"Mitsubishi Lancer Evolution" noņems no konveijera 1

 
iAuto | 3.aprīlis 2014 7:37

"Mitsubishi" pārtrauks sportiskā sedana "Lancer Evolution" ražošanu, norakstot to reizē ar sedana "Lancer" pašreizējo paaudzi.

"Mitsubishi" pārstāvji sarunā ar žurnālistiem atklājuši, ka tāda modeļa, ko varētu uzskatīt par tiešu "Lancer Evolution" pēcteci nebūs, tomēr kompānija izskata dažādus sportisko modeļu izstrādes variantus ar elektrisko tehnoloģiju komponentiem konstrukcijā.  

2013.gada beigās tika ziņots, ka "Mitsubishi" inženieri plāno aprīkot "Evolution" pēcteci ar hibrīda iekārtu, kuras sastāvā būtu 1,1 litru turbo dīzelis. Šāda iekārta uzstādīta arī konceptuālajam krosoveram "XR-PHEV," kur tā attīsta 135 ZS.

Toreiz plānoja, ka "Lancer Evolution" pēctecis saņems forsētu variantu, kas būtu par 35 procentiem jaudīgāks. Citi ziņu avoti turpretim vēstīja, ka nākamo "Evo" vai citu topošo "Mitsubishi" sportisko modeli aprīkos ar benzīna-elektrisko hibrīdiekārtu, kas attīstīs aptuveni 500 zirgspēku jaudu. Tika pieļauts, ka automašīnas konstrukcijā varētu izmantot arī iestrādes no Paikspīkas kalnu sacensībām sagatavotā sacīkšu elektrosportkāra "MiEV Evolution II."

"Mitsubishi Lancer Evolution" desmitā paaudze ir kompānijas piedāvājumā kopš 2007.gada. Eiropas tirgum to komplektē ar četru cilindru turbo motoru, kas attīsta 295 ZS. 

 
Visi komentāri
 
Crankshaft 3.aprīlis 2014 10:00
0 0 Atbildēt

Nūūū...Vispār jau Micukam, jau vairākās EVO paaudzēs nekāda sakara ar sērijas Lancer nav - tas ir radīts uz drusku lielāka "Carisma" bāzes. Lancera vārds ir tīrs mārketinga pasākums :-) Un šitos EVO sērijā vispār neražo - tos dažus simtus ik gadu saražo laikā, kad galvenā ražotne ir ikgadējā remontā / rekonstrukcijā, tad ir iespējams max izmantot kvalificētu strādnieku roku darbu. Laikā, kad rūpnīcai "jādzen metrāža", tas vienkārši nav iespējams ...

Atcerieties nelaiķi Ričardu Bērnsu, kurš regulāri gāza ar A grupas Carisma, ne ar kādiem tu Micukiem WRC...Tas auto vienkārši "gāja", tapat, kā "Lancers" Mekinenam :-)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti