"Bugatti Veyron" atgūst pasaulē ātrākā automobiļa godu (+ foto) 2

 

Bugatti Veyron 16.4 Super Sport Foto: Publicitātes foto

iAuto.lv | 21.marts 2014 8:11

Franču superauto "Bugatti Veyron 16.4 Super Sport" oficiāli atzīts par pasaulē ātrāko sērijveida automobili, vēsta vācu "Auto.de," atsaucoties uz Ginesa rekordu grāmatas informāciju.

2010.gadā "Bugatti Veyron 16.4 Super Sport" uzstādīja pasaules rekordu uzrādot maksimālo ātrumu 431,072 km/h un kļuva par pasaulē ātrāko automobili.

Tā tas bija līdz 2013.gada pavasarim, kad amerikāņu superauto "Hennessey Venom GT" sasniedza 427,6 km/h. Tā kā līdz absolūtajam rekordam nedaudz pietrūka, amerikāņi ķērās pie nelielas viltības, norādot, ka "Bugatti Veyron SS," kas tiek pārdoti klientiem, uzstādīts maksimālā ātruma ierobežotājs, kas neļauj paātrināties ātrāk par 415 km/h un pasaules ātruma rekordu pierakstīja sev. "Guinness World Records" piekrita amerikāņiem, taču pēc iesniegtā protesta no "Bugatti" puses, apsolīja lietu pārskatīt.

Šonedēļ, pēc ilgas un pamatīgas apspriešanas un neatkarīgu ekspertu pieaicināšanas, pasludināts jauns spriedums, pasaules ātrākā sērijveida automobiļa godu atdodot "Bugatti Veyron 16.4 Super Sport."

Hennessey Venom GT Foto: Publicitātes foto

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
x 21.marts 2014 11:57
1 0 Atbildēt

Kaut kā viņi nesteidzas. Un viņu pašu aprēķinātais maksimālais ātrums ir stipri līdzīgs Bugatti un Hennessey. Bez tam, lai uzstādītu ātruma rekordu sērijveida mašīnām, viņiem jātiek līdz sērijai. Pa to laiku arī Hennessey atradīs pietiekami garu trasi, lai par pārdesmit kilometriem stundā labotu pašreizējo rekordu, bet Bugatti uztaisīs savu SuperVeyron un pietuvosies jau 500km/h. Secinājums - tas viss ir bezjēdzīgi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti