"Audi" domā par "TT" sedanu (+ foto)

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto.lv | 1.aprīlis 2014 7:57

Vācu autobūves kompānija "Audi" plāno papildināt sportiskās kupejas "TT" modeļu saimi ar jauniem variantiem, vēsta interneta mediji.

Par šādu iespējamību "Audi" vadība izteikusies neilgi pēc jaunās "TT" kupejas pirmizrādes Ženēvas 2014.gada autoizstādē, atklājot, ka ir ieinteresēta "TT" saimes paplašināšanā, pievienojot tai jaunus modeļus, kuru vidū varētu būt arī sedans un krosovers.

Jaunākās paaudzes Audi TT Foto: Publicitātes foto

Statistika rāda, ka pieprasījums pēc sportiskajām kupejām pasaulē krītas, kamēr kompakto Premium automobiļu noiets pēdējos gados pastāvīgi aug. Tā kompaktā "Audi A3" pārdošanas apjomi no 164 666 vienībām 2012.gadā pieauguši līdz 221 097 eksemplāriem 2013.gadā, arīpieprasījums pēc krosovera "Q3" audzis tikpat strauji – no 106 466 līdz 152 163.

Jaunākās paaudzes Audi TT Foto: Publicitātes foto

Ņemot vērā šo statistiku, "Audi" vēlme iekļaut sportisko "TT" kompakto ģimenes sedanu segmentā, kur tas kļūtu par "Mercedes-Benz CLA" klases tiešo konkurentu, ir pilnīgi saprotama. Tomēr pirms pieņemt galīgo lēmumu par "TT" sedana lietderību, "Audi" rūpīgi sekos līdzi "A3" panākumiem ASV tirgū.

Tāpat kā "A3," arī "TT" top uz "Volkswagen" modulārās platformas un dala ar to dažādus motoru variantus. Trešās paaudzes "TT" bāzes versiju var pasūtīt ar 1,8 litru 180 ZS benzīna vai dīzeļa dzinēju, bet visjaudīgākais variants komplektēts ar 300 ZS benzīna agregātu. 

Jaunākās paaudzes Audi TT Foto: Publicitātes foto

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Mazda CX-80: septiņas sēdvietas, hibrīdi un dīzeļi (+ FOTO)

Mazda nesen prezentēja savu pilnīgi jauno flagmani CX-80. Tā virsbūve veidota, domājot par ērtu manevrēšanu ikdienas braukšanas un parkošanās situācijās, taču ar trim sēdvietu rindām tā nodrošina papildu daudzpusību lielākām ģimenēm. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 12

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Rīgas dome ārkārtas sēdē lems par 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma atjaunošanai 5

Šodien izsludināta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā deputāti lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma remontiem, liecina ārkārtas sēdes darba kārtība. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti