Par Latvijas Gada auto 2024 kļuvis Nissan X-Trail 12

 

Foto: iAutolv

Nozare.lv | 8.decembris 2023 8:11

Konkursā "Latvijas Gada auto 2024" galveno titulu ieguvusi jaunā "Nissan X-Trail", aģentūru LETA informēja pasākuma organizators Māris Ozoliņš.

Uzvarētājs noskaidrots, žūrijai balsojot par septiņiem finālistiem. Kopumā konkursam šogad bija pieteikts 21 automobiļu modelis, kas pretendēja arī uz tituliem konkursa atsevišķajās nominācijās.

Otrajā vietā nominācijā "Latvijas Gada auto 2024" ierindojusies "Renault Austral", bet trešo vietu žūrijas balsojumā ieguvusi "Hyundai Ioniq 6", ceturto vietu ieguvusi "Peugeot 408", piekto - "Citroën C4 X", sesto - "KGM Torres", bet septīto - "Baic Beijing X55".

Tāpat "Nissan X-Trail" uzvarējusi nominācijās "Latvijas Gada auto 2024 Inovācijas balva" un "4x4 Apvidus auto 2024".

Savukārt nominācijā "Latvijas Gada 2024 modernizācija" uzvarējusi "Renault Clio", nominācijā "Latvijas Gada auto 2024 Dizaina balva" uzvarējusi "Peugeot 508", nominācijā "Latvijas Ģimenes auto 2024" uzvarējusi "Dacia Jogger Extreme".

Vienlaikus nominācijā "Latvijas Sportiskākais auto 2024" un nominācijā "Latvijas Premium auto 2024" uzvarējusi "Porsche Cayenne".

Nominācijā "Pilsētas Apvidus auto 2024" uzvarējusi "Peugeot 2008", bet nominācijā "Latvijas Elektroauto 2024" uzvarējusi "Hyundai Ioniq 6".

Atšķirībā no citām nominācijām, par kurām balso tikai konkursa žūrija, "Tautas simpātijas" nominācijā viedokli varēja izteikt ikviens interesents, balsojot klātienē tirdzniecības centrā "Mols" vai interneta vietnē "gadaauto.lv". Pavisam tika saņemtas 1280 balsis, vislielākās simpātijas piešķirot "Dacia Duster Extreme".

Jau ziņots, ka šogad konkursā bija pieteikts 21 automobiļu modelis. Tostarp starp konkursa dalībniekiem pieci bija elektriskie automobiļi.

Konkursa "Latvijas Gada auto 2024" dalībnieki bija "Škoda Enyaq Coupe iV", "Citroën C4 X", "Nissan X-Trail", "Porsche Cayenne", "Peugeot 408", "Peugeot 508", "Peugeot 2008", "KGM Musso", "KGM Torres", "Renault Austral", "Renault Clio", "Dacia Duster Extreme", "Dacia Jogger Extreme", "Hyundai Ioniq 6", "Hyundai Kona Electric", "Hyundai Kona Hybrid", "Audi SQ8 Sportback e-tron", "Volkswagen ID.3", "Volkswagen Touareg", "Baic Beijing X55" un "JAC T8 PRO".

Par "Latvijas Gada auto 2023" kļuva "Škoda Fabia".
 

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ābols 8.decembris 2023 10:38
8 5 Atbildēt

Interesanti, ka kopš es atceros šo novērtēšanu, neesmu redzējis nedz audi, nedz bmw, nedz volvo, pat TOP 5 augšgalā pēc kaut cik profesionālā novērtejuma, šīs markas diži tālāk par pirmo kārtu netiek....

 Bet LV gala lietotaju prātiņos šo marku modeļi esot vienīgās ''kvalitatīvās'' mašīnas un viss cits esot sūū, kas lūzīs un rūsēs. 🙈😂

P.S. Jau otro gadu braucu ar 19g x-trail, ir ĻOTI laba! Visas ekstras ko varētu gribēt, pilnpiedziņa ar kuru ziemā nav jāraud beztabū, ka nav notīrīts un nevarot pabraukt... nissans brauc un bēdu nezini! Ēd priekš džipveidīgā maz un ir ļoti ietilpīgs.

 (2L dci-177hp, reāli šoseja 5L, kombi 6L/100km, ziemā protams tagad +1L)

 Ar pilnu 60L bāku, ekskursijas režīmā ir izbraukts Rīga-Tartu-Rakvere-Tallina-Hapsala-Rīga ( divās dienās nobraukti 930km) un lampiņa vēl nebija iedegusies!

Nesaprotu, kāpec gan kāds gribētu parsēsties uz EV! Dirnējot stundām ilgi pie vada, lādejot entās reizes pa ceļam! Vienkarsi nav japērk nepraktiskas lielitrāžas mašīnas!

 Iesaku Latvijā beidzot sākt domāt racionāli un pārsēsties no tiem vācu sarežgītajam inženierijas būvējumiem uz ko labu, vienkāršāku un uzticamu! 👍

:-) 8.decembris 2023 9:38
4 4 Atbildēt

Par laimi, vai diemžēl, Māris šo pasākumu ir nolaidis. Respektīvi šogad piedalījas, jeb vēli ņemt dalību, izteica tikai daži konkursa cienīgi automobīļi. Nisana uzvara ir likumsakarīga, jo citu variantu šim titulam nebija. Premums. ķīnietis un francūži nekādi nav spējīgi ieņemt šo godu. Kas attiecas uz Dasteru, eksterjērs, jeb kruzuļi vizuļi peivilināja balsotājis, kat gan tikai un vienīgi tie bija daži simti no tā jau vērā neņemama balsotāj ukopskaita. Faktiski šis pasākums Latvijā sevi ir ir izsmēlis, kamdēļ, lai Maris padomā!

nomiks 8.decembris 2023 8:31
3 0 Atbildēt

Paldies, Māri, par iespēju būt klātesošam šajā pasājumā!

Manuprāt, šis gads ir interesants ar to, ka lielākais pārsteigums ir nevis Gada Auto laureāts, bet tieši Tautas simpātija.

No paša sākuma vismaz man (runājot ar citiem, arī domas bija līdzīgas) bija diezgan skaidrs, ka Gada Auto 2024 titulu iegūs Nissan X-Trail vai Renault Austral, kas abi ir tiešām lieliski auto, bet katrm no šiem pircējs ir atšķirīgs, ņemot vērā cenas starpību.

Bet Tautas simpātija Dacia Duster Extreme nudien bija pārsteigums visiem. Piesakot nominantus, vēl Pauls Timrots mazliet iesmēja, arī lasot nomināciju - tāpat. Ja iepriekš ierasts, ka uzvar t.s. dream car, tad šogad uzvarēja praktiskums. Statistiķiem būtu, ko pētīt, ar ko saistīts šāds balsojums. Bet fakts ir fakts un tituls ir tituls. Timrots lieliski pajokoja, ka no kalendāra ar metenēm nākamgad atgriežamies pie noplēšamā kalendāra.

Vēl interesanti, ka šogad tieši Renault/Nissan/Dacia korporācija savāca lielāko daļu balvas. Viss plūst, viss mainās!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti