Iedzīvotājus un uzņēmējus mudina sākt izmantot Rīgā nesen nomainītos ielu nosaukumus 19

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 2.marts 2024 9:17

edzīvotāji un uzņēmēji komunikācijā un dokumentos var sākt izmantot Rīgā nesen nomainītos ielu nosaukumus, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Rīgas dome 21.februārī nolēma pārdēvēt Maskavas vēl vairākas ielas galvaspilsētā. Jaunie Rīgas ielu nosaukumi - Latgales, Lastādijas, Jāņa Klīdzēja, Kārļa Mīlenbaha, Vilhelma Purvīša, Viļa Plūdoņa, Emīlijas Benjamiņas, Valērijas Seiles un Augusta Spariņa iela - esot spēkā un tos var lietot, uzsver pašvaldība.

Izmaiņas valsts publiskajiem reģistriem esot iesniegtas, bet izmaiņas pilsētvidē tiks veiktas pakāpeniski. Rīgas pašvaldība iesniegusi informāciju Valsts adrešu reģistram, juridiski reģistrējot pilsētas jaunos ielu nosaukumus un to atrašanās vietu. Karte ar jauno ielu atrašanās vietu pieejama pašvaldības mājas lapā.

Visās valsts un pašvaldības datubāzēs, kuru galvenais informācijas avots ir Valsts adrešu reģistrs, informācija tiks nomainīta automātiski, tas attiecas gan uz iedzīvotāju deklarētajām adresēm, gan uzņēmumu un iestāžu juridiskajām adresēm. 

Izmaiņas ir reģistrētas Valsts zemes dienesta kadastrā. Iedzīvotājiem dokumenti nav jāmaina, jo to sagatavošanas brīdī spēkā esošā adrese bija juridiski pareiza. Īpašos gadījumos, piemēram, atļaujās, licencēs, līgumos un citos dokumentos, kur normatīvie akti un nosacījumi to pieprasa, izmaiņas jāveic pašiem iedzīvotājiem, norādot jauno ielas nosaukumu.

Rīgas domes lēmums nosūtīts SIA "Jāņa sēta", kas veiks izmaiņas "www.balticmap.eu" un citos savos produktos, bet Google un citos atvērto datu risinājumos izmaiņas tiks veiktas tikai tad, kad ārējie lietotāji, jeb iedzīvotāji paziņos pakalpojuma sniedzējam par izmaiņām. 

Rīgas domes lēmums nosaka, ka adrešu numurzīmju un nosaukumu zīmju maiņa jāveic trīs mēnešu laikā no lēmuma pieņemšanas brīža, jo nepieciešams laiks adrešu apzināšanai, iepirkuma veikšanai, zīmju izgatavošanai un nomaiņai. Zīmju izgatavošanu veiks Rīgas domes Centrālās administrācijas Teritorijas labiekārtošanas pārvalde. Tās namu apsaimniekotājiem un īpašniekiem būs jāuzstāda pašiem. Par zīmju saņemšanas kārtību pašvaldība informēs.

Savukārt SIA “Rīgas satiksme” šobrīd apzina pieturvietas, kurām būs jāmaina nosaukumi. Kad pieturvietu nosaukumu maiņu apstiprinās Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja, uzņēmums veiks nepieciešamās izmaiņas sabiedriskā transporta ekrānos un balss paziņojumos, kā arī izgatavos un uzstādīs jaunas pieturvietu nosaukumu zīmes. Prognozēts, ka tas tiks veikts mēneša laikā.

Tiek prognozēts, ka ielu nosaukumu maiņa pašvaldībai varētu izmaksāt ap 80 000 eiro. Šī summa paredz izdevumus par ielu nosaukumu un adrešu zīmju izgatavošanu, taču precīza summa būs pieejama tikai pēc iepirkuma veikšanas.
Publicēta: 02.03.2024 06:52

 
Visi komentāri
 
Divana komentāri 2.marts 2024 10:27
4 4 Atbildēt

Kāds ir aizdomājies arī cik uzņēmējam tas izmaksā? Juridiskās adreses maiņa visos reģistros, auto pārlīmēšana adreses nomaiņai? Reklāmu maiņa utt?

gunbox 3.marts 2024 16:01
4 0 Atbildēt

Uz uzņēmuma peļņas fona aptuveni kā tev būtu no sirds atraut grūti pelnītus 10 centus.

Hmm 2.marts 2024 10:36
5 2 Atbildēt

bet kā ar Google?, kad tā sāks rādīt jaunos nosaukumus?

650 2.marts 2024 15:31
1 0 Atbildēt

-gūūgle jau kādu laiku vispār vairs nevēlas regulārajiem europas lohiem rādīt savu karti, poga "maps" viņiem vairs nepienākas

Bradypus 2.marts 2024 21:40
2 0 Atbildēt

Interesants jautājums. Ar Waze šodien braucu uz Tīnūžu ielu (pa jaunam, agrāk A.Saharova). Aizveda pareizi. Bet Waze pieder Googlei... Gogle tikmēr Tīnūžu ielu rāda kaut kur iekšpagalmos un A.Saharova vecajā vietā. 

darklight 3.marts 2024 0:12
0 0 Atbildēt

Tīnūžu iela tajos iekšpagalmos vienmēr ir bijusi.

darklight 3.marts 2024 0:16
0 0 Atbildēt

Starp citu, man pirmā dzirdēšana, ka Saharova iela likvidēta. Par to taču vispār nekādu runu nebija!

Bradypus 3.marts 2024 9:30
0 0 Atbildēt

Hm, jā. Esmu  pārpratis situāciju nosaukumu maiņas laikmetā - ielas joprojām vecajā vietā, ceļa stāstītājs dīvaini adresi sauca, lai uz Viadu nokļūtu.

Dr. 2.marts 2024 12:06
2 6 Atbildēt

Ir tikai viens jautājums: kad mainīs atpakaļ?

Krotow 2.marts 2024 20:38
7 0 Atbildēt

Cerams nekad.

gunbox 3.marts 2024 15:59
5 1 Atbildēt

Tu varētu paņemt čemodānu un vilciena biļeti vienam virzienam pie saimnieka.

Sergejs 4.marts 2024 10:50
0 0 Atbildēt

Kas attiecas uz Maskavas ielu tad to varēja atstāt, lai Putinam ir kauns ka viņa galvaspilsētas vārdā tik bedraina iela nosaukta. 

 Jo pabraukājot ar Google street view pa Latgali (Rēzekne) secināju ka tur reti labi ielas sataisītas, pat industriālās nomalēs gludas un arī lūkas līdz ar asfaltu.

darklight 4.marts 2024 11:55
1 0 Atbildēt

Pirms trīs gadiem ar mašīnu kārtīgi izbraukāju Latgali un biju pārsteigts par ielu un ceļu lielisko stāvokli.

Sergejs 4.marts 2024 12:43
0 0 Atbildēt

Gribētos ticēt ka Latgales iela šovasar kļūs tāda pati, lai atbilstu nosaukumam. 

 Vienīgi mulsina tas ka savest ielas kārtībā ir bik sarežģītak kā plāksnīts mainīt, tai skaitā arī finansiāli sarežģītāk (kaut gan mūsu zemē plāksnītes nomainīt var izrādīties tik pat naudas izteiksmē cik ielu noasfaltēt, iespējams🤔)

nemecs 2.marts 2024 15:42
3 6 Atbildēt

ir svarīgākas lietas par nosaukumu maiņu!

Kanibaals 4.marts 2024 14:20
0 0 Atbildēt

Ir, bet visu pēc kārtas. Viena problēma tagad atrisināta. Tāpat kā ar viltus pieminekļiem. Tiekam vaļā no padomju rēgiem.

Ezis UK 3.marts 2024 12:04
3 0 Atbildēt

Cei ka krievu fašistiem izdosies okupēt kā 1940 gadā? 1991 gadā visu to jau vajadzēja darit un komunistus=Koloborantus no varas 100km uz mūžu vsi uz sapņu zemi.Bet ja ir tik "slikti"kāpēc ciet?Lai ari Latvijā ir 25% no tā kam vajadzētu būt,te tik in tā ir 100 kārt labāk kā tur.

BMW 4.marts 2024 11:15
0 1 Atbildēt

Bija Maskačka un visi zināja, kas tā tāda ir! Tagad tak par Latgalīti nesauksi, jo tā sauc tirdziņu, būs misēklis. Vēl kaut kād'posmā parādās Benjaminka,  un tur būs  liels wtf.

BMW 4.marts 2024 11:20
0 1 Atbildēt

Interesanti, ka fašistiem joprojām ir Рижский вокзал. Varbūt jānomaina Rīga jāpievieno Jūrmalai un jāpārsauc par Jūrmalas forštati lai maldinātu ienaidnieku?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti