Ar ES fondu atbalstu astoņās valstspilsētās iegādāti mūsdienīgi un videi draudzīgi autobusi 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 4.decembris 2023 14:42

Ar Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda atbalstu 44,9 milj. eiro apmērā īstenoti uzlabojumi pasažieru pārvadājumu jomā astoņās valstspilsētās.

Vecie autobusi nomainīti uz mūsdienīgiem, pasažieriem ērtiem un videi draudzīgiem, un īstenotās pārmaiņas dod pozitīvu pienesumu virzībai uz zaļo kursu. Tāpat mūsdienīgie autobusi uzlabo ikdienas pārvietošanās drošību, kā arī nodrošina piekļūstamību cilvēkiem ar kustību traucējumiem, vecākiem ar bērnu ratiņiem un citām iedzīvotāju grupām.

Arī Latvijā transporta nozare virzās klimatneitralitātes virzienā, kur viens no pasākumiem ir valstspilsētu sabiedriskā transporta modernizācija. Līdz šī gada beigām astoņās Latvijas valstspilsētās – Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Rēzeknē, Rīgā, Valmierā un Ventspilī – tiks iegādāti 145 mūsdienīgi un videi draudzīgi autobusi. Šobrīd valstspilsētās reisi jau tiek veikti ar 106 autobusiem, līdz šī gada beigām tiks iegādāti vēl 39 jauni autobusi. To iegāde tiek īstenota ar ES Kohēzijas fonda līdzfinansējumu.

Jauno transportlīdzekļu darbību nodrošina ar elektrību, saspiesto dabasgāzi, duālo dīzeļdzinēja un elektrodzinēja sistēmu (hibrīdi). Tie sniedz lielākas ērtības pasažieriem, ir videi draudzīgāki, kā arī nodrošina zemākas ekspluatācijas izmaksas autoparkiem un mūsdienīgākus darba apstākļus autobusu šoferiem.

Teju katrs otrais autobuss (71 no 145 autobusiem), kas tiek iegādāts Kohēzijas fonda līdzfinansētajos projektos, ir elektroautobuss, kas nodrošina tīrāku un videi draudzīgāku pārvadājumu veikšanu. Elektroautobusi iegādāti astoņās Latvijas valstspilsētās, kur tiek īstenoti ES fondu projekti.

ES fondu projektu īstenošanas rezultātā Valmierā un Jēkabpilī tiks pilnībā atjaunots autobusu parks, savukārt pārējās valstspilsētās Kohēzijas fonda finansējuma piesaiste jaunu, videi draudzīgu autobusu iegādei nodrošina iespēju daļēji atjaunot autobusu parku.

Plašāka informācija par ES fondiem un atbalsta jomām 2014.-2020. gada plānošanas periodā ir atrodama Satiksmes ministrijas mājas lapā.

 
Visi komentāri
 
Ačulis 5.decembris 2023 9:53
0 0 Atbildēt

"SIA “Jēkabpils autobusu parks” ir pārtraucis līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par dalību Eiropas Savienības atbalstītajā projektā par videi draudzīgu autobusu iegādi."

Citāts no jekabpilslaiks.lv

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti