Lauksaimnieki ar traktoriem sapulcējas pie ES ēkas Briselē (+ VIDEO) 17

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/CardinalisRavus

Nozare.lv | 28.februāris 2024 13:16

Beļģijas un citu Eiropas valstu lauksaimnieki pirmdien ar traktoriem sapulcējušies pie Eiropas Savienības (ES) ēkas Briselē, kur notika bloka lauksaimniecības ministru tikšanās.

Policija lēš, ka Beļģijas galvaspilsētas Eiropas kvartālu nobloķēja aptuveni 900 traktori. Policisti pielietoja pret protestētājiem ūdens metējus, kamēr lauksaimnieki dedzināja riepas un šāva petardes.

Beļģijas lauksaimniekiem šoreiz pievienojās kolēģi no Spānijas, Portugāles un Itālijas.

Lauksaimnieki visā Eiropā nav apmierināti ar ES lauksaimniecības politiku, "zaļo kursu" un lielo birokrātiju. Daudzās valstīs, sevišķi Polijā, spēcīgu neapmierinātību izraisījis arī lauksaimniecības produktu imports no Ukrainas. Lauksaimnieku protesti ir radījuši galvassāpes ES līderiem, kuri bažījas, ka galēji labējie tos varētu izmantot savas popularitātes kāpināšanai pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

ES ministri šodien apsprieda priekšlikumus bloka kopējās lauksaimniecības politikas vienkāršošanai, ko pagājušajā nedēļā ierosināja Eiropas Komisija (EK).

"Mums ir vajadzīgs kaut kas praktisks, kaut kas operatīvs," pēc ierašanās uz sanāksmi žurnālistiem sacīja Francijas lauksaimniecības ministrs Marks Feno. Lai gan Feno apgalvoja, ka ir iespējams pielāgot pašreizējos noteikumos, viņš atzina, ka dažu prasību izpilde "prasīs mainīt tiesību aktus".

"Nav svarīgi, vai tas notiks pirms vai pēc Eiropas Parlamenta vēlēšanām, svarīgi ir virzīties uz priekšu," sacīja ministrs.

EK priekšlikumi atvieglotu vairākus ierobežojumus lauksaimniekiem un paredz vienkāršot administrēšanu un mainīt pārbaužu kārtību, lai par 50% samazinātu inspektoru apmeklējumu skaitu saimniecībās. Paredzēti arī atvieglojumi lauksaimniekiem, kuri neizpilda ES prasības ārkārtēju laikapstākļu dēļ.

EK pēdējās nedēļās ir vairākkārt izrādījusi piekāpšanos lauksaimnieku prasībām, bet protesti nav rimušies, zemniekiem vēloties lielākas reformas.
 

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Tas 29.februāris 2024 17:19
20 0 Atbildēt

saucas  -  ot žiru besitsa.  

Bet nekas,  ņemot vērā,  pie varas esošu idiotu uzvaru pār veselo saprātu, iespējams drīz šie varēs savu garlaicību kliedēt austrumi frontes līnija.  Pēc tam izdzīvojušie varas atjaunot EU, būs ekonomikās uzplaukums un varēs 100 gadus dzīvot mierā un saticībā,  līdz brīdim kad atkal būs aizmirsies,  cik "jauks " ir karš un varēs atkal sākt jaunu karu.

khe 28.februāris 2024 14:37
16 1 Atbildēt

kaut kā šajos protestos pamanās parādīties krievijas atbalstītāji, kas liek domāt, ka tas tomēr ir vairāk krievijas organizēts pasākums nevis lauksaimnieki paši baigi ir savākušies protestēt.

BMW 29.februāris 2024 9:06
11 0 Atbildēt

Kremlinu uzkurināts pasākums, tāpat kā energoresursu cenu krīze!

Ja jau ES zemniekus satrauc lētā labība no Ukrainas, tad ir jāpaver iespēja pašiem ražot lētu labību. Tā kā ukraiņiem nav dotāciju, tad arī ES zemniekiem jāatņem visas dotācijas! ES produkcija būs lēta un varēs pelnīt uz eksporta rēķina! Galu galā Ukraina taču plāno stāties ES, tātad nebūs robežu, ko bloķēt un nevar iekšējo tirgu ierobežot! Jāmācās godīgi konkurēt, bez Briseles piešprices!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 2

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 6

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti