Laukos jāpaļaujas uz zemniekiem, nevis pašvaldību traktoriem (+ VIDEO) 6

 
LTV Ziņu dienests | 1.decembris 2023 11:01

Meteorologu prognozes piepildījās, un šorīt daudzviet Latvijā bija pamatīgi sasnidzis. Lielās ceļu tīrīšanas mašīnas laukus bieži vien nesasniedz, tur sniegu šķūrē ar lāpstām aprīkoti zemnieku traktori.

Un, ja nav citu iespēju, tad savus pagalmus tīra arī ar pašrocīgi uzmeistarotām iekārtām. Piemēram, Rēzeknes novadā šī ir pirmā ziema, kad privātpersonām pagalmus ar pašvaldības tehniku netīra. Tādēļ iedzīvotājiem jāvienojas ar komersantiem, kas pārsvarā ir vietējie zemnieki.

 
Visi komentāri
 
ZZZZ 1.decembris 2023 11:28
0 0 Atbildēt

Piem tikko atgriezos no Berlīnes. Arī tur pilsētā brauc traktori. Interesanti gan kāpēc Fefgusson nevis Fendt?

Pļurkt 1.decembris 2023 11:30
2 0 Atbildēt

Mums te ģerevņā izdarīja vēl labāk. Vēl pagājušziem pagasts saslēdza līgumus ar zemniekiem par noteiktu ceļu posmu tīrīšanu, ar kaut kādu tur kritēriju ievērošanu.

Ja pagājušziem vēl bija aizķeršanās, tad vismaz šoziem ceļi ir jau iztīrīti pirms paliek gaišs! Ievērojami labāk kā šo darbu darīja ceļinieki.

Pagasta vecis ievēroja, ka ja zemniekam ir kaut kur steidzami jāaizbrauc, tad šis ņem un ar savu tehniku iztīra vajadzīgo ceļa posmu..... Tā nu tas viss arī tika legalizēts!

es 1.decembris 2023 11:45
0 0 Atbildēt

Vai ta nevar noslēgt līgumu ar apsaimniekotāju/pašvaldību par tīrīšanu? Protams, par maksu.

Pļurkt 1.decembris 2023 12:56
0 0 Atbildēt

Izlasi pienu postu augstā, kur tādi līgumi ar pašvaldībām vai ceļioiekiem bija!

650 1.decembris 2023 12:44
0 0 Atbildēt

Vai nevarētu noslēgt "līgumu" pats ar sevi? Pats tīri,pats/sev maksā eksplohtācijas nodokli (izej ta,nodrošini octa,būvē/uzturi (tīri/kaisi) pats savu ceļu, utt).

Padomā tik, cik būtu izdevīgi- katrs Lohs rīgā iebrauc pa savu celiņu.Nav vairs nekādi ne sasstrēgumi,ne apkārtējiem lieka stresa,neko nē.

ZZZZ 3.decembris 2023 11:04
0 0 Atbildēt

Zin kā īstenībā tie ceļinieki vienam lielākajam pagastam dikti negribēja atdot tos ceļus uz aptīrīsanu. Ņēmās ne pa jokam. Beigās padevās un jā, tagad vienmēr viss skaisti un laikā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti