Automašīnām jābūt aprīkotām ar ziemas riepām 10

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 1.decembris 2023 10:46

No šodienas līdz 1.martam automašīnām un autobusiem, kuru pilna masa nav lielāka par 3500 kilogramiem, obligāti jābūt aprīkotiem ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos, paredz Ceļu satiksmes noteikumi.

Pārējā laikā ziemas riepu lietošana ir pēc autovadītāja ieskatiem un atbilstoši laika apstākļiem. Savukārt riepas ar radzēm drīkst izmantot tikai no 1.oktobra līdz 1.maijam.

LETA jau rakstīja, ka novembra sākumā valdība atbalstīja Satiksmes ministrijas rosinātās izmaiņas noteikumos par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļa, kas nosaka, ka no nākamā gada 1.oktobra Ceļu satiksmes noteikumos noteiktajā ziemas periodā automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3500 kilogramu, būs jābūt aprīkotiem ar riepām, kas īpaši konstruētas izmantošanai sniega vai ledus apstākļos un kas marķētas ar apzīmējumu "kalns un sniegpārsliņa".

Šajā ziemas sezonā vēl ir spēkā iepriekšējā prasība par transportlīdzekļu aprīkošanu ar riepām, kuras ir marķētas ar "M+S", "M&S", "M.S" vai "kalns un sniegpārsliņa" marķējumu.

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Original Nja 1.decembris 2023 11:12
15 1 Atbildēt

Sen jau vajadzēja noteikt, ka ziemas riepas ir obligātas no 1.novembra. Tās reizes, kad visu Novembri nav ne sniega, ne mīnusu, ir ļoti retas, savukārt bardaks pateicoties tiem, kas liek ziemas riepas tikai tad, kad to pieprasa likums, rodas katru gadu bez izņemuma.

es 1.decembris 2023 11:50
12 1 Atbildēt

Es ieteiktu lohiem aprīkot sevi ar ziemas smadzenēm!

ZZZZ 1.decembris 2023 11:30
2 1 Atbildēt

Vai sabiedriskajam transportam arī ir obligātas ziemas riepas?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 6

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 5

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 18

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti