Gada laikā jaunais Golf saņēmis vairāk nekā 20 godalgas

 
Volkswagen Baltic States | 6.decembris 2013 6:16

Golf modeļa veiksmes stāsts turpinās jau septītajā paaudzē – automobilis turpina atstāt iespaidu gan uz klientiem, gan speciālistiem.

Pēdējo divpadsmit mēnešu laikā Golf ir ieguvis vairāk nekā 20 prestižas godalgas. Tam tika piešķirts „Eiropas gada auto“ un „Pasaules gada auto 2013“ tituls. Jaunais Golf nesen apsteidza konkurentus Japānā, 34 gadu balvas pasniegšanas vēsturē kļūstot par pirmo importēto automobili, kas ar izciliem rezultātiem klasē izpelnījies uzslavas un nodēvēts par „Japānas gada auto 2013/2014“. Citu apbalvojumu vidū ir arī „Zelta stūre 2013“, „Auto trofeja“, „Automobilis ar iemeslu“ un „Labākie automobiļi 2013“. Volkswagen AG izpilddirektors Prof. Dr. Mārtins Vinterkorns uzsver: „Golf saglabās savu lomu kā Volkswagen zīmola svarīgākais modelis un jaudas dzinējspēks.“

Ir pagājis tikai gads kopš automobiļa laišanas tirdzniecībā, bet pēc pāris dienām būs piegādāts jau 500 000. jaunās paaudzes Golf modelis. Taču tā debija tādos nozīmīgos tirgos kā Ķīnā un ASV ir vēl tikai priekšā. Turklāt savu uznācienu jau gaida arī citas Golf versijas – Jaunais Golf universālis ir nupat parādījies autosalonos, un nākamgad tam sekos Golf Sportsvan, ko Volkswagen pirmoreiz prezentēja Starptautiskajā autoizstādē Frankfurtē.

Tāpat būs pieejamas arī pavisam novatoriskas automobiļa versijas e-Golf un Golf Plug-in hibrīdmodelis. „Mēs priecājamies, ka Golf modelim ir bijis tik spīdošs sākums un klienti to uzņem tik pozitīvi. Pirmkārt un galvenokārt tas ir, pateicoties apņēmīgai komandai. Mūsu cilvēki pilnīgi noteikti Golf labā paveica vairāk nekā no viņiem tika prasīts, un viņi ir paveikuši lielisku darbu,“ piebilda Vinterkorns.

Jau vairākus gadus Golf ir pārdotākais automobilis Eiropā, ieņemot līderpozīcijas, piemēram, Beļģijā, Somijā, Īrijā, Horvātijā, Luksemburgā, Norvēģijā, Austrijā, Šveicē un, protams, savās mājās Vācijā.

Volkswagen Golf ieguva arī Latvijas Gada auto 2013 titulu. Foto: iAuto.lv

Sekojot leģendārā modeļa Beetle pēdās, pirmās paaudzes Volkswagen Golf nonāca pie dīleriem 1974. gada maijā un turpina sava priekšteča veiksmes stāstu jau gandrīz 40 gadus. Golf vārdā ir nodēvēta vesela transportlīdzekļu klase, un tas vienmēr ir bijis pieejams plašā versiju klāstā. Volkswagen piedāvā ikvienai gaumei atbilstošu Golf modeli, sākot no īpaši ekonomiskā Golf TDI BlueMotion un beidzot ar sportisko GTI, no divu durvju versijas līdz pat universālim. Tas ir pārliecinājis arī klientus – 2013. gada jūnijā saražoto Volkswagen Golf modeļu skaits sasniedza 30 miljonus.

Volkswagen Golf ieguva arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Gada auto titulus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti