Timrots: odometru tīšana ir tas pats, kas promiļu mērīšana no alkohola (+ VIDEO) 19

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

RE TV | 9.februāris 2024 11:15

Lai aizsargātu pircēja tiesības, Latvijas Transportlīdzekļu tirgotāju asociācija rosina atteikt Latvijā reģistrēt transportlīdzekļus, kuriem veiktas manipulācijas ar odometru radījumiem. Ir valstis, kur par šādām lietām ir kriminālatbildība. Šobrīd, pērkot automobili otrreizējā tirgū, pircējam nākas paļauties uz pārdevēja godaprātu un paša zināšanām.

 
Visi komentāri
 
Meistars 9.februāris 2024 12:21
2 3 Atbildēt

Svarīgi ir kādā tehniskā stāvoklī  ir mašīna. Pērkot mašīnu būtībā jārēķinās ka odometrs ir attīts un km nobrauktie nav īsti precīzi.

khe 9.februāris 2024 14:27
2 1 Atbildēt

tad tu uzskati, ka visām mašīnām ir attīts nobraukums un tā vajadzētu būt?

Tad es nopērku jaunu auto, braucu daudzus gadus, pēc tam man ir jaāttin nobraukums, lai es varētu pārdot to par labāku cenu, jo citiem arī ir notīts?

Nepiekritīšu nekādā gadījumā. 

Un arī Timrotam nepiekritīšu, jo nobraukums ir redzamākā pazīme, pēc kuras vērtēt auto stāvokli. Jā, var būt gan slikti auto ar mazu nobraukumu un labi auto ar lielu, bet tendence tomēr ir, ka auto ar mazāku nobraukumu ir labākā stāvoklī.

Par kontroli Timrotam arī nepiekritīšu - plāns ir, ka to darīs CSDD. Pie reģistrācijas/numuru salīdzināšanas tās papildu pāris minūtes iesist datu bāzē, neko nemainīs, arī apskatē jau šobrīd fiksē nobraukumu untur tad var uzlikt, lai automātiski inspektoram izmet, ka ir mazāks kā iepriekš...

Meistars 9.februāris 2024 15:09
0 0 Atbildēt

Vai tad es teicu, ka visām? 

Ja auto pircējs nav baigais auto eksperts, tad pērkot ir liela iespēja uzrauties uz attītu odometru.

Audi RS 9.februāris 2024 13:00
2 2 Atbildēt

Noklausoties Timrota prātuļošanu ir secinājums. Šim puisim tīk kārtīgi izstrādātas petenes.Nu tādas kuras nāk pa taisno no kazarmām.Viš Mieina sevi ar domu ,ka visiem jau nestāvēja.Varbūt kāds paprovēja izpūtējā utt.Viss kartībā timij

0pis 9.februāris 2024 13:23
1 3 Atbildēt

Timrots ir prātīgs vecis. Ar acenēm un sirmiem matiem - daudz lasījis, daudz redzējis. Es viņam uzticos!

wons 9.februāris 2024 13:50
2 0 Atbildēt

Tīt odometru ir krāpšāna. Krāpšana ir krimināls. Jāliek cietumā, vai kūdras raktuvēs. Divi gadi.

0pis 9.februāris 2024 14:07
1 3 Atbildēt

Mana auto odometrs ir mans privātīpašums.

darklight 9.februāris 2024 14:47
5 0 Atbildēt

Līdz brīdim, kad nemēģini savu privātīpašumu iesmērēt citam loham.

ZZZZ 9.februāris 2024 15:31
0 0 Atbildēt

Cits kāts lai iet pērk jaunu, kam viņam vecas galošas. Tur lobijs vienkārši no kalna. Cool kā tad tur ar to tdi paliek?

0pis 9.februāris 2024 22:10
1 2 Atbildēt

Gribi auto - ej uz "gandrīz jauno auto salonu"  un tur tev pārdos bombongu ar slima mājlopa dzīves pieredzi. Bet uz manu auto pat neskaties, pašam vajag.

darklight 9.februāris 2024 14:45
3 1 Atbildēt

Man patīk Timrots, bet šoreiz viņš galīgi nav tēmā un runā auzas.

650 9.februāris 2024 15:40
4 0 Atbildēt

Viņš runā itin pareizi un pēc iespējas diplomātiskāk, jo pa lielam tā taču nav VIŅA atbildība! Bet šitas te (kārtējais!) associciacācicijas darbonis vienkārši Drirš. Jo, tā ir gan viņa konkrētā joma, gan arī viņš simtpunkt zin gan lietu patieso stavokli, gan arī nojauš patieso šī jautājuma (kārtējās) "uzpeldēšanas" iemeslu.

Ko tur cerēt, ka tukšu trubu nokonstatēt nespējīgais cssd ta tev tagad "detalizēti pārbaudīs" tūkstošiem mašīnu un vēl fonā uzturēs nezcik tiesas procesus, lai tiešām tur kādam kko "pierādītu". 

Un kur tu vispār sadabūsi ticamu vēsturi DE reģistrētai mašīnai, ja tā kādus vairākus gadus ir braukusi ārpus oficiālā dīlera servisa un nav ne zagta, ne sista.

Tāpat (ļoti iespējams...) arī tieši jaunajām līzingotajām mašīnām dažkārt tiek grozīti šie dati (kas pēc būtības ir vēl lielāka krāpšana, nekā ārzemēs lietotam auto), taču ne tev kāda reāli pieķertā, ne arī īsti cietušā.Izejas nav, pārāk daudz iesaistīto un ieinteresēto.

Mārupietis 10.februāris 2024 19:43
2 1 Atbildēt

Es visiem saviem līzinga auto pirms TA esmu “tinis” nost nobraukumu, jo parasti pērkot jaunu auto, veco izpērku un pārdodu tālāk. Cenas atšķirība ir manāma un vieglāk pārdot. Plus man sanāk krietni pārbraukt līgumā norādīto km daudzumu.

Cik pēdējās reizes esmu tirgoji auto tad visi ap 100k km uz odometra, bet reāli 160k-190k km. Es domāju nākošais īpašnieks līdz dpf, sprauslu un turbīnas maiņai netiks, tas būs uz trešo īpašnieku, līdz ar to nejūtos vainīgs.

Tagaf gan nākošie uz tirdziņu būs viens bedzīns un viens hibrīds.

Ar teslām laikam būs grūtāk ar to nobraukuma tīšanu, bet varbūt arī tiks kaut kas izdomāts, kā apiet sistēmu.

Plus mans uzskats ir tāds, ja nevari atļauties jaunu auto, tad pats vien vainīgs, ka tevi drāž visur un visi - tā teikt nākošreiz esi gudrāks.

gudriniekiem 9.februāris 2024 17:36
1 0 Atbildēt

Stop-km ieriice vienkaarshi apstaadina km uzskaiti, un nekaada tiishana vispaar nenotiek! Ko Juus te "cepaas" par siikumiem, ja pat DE dilersalonaa nopeerk auto ar visu stop-km uzparikti, ko slinkuma vai aizmaareshiibas deelj nebija nonjeemushi! Un kur tad sekojoshaa atbildiiba par sastraadaato? Nopirka mazlietotu auto, aizdzina uz citu valsti, kaa tagad pieraadiisi, ka DE dearbonji to izdariijushi?

kurats 10.februāris 2024 9:51
0 0 Atbildēt

Timrots izskatās kā Einšteins...

krampītis 10.februāris 2024 11:40
4 1 Atbildēt

izeja ir - vērtēt auto nevis pēc odometra, bet vispusīgi pārbaudīt rūsu , bremzes, dzinēja skaņu, eļļas krāsu stienītī utt

Tusis 10.februāris 2024 14:31
0 0 Atbildēt

Kur problēma? Ievedot a/m jāpievieno izziņa/izdruka no konkrētās valsts TA iestādes par nobraukumu pēdējā TA.

650 10.februāris 2024 14:56
1 0 Atbildēt

Kā tu domā, nu Kā pēc.

Kāpēc (33 gādu laikā, aš kopš paša 1991tā gāda..) ne1ns mums šhite te nava iedomājies šādu izziņu(/izdurku..) pieprasīt (starpvalstu Līmenī) oficiāli pievienot VĀCIJĀ iegādājamajām mašinām.

Zin kā ,mums (Lohiem/Eu-ropā..) ira jāpāriet uz bezpapīru dokument apriti, tapc neko nedrīkst drukāt.Kāpēc neko nevar apsskatīt elektroniski- nututak zinkā, tapc ka tas ira VācuValsts nacionanOnālais Noslēpums!

Original Nja 12.februāris 2024 9:14
0 0 Atbildēt

Visa šī informācija pašam CSDD parādās pie auto reģistrācijas, un velāk uz Tevi reģistrētajam auto ir apskatāma E-CSDD. Tiesa, pirms auto iegādes vienīgais variants lai šo uzzinātu ir kāds no vēstures izziņas kantoriem. Tas gan lielākoties nestrādā uz pavecākiem auto.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

3,5 miljoni eiro un 1200 Zs - Ferrari atklāj informāciju par jauno F 80 (+ FOTO)

Itālijas superauto ražotājs Ferrari pastāstījis par jaunāko modeli F 80, kas apveltīts ar 1200 Zs jaudu un tiks izlaists 799 vienībās. Lasīt vairāk

 

Cik ilgi krieviem jākrāj, lai nopirktu jaunāko Lada 20

AvtoVAZ tikko laidis klajā savu jaunāko modeli, biznesa kases sedanu Aura, bet analītiķi ir izskaitļojuši, cik mēnešus krieviem jāstrādā, lai varētu to iegādāties. Lasīt vairāk

 

Agresīva braukšana ir mēģinājums kompensēt savus kompleksus satiksmē 49

Saskaņā ar definīciju, agresīva braukšana ir vairāku ceļu satiksmes noteikumu vienlaicīga pārkāpšana – tā ir atļautā ātruma pārsniegšana, apdzīšana neatļautā vietā u.c. Kopumā var teikt, ka tā ir citu satiksmes dalībnieku interešu neievērošana un pilnīga vienaldzība par to, kas notiek apkārtējā satiksmē. Lasīt vairāk

 

Iztērē 183 000 eiro par militarizētās tēlniecības kompozīciju - Aizsardzības ministrijā uzsākta dienesta pārbaude (+ VIDEO) 14

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds 11. oktobrī ir ierosinājis dienesta pārbaudi par "militarizētās tēlniecības kompozīcijas" ar kāpurķēžu bruņutransportieri "CVR(T)" būvniecību pie militārās bāzes “Ādaži”. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti