Torņkalnā izved sniegu, ceļa malās kupenas un apsniguši auto. Vai tiešām 350 EUR sods? (+ VIDEO) 17

 
iAuto | 5.decembris 2023 10:52

Rīgā izved sniegu vispirms cenšoties atbrīvot tramvaja sliedes un veloceliņus.

Kas ir ar tiem 350 EUR un sniega tīrīšanu?

Ir tādi "Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumi", kuru 11.punktā ir minēts:

11. Transportlīdzekļu īpašnieki vai turētāji, novietojot transportlīdzekļus stāvēšanai uz ielām vai pagalmos ilgāk par trim diennaktīm, nodrošina teritorijas attīrīšanu no sniega ap transportlīdzekli tādā mērā, lai netiktu traucēta gājēju un transporta satiksme, kā arī ielu un piebraucamo ceļu kopšana ar mehāniskajiem līdzekļiem."

un soda mēru nosaka 

VI. Saistošo noteikumu izpildes kontrole un administratīvā atbildība par saistošo noteikumu neievērošanu (Nodaļa Rīgas domes 18.12.2019. saistošo noteikumu Nr. 95 redakcijā)

26. Par saistošo noteikumu 4.–9. punktā un 11.–13. punktā noteikto prasību neievērošanu fiziskām personām piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 70 naudas soda vienībām, juridiskām personām piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 280 naudas soda vienībām. (Rīgas domes 18.12.2019. saistošo noteikumu Nr. 95 redakcijā) 

Tātad brīdinājums vai naudas sods līdz 70 naudas soda vienībām.

2020. gada 1. jūlijā stājās spēkā Administratīvās atbildības likums (AAL). Kopš minētā datuma administratīvā pārkāpuma procesa norisi un sodu izpildi regulē AAL, bet administratīvie pārkāpumi un par tiem piemērojamie sodi ir iekļauti nozaru tiesību aktos un pašvaldību saistošajos noteikumos.

Te ir noteikts:

16. pants. Naudas sods

(1) Naudas sods ir noteikta naudas summa, kas administratīvi sodītajai personai jāmaksā par izdarītu administratīvo pārkāpumu. Naudas soda apmēru likumā vai pašvaldību saistošajos noteikumos izsaka naudas soda vienībās. Nolēmumā par sodu norāda piemērotās naudas soda vienības un naudas soda summu euro.

(2) Viena naudas soda vienība ir pieci euro.

(3) Minimālais naudas sods fiziskajām un juridiskajām personām ir divas naudas soda vienības.

......

(7) Pašvaldības izdotajos saistošajos noteikumos minimālajam naudas soda apmēram jāatbilst šā panta trešās daļas nosacījumiem, bet maksimālais naudas sods fiziskajām personām ir 100 naudas soda vienību, juridiskajām personām — 300 naudas soda vienību.

Secinājumi

Tātad atbildība apsniguša auto gadījimā Rīgā ir paredzēta, bet tas var būt arī brīdinājums vai naudas sods no 10 līdz 350 EUR. 

Tas ko mēs vēl neesam pārbaudijuši, kā tieši Rīgas pašvaldības policijas darbinieki nosaka, ka auto nav tīrīts vairāk kā 3 diennaktis, proti, kā tas tiek fiksēts un kur ir jānovieto pats protokols, jo kupenā uz auto to iespraust arī nav variants.

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
es 6.decembris 2023 15:03
38 0 Atbildēt

Tas bija tāds retorisks jautājiens. Tikpat stulbs kā tavs piedāvājums ar šķūri izstumt visu sniegu uz ielas galu.

Kanibaals 5.decembris 2023 17:13
21 0 Atbildēt

Pilsēta cilvēkiem...bet tikai tiem kas uz riteņa. Gājēji lai mauc uz pakaļas pa nenotīrītām ietvēm.

650 5.decembris 2023 18:23
20 0 Atbildēt

Kāpēc ir atļauts eksplohatēt velosipēdus bez ziemas riepām? Kur loģiskā lohloģika? Kāpēc uz veloceliņa atkakausēšanas reaģents reaģē, bet uz autoceliņa tas nereaģē?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 5

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

"Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi 8

Rīgā trešdien tradicionālajā un nesaskaņotajā "Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 

6 Ginesa rekordi: Kārlis Bardelis ar laivu un velo apbraucis apkārt pasaulei (+ VIDEO) 3

Kad viņš sāka savu braucienu apkārt pasaulei, viņam bija 31 gads. To beidzot – 39. Kārlis Bardelis airu laivā un ar velosipēdu apceļojis zemeslodi un nu atgriezies Latvijā. Ceļojuma laikā sasniegti seši Ginesa rekordi un vākti līdzekļi labdarībai. Lasīt vairāk

 

No 1. maija atsevišķos valsts ceļu posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 10

No 1. maija atsevišķos valsts galveno autoceļu posmos tiks ieviests palielināts atļautais braukšanas ātrums. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti