Opel Zafira Tourer: 200 zirgspēku minivens 1

 
Opel Media | 14.marts 2014 10:12

Jaudīgs izpildījums un labākais informācijas un izklaides nodrošinājums savā klasē – Opel Zafira Tourer piedāvā valdzinošu talantu kombināciju. Jaunākās paaudzes 1,6 ECOTEC tiešās iesmidzināšanas turbodzinējs, kas ietver 147 kW/200 ZS jaudu un nodrošina 300 Nm griezes momentu (overboost režīmā), modeli padara par vienu no jaudīgākajiem kompaktajiem miniveniem visā tirgū.

Foto: Publicitātes foto

Daudzpusīguma čempions tagad arī ir aprīkots ar Opel moderno informācijas un izklaides sistēmu IntelliLink, kas automobilī ļauj integrēt daudzas viedtālruņa funkcijas, nodrošinot tā lietotājiem savienojumu ar apkārtējo pasauli. Zafira Tourer visjaudīgākā modeļa cena, ietverot CD 600 IntelliLink sistēmu, ir sākot no 24 963 eiro (Baltijā ieteicamā mazumtirdzniecības cena, ieskaitot PVN). Turklāt tagad ikviens Zafira Tourer modelis ir pieejams ar IntelliLink.

Skaidrs: augstas izšķirtspējas krāsainais ekrāns un ar balsi pārvaldāma navigācija

Pateicoties viedtālruņa integrācijas iespējām, Opel inovatīvā IntelliLink tehnoloģija garantē pirmklasīgu informācijas un izklaides nodrošinājumu, kas var tikt pielāgots ikviena personīgajām vēlmēm. Sistēma Zafira Tourer modelī nodrošina CD atskaņotāju, AM/FM radio, AUX/USB pieslēgvietas, iPod/mp3 un viedtālruņu pārvaldi, izmantojot kontroles rīkus uz stūres, kā arī Bluetooth savienojamību tālruņa zvanu veikšanai, saņemšanai brīvroku režīmā un audio straumēšanai. Turklāt tā ietver arī daudzu funkciju balss kontroli – tai skaitā mobilā tālruņa un navigācijas sistēmas pārvaldīšanu. Savukārt Radio CD 600 IntelliLink un Navi 950 Europe IntelliLink nodrošina arī ienākušo īsziņu teksta atskaņošanu. Septiņu collu lielais augstas izšķirtspējas krāsainais ekrāns piedāvā jaunu interfeisu ar IntelliLink grafikām, kas ir viegli nolasāmas un atvieglo šīs ierīces pārvaldīšanu. Automobilim atrodoties uz vietas, uz ekrāna ir iespējams aplūkot attēlus no USB pieslēgvietā ievietotā datu nesēja.

Navi 950 IntelliLink sistēmā, kura ir īpaši ātra un precīza, ir ietverta arī navigācija. Ceļa mērķus pavisam vienkārši ir iespējams ievadīt ar ierasto kontroles pogu vai balss kontroles palīdzību, izmantojot ātro „vienas frāzes ievadi” (pieprasiet navigāciju un vienkārši izrunājiet adresi vienā frāzē). Konkrētā kartes apgabala pietuvināšana vai attālināšana ir burtiski acumirklīga, savukārt karšu atjauninājumus iespējams veikt caur USB pieslēgvietu. Vadošā Navi 950 Europe IntelliLink vienība ietver visu Eiropas valstu, tai skatā arī Krievijas un Turcijas, kartes.

Zafira Tourer lietotāji, kuri priekšroku dod plašam radio programmu spektram un īpaši izcilai skaņas kvalitātei, savu informācijas un izklaides sistēmu var papildināt ar digitālo radio apraidi – DAB+. Šī iespēja nodrošina vairāk sasniedzamu radio staciju, kā arī īpašu uztveršanas un skaņas kvalitāti.

Foto: Publicitātes foto

Pirmšķirīgs izpildījums – gan salonā, gan zem motora pārsega

Zafira Tourer iemieso pirmšķirīgu izpildījumu, kas sniedzas tālāk par nevainojamu savienojamību un inovatīvu informācijas un izklaides nodrošinājumu. Zem automobiļa motora pārsega atrodas jaunākās paaudzes 147 kW/200 ZS 1,6 ECOTEC tiešās iesmidzināšanas turbodzinējs, kas Opel kompaktajam minivenam ļauj daudzus tā konkurentus pārspēt arī jaudas un griezes momenta ziņā. Pateicoties iespaidīgajiem 300 Nm (izmantojot overboost režīmu), kas ir pieejami jau amplitūdā no 1700 līdz 4700 apgr./min, Zafira Tourer modelis nodrošina izcilu veiktspēju un pārsniedz savas klases automobiļu ierasto piedāvājumu.

Šis iespaidīgais griezes moments jau pie zemiem apgriezieniem nodrošina spēcīgu paātrinājumu un priekšzīmīgu elastību. Ar jauno dzinēju Zafira Tourer 0–100 km/h sasniedz 8,9 sekundēs, savukārt ātrumu no 80 km/h līdz 120 km/h, braucot ar piekto pārnesumu, iespējams attīstīt jau 8,3 sekundēs – lielisks rezultāts septiņvietīgam minivenam! Automobiļa maksimālais ātrums ir 225 km/h, un, ekipēts ar Start/Stop, tas kombinētajā ciklā patērē 7,0 litrus degvielas uz 100 km (saskaņā ar NEDC testa procedūru) un izdala 164 g/km CO2. Vienmērīga darbība un īpaši zems trokšņu un vibrācijas līmenis ir Opel augstvērtīgā dzinēja stiprās puses, bet sešpakāpju manuālā transmisija rūpējas par ātru, plūstošu un vieglu pārnesumu pārslēgšanu.

147 kW/200 ZS jaudīgais 1,6 ECOTEC tiešās iesmidzināšanas turbodzinējs ir daļa no Opel modeļu un dzinēju ofensīvas. Kļūstot par Zafira Tourer dzinēju spektra vadošo vienību, tas pievienojas šādiem agregātiem: dīzeļdegvielas motoru klāsta flagmanim 2,0 BiTurbo CDTI ar 143 kW/195 ZS un 400 Nm, īpaši klusajam jaunākās paaudzes 100 kW/136 ZS un 320 Nm 1,6 CDTI, kurš patērē vien 4,1 l/100 km (109 g/km CO2), un 125 kW/170 ZS 1,6 ECOTEC tiešās iesmidzināšanas turbodzinējam. Papildu plašajām benzīna un dīzeļdegvielas iespējām, Zafira Tourer modelis pieejams arī ar alternatīvajiem dzinējspēkiem – 103 kW/140 ZS 1,4 LPG (Liquefied Petroleum Gas – sašķidrinātā gāze) un 1,6 CNG (Compressed Natural Gas – saspiestā dabasgāze).

Zafira Tourer jaudīgā modeļa spēku vizuāli komunicē tā dubultās izplūdes caurules un aizmugurē sarkanā krāsā ieturētais uzraksts „turbo” – īpaši tiem automobiļa piekritējiem, kuri pievērš uzmanību pat smalkākajām detaļām. Savukārt par saķeri ar ceļu rūpējas Opel adaptīvā šasijas sistēma FlexRide un 17 līdz 19 collu riteņi.

 
Visi komentāri
 
LMT 14.marts 2014 10:47
0 1 Atbildēt

Kam tāds ērms vajadzīgs? Ja nu vienīgi rūsai...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti