Opel uzplaukums: lielākā tirgus daļa kopš 2011. gada jūnija 4

 
Opel Latvia | 9.aprīlis 2014 10:50

Foto: iAuto.lv

Saskaņā ar provizoriskajiem datiem, jauno Opel automobiļu reģistrāciju skaits pieaudzis līdz aptuveni 133 700 vienībām, kas, salīdzinājumā ar pagājušā gada martu, ir pieaugums par nedaudz vairāk kā 9,3 %. Savukārt Opel/Vauxhall jauno automobiļu reģistrāciju daudzums šā gada pirmajos trīs mēnešos pieaudzis par vairāk nekā 12 700 vienībām, kopā nodrošinot 271 000.

„Daudzi Eiropas tirgi beidzot atkal piedzīvo augšupeju. Tas, ka Opel/Vauxhall šajā situācijā palielina savu tirgus daļu, ir pozitīva zīme. Mūsu izaugsmes ilgtspējīgums atspoguļojas arī pašreizējajā pieprasījumā – līdz marta beigām saņemts par aptuveni 20 000 pasūtījumu vairāk nekā 2013. gada pirmajā ceturksnī,” norāda Opel Pārdošanas daļas valdes loceklis Peters Kristians Kūsperts (Peter Christian Küspert). „Jauno modeļu vidū mūsu šī brīža bestsellers ir Mokka, kas guvis aptuveni 215 000 pasūtījumu. Tāpat mēs lepojamies arī ar mūsu dzīvesstila mazauto ADAM popularitāti, kas izpaužas saņemtajos 80 000 pasūtījumu, un vadošā modeļa Insignia jaunajām versijām, kuru pasūtījumu apjoms ir 85 000 vienību.”

Šo panākumu pamatā ir plašais un daudzveidīgais tirgus. Martā un visā pirmajā ceturksnī Opel/Vauxhall tirgus daļa palielinājusies 10 Eiropas valstīs. Jo īpaši veiksmīgs Opel bijis savā dzimtenē – Vācijā. Ar martā reģistrēto 7,1 % tirgus daļas, zīmola izaugsme, salīdzinājumā ar pagājušā gada šo pašu mēnesi, bijusi 0,3 %. Savukārt ceturkšņa izaugsme pret iepriekšējo gadu bijusi 0,2 % apjomā, novedot pie 6,7 %. Gan Mokka, gan Meriva modeļi jau minētā 2014. gada pirmajā ceturksnī savos segmentos ierindojušies otrajā vietā. Lielākajā tirgū – Apvienotajā Karalistē – māsas uzņēmums Vauxhall martā, salīdzinājumā ar pērno periodu, pārdošanas apjomus palielinājis par 17 %. Insignia un Zafira modeļi savos segmentos ierindojušies pirmajā vietā, bet Corsa un Meriva – otrajā vietā.

Īpaši liela Opel jauno modeļu popularitāte novērota Polijā, kur attiecīgā zīmola automobiļu reģistrācijas apjomi martā palielinājušies par 57 %. Autoražotājs pagājušajā mēnesī arī vēl vairāk nostiprinājis savas līderpozīcijas vieglo pasažieru automobiļu tirgū Ungārijā, tikmēr Nīderlandē kopš 2012. gada marta atgūta pirmā vieta.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
agijs 9.aprīlis 2014 13:16
1 0 Atbildēt

aha, es ar 2011. gada jūnijā nopirku brūnu opeli.

Vēl garantijas laikā atteica labot saulessarga apgaismojumu sievietes pusē. Tagad atteicis bagažnieka slēdzis, 50 daļa un tikpat darbs, vai lien caur salonu. Auto vēl nav 3 gadi, garantijas vairs nav, BET tagad jauniem auto dod 4 gadu garantiju.

Ruu@uto 9.aprīlis 2014 20:34
1 1 Atbildēt

LMT

Rūsai labs gads - brūnē un zied!

==============

Tev nav apnicis savas Nezinīša muļķības tiražēt? Nesaproti, ka

citu acīs paliec vienkārši nožēlojams? :-(

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti