande Panda cena būs mazāka par 25 000 eiro, kas padara to par vienu no lētākajiem piedāvājumiem tirgū. Lasīt vairāk

 

Luka de Meo: elektriskā mobilitāte ir tikai “viens no risinājumiem” 14

Renault vadītājs dalījies domās par elektriskās mobilitātes nākotni. Lasīt vairāk

 

Salacgrīvas tilta būvnieki: Darbs ir izaicinošs (+ VIDEO) 2

Sācies aktīvs darbs pie gandrīz 15 miljonu vērtā Salacgrīvas tilta projekta īstenošanas. Lasīt vairāk

 

Ātrums, alkohols vai agresīva braukšana – kas ir pamatā satiksmes negadījumu skaita pieaugumam? 49

Jūlijs uz Latvijas ceļiem iezīmējies ar īpaši smagiem negadījumiem – piecas personas cietušas ceļu satiksmes negadījumā, ko izraisīja distances neievērošana, vēl cita sadursme notikusi, jo autovadītājs, izbraucot no mazāk svarīga ceļa, nedeva ceļu automašīnai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti