„Nissan” iepazīstina ar jauno „Qashqai” (+ foto) 2

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 8.novembris 2013 7:29

Japānas autobūves kompānija Nissan publicējusi jaunās paaudzes krosovera „Qashqai”attēlus un atklājusi tehnisko informāciju.

Jaunais „Qashqai”tiks ražots uz CFM platformas, kas ir pamatā arī jaunajam „X-Trail.” Krosovera gabarīti mainījušies sekojoši: garumā tas pieaudzis par 49 mm, platumā – par 20 mm, bet augstums sarucis par 15 mm. Brīvā telpa virs priekšējo un aizmugures pasažieru galvām pieaugusi par 10 milimetriem, bet bagāžnieka apjoms - par 20 litriem līdz 430 litriem.

Foto: Publicitātes foto

Inženieri uzlabojuši automobiļa aerodinamiku (koeficients 0,32) un konstrukcijā iekļāvuši radiatora aizvaru sistēmu, kas ātrumā virs 30 km/h tās automātiski aizver, izmainot gaisa plūsmas virzienu. Aizvari atkal atvērsies tikai tad, kad elektronika konstatēs, ka motoram nepieciešama papildu dzesēšana. Šāda sistēma jau no rūpnīcas pieejama visiem dīzeļa „Qashqai”ar mehānisko kārbu.

Foto: Publicitātes foto

„Qashqai” ir jauns elektriskais stūres pastiprinātājs ar diviem darba režīmiem, kas ļauj izvēlēties „vieglāku stūri,” – noderēs, piemēram, parkojoties vai manevrējot šaurās ieliņās vai „smagāku,” kas palielinās slodzi uz stūres ratu un darīs drošāku braukšanu lielākā ātrumā.

Krosovers būs pieejams ar priekšējo vai visu riteņu piedziņu, bet motoru klāstā iekļauti divi benzīna un divi dīzeļa dzinēji. 1.2 DIG-T benzīna dzinējs attīsta 115 ZS (190 Nm) un strādā pārī ar 6 pakāpju mehānisko pārnesumkārbu un Start-Stop sistēmu. Kā alternatīvu var izvēlēties jaunāko Xtronic-CVT automātisko kārbu. Motora vidējais degvielas patēriņš ir 5,6 litri uz 100 km, kas ir par 0,6 litriem mazāk nekā vecajam 1,6 litru agregātam. Savukārt divlitru atmosfēriskā benzīna motora vietu ieņems 1,6 litru turbo agregāts, kas attīsta 150 ZS (240 Nm) un „Qashqai” pircējiem kļūs pieejams no nākamā gada vasaras.

Foto: Publicitātes foto

Dīzeļdzinēju izvēlē iekļauti 1,5 un 1,6 litru turbo agregāti ar 110 un 130 ZS jaudu. Pirmais no tiem salīdzinot ar priekšteci kļuvis klusāks un vieglāks, bet griezes moments pieaudzis par 20 Nm. Jaudīgākais dīzelis tērē vidēji 5 litrus uz 100 km, bet kaitīgo CO2 izmešu daudzums nepārsniedz 130 g/km. Jaunajā paaudzē „Qashqai” komplektēts ar palielinātas berzes diferenciāļa elektroniskās imitācijas sistēmu un „Nissan Chassis Control” sistēmu, kas samazina virsbūves šūpošanos. Automobilim ir gaismas diožu lukturi, NissanConnect multimediju komplekss ar 7 collu informācijas ekrānu, Bluetooth un AUX, USB, parkošanās palīgsistēma. Drošības sistēmas apkopotas „Nissan Safety Shield” paketē, kurā iekļauta automātiskā bremzēšanas sistēma, kas cenšas nepieļaut sadursmi ar priekšā braucošo transportlīdzekli, ceļazīmju atpazīšanas sistēma, sistēma, kas brīdina par vadītāja nogurumu utt.

Foto: Publicitātes foto

Daudzi interneta resursi prognozēja, ka jaunais „Qashqai” tāpat kā priekštecis būs pieejams ar dažādu riteņu garenbāzi un par papildu maksu iegūstamo trešo sēdekļu rindu, taču šodien attiecībā uz šo jautājumu nekāds apstiprinājums vai noliegums no ražotāja puses nav iegūts.

Foto: Publicitātes foto

Jaunās paaudzes „Nissan Qashqai” ražošana Lielbritānijas Sanderlendā sāksies šā gada decembrī.

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
GB12 8.novembris 2013 8:43
0 0 Atbildēt

Smuks... salons kā jaunajam ikstreilam.

GB12 8.novembris 2013 9:08
1 0 Atbildēt

"Daudzi interneta resursi prognozēja, ka jaunais „Qashqai” tāpat kā priekštecis būs pieejams ar dažādu riteņu garenbāzi un par papildu maksu iegūstamo trešo sēdekļu rindu, taču šodien attiecībā uz šo jautājumu nekāds apstiprinājums vai noliegums no ražotāja puses nav iegūts."

Un jā, šitas ir bullšits. Ražotājs jau sen ir paziņojis, ka septiņvietīgās versijas nebūs. Tā vietu ieņems x-trail. Bet, nu jā, redzams, ka iauto patīk mētāties ar nepatiesu informāciju.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 21

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti