Ceļu satiksmes drošības uzlabošanai valdība atbalsta stingrākas prasības transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa kontrolei 50

 
Nozare.lv | 7.novembris 2023 20:34

Otrdien, 7. novembrī, Ministru kabineta (MK) sēdē valdība atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) rosinātās izmaiņas “Noteikumos par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļa”, lai, ieviešot stingrākas prasības transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa kontrolei, uzlabotu ceļu satiksmes drošību un veicinātu apkārtējās vides ekoloģiju.

Lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību un atklātu transportlīdzekļus, kas ceļu satiksmē piedalās ar būtiskiem vai bīstamiem trūkumiem un bojājumiem, noteikumos precizētas transportlīdzekļa tehniskajam stāvoklim un aprīkojumam piemērojamās prasības un vērtēšanas kritēriji. Tāpat izmaiņas noteikumos paredz prasību kopumu attiecībā uz tehniskās apskates stacijām un transportlīdzekļu apskatei nepieciešamo aprīkojumu. 

Īstenojot “Ceļu satiksmes drošības plāna 2021.-2027. gadam” mērķus – pakāpenisku ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo un smagi ievainoto skaita samazināšanu – , kā arī, ņemot vērā Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcā iepriekšējā gadā nolemto, noteikumos paredzētas prasības transportlīdzekļu ziemas riepu marķējumam. Tādējādi, sākot ar 2024. gada 1. oktobri, Ceļu satiksmes noteikumos noteiktajā ziemas periodā automobiļu, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas, riteņiem jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām, kas īpaši konstruētas izmantošanai sniega vai ledus apstākļos un kas marķētas ar apzīmējumu “kalns un sniegpārsliņa”.

Lai nodrošinātu mūsdienu tehnoloģijām un automašīnu attīstībai atbilstošu, objektīvu un precīzu transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa kontroli, noteikumos precizētas arī minimālās prasības tehniskās apskates staciju kontroles iekārtām un aprīkojumam. Tostarp paredzot iekārtas, kas mēra automašīnu tehnisko atbilstību apkārtējās vides ekoloģijas prasībām.

 
50 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
darklight 7.novembris 2023 21:47
38 2 Atbildēt

Es tak domāju, ka visi negadījumi notiek dēļ āāātruma! Izrādās - arī dēļ nepietiekamas TA kontroles. Nekas - izdalīs inspektoriem asākus skrūvgriežus, ar ko sliekšņus bakstīt, un drošība uzreiz uzlabosies.

650 8.novembris 2023 1:06
11 5 Atbildēt

Mašīnām ar izgrieztiem DpF un/vai ar jebkādām amputētām motora ekoloģijas ierīcēm bija sen jābūt no satiksmes izskaustām kā sugai! Sodiem drastiskiem, nevis ka pa suuda aizmirstu vigneti "prasa" 700, bet par būtiskām lietām vispār neko.Nevis šhitā te GADU DESMITIEM ieilgusī cssd lohu trulā nekaunīgā gvelzšana, uz kuru pat jebkurš pumpains pusaudzis liek ppi, spļauj virsū un vel paralēli pilns jūtups ar nekaunīgiem sižetiem/Par! 

Paskat reku pie TA angāra- kā tur tie Uzvarētāji mauc ārā.Katrs pustrešais tur spolē un agressīvi sīvi ber mizā! Kur milicija, kur kameras??

Kur statistika, cik pa beidzamajiem gadiem ir reāli sodīto par braukšanu ar tukšu trubu? Vai varbūt kāds īslaicīgi ((pieklājības pēc) ir taPis aizturēts par augstāko nekaunības pilotāžu- turpat pie TA durvīm filmējot jūtupa sižetu, kā tos Lohus tikko ir appi/sis ?

Te varbūt ir kas cits- ja pusi lohu izņems no aprites, tad hlamu skaits krasi saruks un no kurienes viņi pelnīs Peļņu! Tāpēc jau tagad ceļam ažiotāžu ap m+s riepām, zīmējam plakakātus un uzņemam debīlus teātra sižetus par "ceļazīmi/uz" un utt. Kurš diez to meeesla plakātu tādu izdomāja un cik viņš "saņēma",- nu tā taču ir atklātā textā ņirgāšanās/Par!

es 8.novembris 2023 9:19
10 4 Atbildēt

Tu nebiji tas kurš propogandēja veikt kreiso pagriezienu no labās nomales? Nostāties uz nomales, palaist garām aizmugurē braucošos un tad hujārīt pa kreisi? Vai kā tur tajā Stambulas konvencijā bija rakstīts?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ginetta Akula - jauns superauto no Apvienotās Karalistes (+ FOTO) 4

Lielbritānijā izstrādāts jauns superauto Ginetta Akula, kas būs pieejams ierobežotā skaitā un, jā, - par diezgan lielām naudiņām. Lasīt vairāk

 

Iedzīvotāji vēja turbīnu tuvumā saņems kompensāciju (+ VIDEO) 12

Valdības apstiprinātie noteikumi, kas nosaka vēja parku attīstītājiem maksāt vietējai pašvaldībai un apkārtnes iedzīvotājiem ikgadēju kompensāciju, sākotnēji attieksies tikai uz tiem vēja parkiem, kuri pašlaik vēl ir projekta stadijā un nav nodoti ekspluatācijā. Lasīt vairāk

 

Nākamnedēļ Frankfurtē notiks izstāde auto nozares profesionāļiem “Automechanika Frankfurt”

No 10. līdz 14. septembrim norisināsies “Automechanika Frankfurt”, kas ir pasaulē lielākā auto nozares tehnoloģijām un pēcpārdošanas tematikai veltītā izstāde profesionāļiem. Izstādes tēma šogad ir “Braukšanas transformācija”, ņemot vērā pārmaiņas, kas šobrīd skar autobūves nozari. Lasīt vairāk

 

Latvijas auto žurnālistu komanda startēs “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensībās 2

No 20. Līdz 21. septembrim Panevēžas autodromā notiks “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensības. Tajās piedalīsies arī auto žurnālistu komanda no Latvijas, sacenšoties gan kopējā ieskaitē, gan arī atsevišķā - Baltijas mediju pārstāvju ieskaitē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti