Uzsākta Saab elektromobiļa ražošana 2

 
iAuto | 10.aprīlis 2014 8:10

Zviedrijas autobūves kompānija "Saab" uzsākusi sedana 9-3 elektriskās modifikācijas ražošanu.

Sveriges radio ziņo, ka pirmie Saab 9-3 Electric no konveijera nobraukuši otrdien, 8.aprīlī. Informācija par elektriskās modifikācijas sastāvdaļām vēl tiek turēta slepenībā, tādēļ vienīgais tehniskais rādītājs, kas šobrīd zināms par 9-3 Electric, ir veicamais attālums, ko tas spēj veikt ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem (līdz 320 km). Pirmajā etapā tiks izgatavotas 200 automašīnas, ko Saab nosūtīs uz Ķīnas pilsētu Cindao valsts atbalstītai izmēģinājumu programmai. Jau šogad plānoti pirmie uzlabojumi konstrukcijā, tostarp modernāki un vieglāki akumulatori ar lielāku kapacitāti, kas nodrošinās garāku veicamo distanci. Eiropas tirgū elektriskais "Saab" tiek solīts nākamgad, cena pagaidām nav zināma.

Pagājušā gada nogalē "Saab" atsāka sedana 9-3 benzīna modifikācijas ražošanu. Tā izgatavota uz 2011.gada modeļa bāzes, aprīkota ar 220 ZS turbo motoru un klientiem tiek piegādāta "Aero" komplektācijā. Lielais vairums saražotās produkcijas tiek realizēts Ķīnas tirgū, tomēr nelielu skaitu automobiļu var iegādāties arī Zviedrijā, vēršoties tieši pie ražotāja.

Līdz 2010.gadam "Saab" piederēja amerikāņu koncernam "General Motors." Tad zviedru kompānija nonāca Nīderlandes sporta automobiļu ražotāja "Spyker" rokās, bet jau 2011.gada beigās iesniedza bankrota pieteikumu. 2012. gada jūnijā bankrotējušā "Saab" aktīvi tika pārdoti Zviedrijā reģistrētam elektroautomašīnu uzņēmumam "National Electric Vehicle Sweden AB" (NEVS), ko dibinājis kāds Japānas investīciju fonds un Honkongā bāzēta atjaunojamās enerģijas kompānija.

 
Visi komentāri
 
LMT 10.aprīlis 2014 10:27
0 2 Atbildēt

Njaa, elektro opelis :(

Saab 10.aprīlis 2014 11:10
0 0 Atbildēt

Zviedrijā labāk nerādies

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 11

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti